...někdy je laskavá, vlídná, téměř mazlivá, ta vůně,
a jindy ale ztuhne a voní téměř
tvrdě,
nekompromisně, distingovaně...
...Královna,
přesto se stálou, neoddiskutovatelnou,
zářivou aureolou
Pure Musc Blanc Narciso Rodriguez

...někdy je laskavá, vlídná, téměř mazlivá, ta vůně,
a jindy ale ztuhne a voní téměř
tvrdě,
nekompromisně, distingovaně...
...Královna,
přesto se stálou, neoddiskutovatelnou,
zářivou aureolou
Pure Musc Blanc Narciso Rodriguez

Recenze a báseň k For Her Pure Musc Blanc Narciso Rodriguez jsou dokonalé - naprosto.
Addict Peachy Glow (Dior) - zvětralý (a už hodně dlouho) jakožebroskvový čaj. Po rozvonění o něco svěžejší vyvětralá jakožebroskev. Laciné, nepěkné...název je znesvěcením pořád dobrého jména Addict.
Začínám mít podezření, že s F. Kurkdjianem není cosi v pořádku![]()
Soleil Neige Tom Ford 2025
...pomerančový květ,
ale jakoby ten pomerančový květ byl máčený
v čerstvé, husté jasmínem, pomerančové šťávě.
Za nedlouho se měkká, tiše plná ovocnost umírní, ustoupí nastupujícím
labutěnkově, prachově hebkým, delikátně napižmovělým aldehydům.
A to vše má patrnou stabilitu z pryskyřic vyšlehaných do ultra hladké pěny
(s podprahově přítomnými, velejemně nakakaovělými akcenty)
...snová vůně...
Chvílemi má v sobě jistý chlad, chlad kovu nebo ledu, podobný dojem jako z vůně Contre Moi Louis Vuitton(viz moje dojmy/zmrzlina v cukrárně...).
Ano, velmi jemná, velmi intimní.
Něžná, lahodná.
((a jo, je tam, zpočátku náznak základu, a pak se mi vůně do onoho základu z verze 2019, jenž mi připomíná vůně Venezia Laura Biagiotti a Le Bain JOOP!
usadí kompletně))
...pokud sedíte před vysokohorskou chatou, zabalena v kožešiny nebo hřejivé plédy, zavřené oči a tvář nastavena vysokému slunečnímu jasu, tak nechcete, aby vás kdokoliv, cokoliv rušilo,
pak je tato vůně ideální.

...další dojmy -
sníh, slídové jiskry ledových mikrokrystalků, zdálo by se, vzaly za své, ne, jen už nejsou hlavním motivem...
...je to pomeranč, pomeranč rozvářený, ale hlavně, je tam i kůra z pomeranče, taková ta chuť, když ji na velmi jemném struhadle strouháte do vláčného těsta nějakého desertu.
Tenhle rozvar na kandovaný citrus je lahodný, chutný, tlumeně akorát tak nasládlý, má v sobě i jisté perlení, jak řetízkování solidního šampáňa - jak jiskření čerstvě napadaného sněhu v poledním slunci...
Není tam jen pomerančový květ, pomeranč,
podle mě musí být ve složení ingrediencí mnohem víc - růže s meruňkovými podtóny, špetka skořice vpíjející se do přezrálých švestek, pro hutnost možná i ylang...,
a vším pak prolíná pižmovoaldehydová pěna, pára.
Prostě moc ráda bych někomu, komukoliv "ukázala", že mám na kůži reirkarnaci vůní, hodně z nich, Le Bain JOOP! nebo Venezia Laura Biagiotti 1992

