Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 13:49

29 High Street (Perfume) (Lush) - slabá vůně zeleně rostoucí v močálu, prach z omítky, závany ovoce a neidentifikovatelných květin - až skoro divný mišmaš. Jenže postupně se začala uhlazovat do prohřáté uklidňující vůně a v dojezdu šumivá sladce citrusová koupelová bomba hozená do vlažné vody. Mám ráda Karmu od téže značky a toto je typově její podstatně mladší a jemnější sestřenice.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 19:30

L´Interdit Angelique Rouge Givenchy

...ano, bylina,

hutná tmavá zeleň bylinného zabarvení,

nahořklá a zároveň i nasládlá - obě roviny vnímáte současně, ale jako samostatné celky.

Chvilinku, v úvodu, se dá zachytit tón opuncie - typická sladká chuť i se svojí nenápadnou svíravostí.

Pak

hořký bylinný likér s podprahovými tóny připomínající hořké pomeranče s načokoládovělou dochutí - na povrchu vůně pocitově drhne bylinným aroma a

uvnitř hladí,

téměř se hedvábně vazce táhne.

Je to likér, byliny v alkoholu, drhnoucí vetiver a pačuli v namedovělé tinktuře

(kdy zde, kombinace vetiveru, pačuli a trpkého zázvoru na mně vytvářejí dojem téměř kouřové delikátní kůže).

Bílé květiny?

Vnímám hlavně pomerančový květ v jemně sirupovitém zpracování,

jenž celou kompozicí odspodu vzlíná,

jakoby se snažil skrz ni propasírovat nahoru.

Jenže to se nepovede a svojí jemně mazlavou konzistencí zaceluje mikroprasklinky, mikrotrhlinky v bylinné vrstvě a vytvoří tak jakousi měkkou, zvláčňující glazuru.

Tuto odnož vnímám jako odvážnou.

Není líbivá.

Je hořká,

s vnitřní, ultra hladkou, akurátní sladkostí.

Protivně přitažlivá/

přitažlivě protivná...

(stručně: hladce hořká pomerančová kůra infikovaná sladkohořkým alkoholovým likérem)

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 13:47

Zkouším vzorek Tonky od Reminiscence Paris, je příjemně sladká, lehce perníčková.

Jak tu slintám, nakoukla jsem do databáze a četla recenzi od jerry

A jako bonus občasné jemné závany čerstvě upečeného perníku zakápnutého slinou...

tedy silnou... medovinou 

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 13:56

daniela 

Tak od věci to rozhodně nebylo

Tonku bych si klidně zopakovala - některé vůně  téhle značky strčí do kapsy leckterou nikovku.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 17:46

Moon (Emanuel Ungaro) - nasládlý cedr v ledové krustě, v dojezdu nepatrně ostřejší mletý pepř. Svěží cedrovka a natolik pánská, že jsem si nejdřív myslela, že jde o omyl. Nejde.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 18:04

Moon (Emanuel Ungaro) - nasládlý cedr v ledové krustě, v dojezdu nepatrně ostřejší mletý pepř. Svěží tuctová a chvílemi dost syntetická cedrovka a natolik pánská, že jsem si nejdřív myslela, že jde o omyl. Nejde.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 27. listopadu 2025 12:14

Sněženka Manufaktura

Nepamätám si, že by som niekedy cítila nejakú výraznú vôňu snežienky. Predpokladám, že ak som si k nej niekedy privoňala (čo beriem ako istotu, v dobách, kým nebola ešte chránená a tým pádom predávali jej kytičky v meste ako také prvé vítanie jari), tak si vôňu nepamätám. Predstavujem si ju ako trošku studenú, čerstvozelenú vôňu. Tak aj toto beriem skôr ako vôňu predstavy kvetu, než priamu vôňu kvetu.

Ale keď privriete oči a privoniate k vôni Sněženka, zacítite jablko. Nádherné, jasné, čísté, čerstvé, chrumkavé až "prašťavé" jablko. Je to pekná vôňa a kto povedal, že niekoho predstava snežienky nemôže voňať ako jablko, no nie?

Nuit Festive L'Occitane en Provence

Ovocný úvod, jemne gurmánsky dojazd. Príjemná vôňa, aj keď veľmi nič viac. Typovo mi pripomenula starú dobrú Oriens od Van Cleef & Arpels, ale odfláknutejšiu. Nositeľná však je, aj keď zabudnuteľná.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 27. listopadu 2025 21:30

Alien Extraintense (Thierry Mugler) - Alien bez typického "gumového" jasmínu. Ovšem místo jasmínu tady máme plejádu jiných bílých květů - na začátku je výrazná krémová gardénie, která po rozvonění přepustila své místo tuberóze a následně trochu zapudrovanému dřevitému jasmínu. A přestože jde o poměrně výrazné květiny, tyto jsou velice vlídné a disciplinovaně se drží u t

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 15:27

La Panthere Elixir Cartier

...delikátní chyprová vůně,

hebce měkká, podprahově namedověle vláčně prachová s ultra jemnou, téměř neviditelnou živočišností, 

nasládlá ženskou pokožkou.