Glamorous (Senses by Kvitok) - lehce zakouřené sladkokyselé ovocné želé, postupně se přidala suchá levandule a za ní se hlasitě o slovo přihlásil kardamom. A ve velmi rychlém dojezdu ještě vzdušná suchá a jemným cukrovým pudrem zpacifikovaná decentní suchá pačuli. Intenzita sice hodně pokulhává, ale na přírodní parfém jsem naopak čekala kratší výdrž. A hlavně jsem nečekala tak povedenou vůni....![]()
Nutno podotknout, že 30 ml flakon mi moc dlouho nevydržel a dívám se na dno...ale to už je do jiného vlákna.
Crystal Emerald (Versace) - svěží a zároveň trochu mýdlové citrusy se sladce pižmovou konvalinkou. Po rozvonění výrazná (až úderná) vůně prostředku na mytí nádobí.
Addict Rosy Glow (Dior) - růže? Kdepak. Kmín...a vydržel dlouho. Pak ale i něco málo růže zabalené do průhledné fólie. Ovšem po rozvonění přišlo překvapení - lehce zakouřená benzoinová pryskyřice s mýdlovou pelargonií a lehkým náznakem karamelového přelivu. A hodně mi připomíná výrazně odlehčenou verzi Ambre 114 od Histoires de Parfums.
...takže dobré.?.![]()
Pro mě až překvapivě dobré - tohle JE Kurkdjian (ne ty ostatní 2 nepovedenosti).
Akorát nevím, jestlo to ocení cílová skupina.
Valentino Donna Born in Roma Purple Melancholia (Valentino) - svěží bylinná přecházející do sladkokyselého nedefinovatelného ovoce s trochou krémových květin. A pak už jen syntetické sladce krémové dřevo s trochou kašmeranu.
...hmm. Valentino a jeho vůně jdou do kopru... Blahé paměti řada Valentina - ty byly velmi povedené...
Jdou (a bohužel nejen u Valentina).
Neustále vršení čím dál míň povedených limitek je cesta do pekla.
...a člověk se pak nezřídka vrací k ověřené a poctivé klasice z dřívějších let
(po letech jsem měla na podzim x tý flakon Angel Thierry Mugler, uvažuju o Hypnotic Poison...)
Už jsem klesla tak hluboko
že
mi je relativně jedno, že má vůně mizernou výdrž, hlavně že mi to voní![]()
...a člověk se pak nezřídka vrací k ověřené a poctivé klasice z dřívějších let
Přesně. Pokud ovšem tu poctivou klasiku nezmršili reformulací.
Ale naštěstí je pořád z čeho vybírat...ostatně pár takových "návratových" vůni na poličce mám.
jerry prosím, neskúšala si J'Adore v poslednej dobe?
Počula som, že sa Kurkdijan pustil aj do toho...ja teda stále dúfam, že nepomenil pôvodný, že pôjde o nejakú limitku.
Zatím ještě ne.
Miss Dior Parfum 2024 Christian Dior
...prvotní dojem -
ááá, typická missdiorovská vůně!.
A pak obrat...
...lahodná,
ovšem v oné lahodnosti je toho k rozpoznání hned více -
téměř laktonická jahůdka prolínající se
s pačuli, jenž má v sobě zásluhou jahodové mléčnosti i jakýsi podprahově načokoládovělý tón a současně s tím i
zeleně tlumená provzdušněně hutná svěžest
(cedr, mech, nezralá hrubější broskvová slupka).
Vůně se poměrně rychle usadí.
Působí velmi příjemně oble,
a především zelenodřevitě/dřevitozeleně -
ano, jakási variace na stříbřitě khaki "mech" a
k tomu nagurmánštělé pačuli,
ne nepodobno tomu z Angel EdP Thierry Mugler
(cukru ale minimálně, jako ostatně v celé kompozici).
Není to kiki vůně, protože voní, na mně tedy,
poměrně dost zemito pačuliově,
tlumeně šedavo zeleně se třpytí,
přesně jako lesní, vlákénkově sametový, poddajný koberec a
v něm pár drobounkých červenavých plodů,
aby oné svíravosti nebylo příliš
(...v karamelově ambrové pěně zemitější Angel od Christiana nebo diorovská variace na téma La Capitale Xerjoff...)
((...práce MFK z dřívější doby - typově ne daleko k vůním Apparation Emanuel Ungaro a Ungaro Emanuel Ungaro 2007))

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.