Tiše třpytivá,

elegantní...

Lahodná, 

provzdušněně krémová,

bezgravitačně hutná,

balzamicky květinovo pudrová

chypre mlhovina.

(nejde do prostoru, ale drží obstojně, hoví si na kůži i po sprše...)

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 16:06

...zkusila jsem toho včera hodně, opravdu, ale dojmy jen z toho, co nějak oslovilo - 

Alien Extraintense - dost příjemný, velmi podobný původní EdP, ale bez oné kontroverze, ráda zkusím znovu...

Blanc Kogane Armani - vždycky se mi tak moc líbila, i přes svoji intimitu. Vadila mi cena. Cena už mi nevadí, protože ho na sobě téměř necítím a to minimum stejně ve chvíli zmizí úplně

Coco Noir Chanel  - dřív to pro mě byla snadno nositelná sladká pačuliová růže v chanelovském stylu. Nyní poměrně chyprová, pouze nasládlá, blízko k vůni Coco EdT

Soleil Neige Tom Ford - musím zkusit znovu, moc příjemné!.

Gardénia Antigua Privé Armani - zpočátku, "hm, jo, no, příjemné", ale rozvoněla se do velmi hezké podoby a držela snad nejdéle ze všeho zkoušeného. Musím zkusit znovu

Eau du Soir Sisley - sáhla jsem po ní ze zoufalství, že se mi nic nelíbí a že na mně nic nedrží. Hodně se mi líbila. Překvapivě. Vnímám ji jako vysoce elegantní

...obecně mi ve vůních chybí hutnost. Velmi často je vše vodnaté, ploché, nehusté, plytké. A když už to jakž takž vypadá dobře, často se to rozpadne do divna.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:58

Atelier des Fleurs: Neroli (Chloé) - svěží (a osvěžující) jiskřivý neroliový soliflor. Jednoduchý a povedený.

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 16:14

jerry hele, oni už Neroli měli, ten byl pěknej... je stejnej/podobnej?

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 16:15

RoSa 

Ne, je úplně odlišná. 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 18:51

Já jsem poslední dobou z toho mainstreamu dost otrávená, všechno mi to připadá na jedno brdo.

Dostala jsem k nákupu dva vzorky, tak jsem si dnes dala práci s podrobným zkoumáním; respektive chtěla jsem si dát tu práci, ale nebylo moc s čím: nápor cukru, zkaramelizovaného dřeva, troška ovoce nebo kytek, nic osobitého, nic nového, v základu protivně se roztahující syntetika...

La Vie est belle Rose Extraordinaire

Chloé Le Parfum

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 20:10

Mandarin Musk Mineral Notes (Tomas Arsov) - sladká semišová kůže s citrusy, po rozvonění doplněná usušenými fialkovými listy a vyleštěným cedrem. Nic jsem nečekala a jsem nakonec mile překvapená.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 20:12

Fleur já už mainstream na zkoušení vzdala ;(, ale ty nové "niche" značky, co teď rostou jako houby po dešti, to je taky běs :(

Offline salvia
příspěvků moje polička 02. prosince 2025 20:40

Idôle - Lancôme

Sice ovocno květinová, ale není kikinovská.

Hruška tvrdá, zelená s trochou šťávy na řezu překápnutá pár kapkami bergamotu. Zbude z ní poslední tenounký plátek čistého ovoce, postupně doplněný vůní růžovojasmínové kytice. Něžná, s lehounkou stopou pudru, ale přesto jiskrná, velmi ženská vůně. 

Takže nic pro mě .

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 21:38
Reakce na salvia:

Idôle - Lancôme

​Na mé bývalé kolegyni voněla čistokrevně konvalinkově - provoněla vždycky celou chodbu. Kdyby mi neukázala flakon, nikdy bych to na Idole netipla.

Offline salvia
příspěvků moje polička 02. prosince 2025 22:01

jerry Hlavně, že provoněla . Opak by byl horší. A jak my vime, chemie dělá zázraky. Umí vykouzlit i konvalinky. 

Vlastně je to taková hezká a na mě nudná vůně. Ale cílovku si najde. Tetu jsem hned hádala na fandu a opravdu se jí dost líbila. Jako řada dalších vůní Lancôme.

Však taky jsme úplně jiné typy, i když máme ledacos společné ( geny nevyčůráš ). Dělá mi teď na týden v lázních pokusného králíka.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 18:57

Black Pearl (Lush) - suché byliny se štědrou porcí již hodně vyvanulého sušeného heřmánku, po rozvonění špetka lehké levandule. Je povedená, ale nadobyčej jemná a na poměry Lush i s minimální výdrží.