Daisy Murakami Blue (Marc Jacobs) - sedmikráska v zelené trávě spolu s kouskem slupky ze zeleného jablka a malým kousíčkem liči. Milá, čistá a líbivá v tom nejlepším slova smyslu. Asi nejautentičtější sedmikráska ze všech "Daisy".![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
...zmiňuješ ve vůni Tabac Sahara blízkost k Oud Khol - to je skvostná vůně!
(pořád si šetřím zbyteček vzorečku),
takže to zní slibně, ne tak špatně vůči Tabac Sahara.
Resp. pokud jde o dojem jakési mohérovosti, oblé, průhledné, uvnitř sebe přitažlivě lahodné..?.
...kdyby jsi měla cestu kolem Sephory, zkusila by jsi, prosím, novinku od Chloé?.
Nomade Jardin d´ Egypte - vypadá dobře...
![]()
Já po obchodech moc nechodím, tak třeba jestli se ke me dostane vzorek.
...tak jo, jasné...![]()
LolitaLand (Lolita Lempicka) - svěže sladký a lehce karamelizovaný cukr s vanilkou, po rozvonění našlehaná smetanová vanilka odlehčená krémovým jasmínem a závany nesladké broskvové šťávy. Vše doplňují občasné sladce kouřové závany. Připomíná mi vanilkové limitky od Y. Rochera (který to s vanilkou opravdu umí). Důkaz toho, že sladká vůně nemusí být zároveň přeslazeným lepidlem pro vosy.... ovšem za předpokladu umírněné aplikace.
...hm, je stejně zajímavý, že kolikrát profi parfumér udělá pro obyč/mainstream značku bezva vůni a pro niché, pardon, sh*t. Přitom u niché by člověk spíš očekával, že tam bude kvalita po všech stránkách.
No, asi je to, jako u všeho, o momentálním rozpoložení tvůrce a osobních sympatiích...![]()
Je to opravdu zvláštní.
Ale asi kromě osoby tvůrce taky hodně záleží na to, co z jeho nabídky si ta která značka vybere.
...myslíš, že jako parfumér má nějaký katalog, co nabízí?, jakoby nějaké vzory, případně osnovy vůní, co by mohly být vůní pro tu kterou značku/když si to značka z "katalogu" vybere.?.
Já spíš myslela, že značka osloví tvůrce, zadá nějaký svůj požadavek, určí finanční limit, do čeho je nutno se vejít a parfumére, tvoř...
Těch variant je několik, "katalog" je jedna z nich.
Taky je rozdíl, jestli jde o "nos", který pracuje jako solitér nebo jestli jde o firmu, která zjednodušeně řečeno připravuje vůně pro konkrétní značku nebo "katalog" na výběr pro různé zájemce.
...aha![]()
Jinak, máš pravdu -
Addict Rosy Glow Christian Dior
je hodně příjemná. Já tam mám teda jen to rozkošné ovocíčko a květinky s pižmem,
žádný karamel a ani nic jiného.
Ale voní lahodně, mile, až roztomile.
Opravdu pro mladé slečny, protože neobsahuje žádný pevnější základ ve smyslu dřev, pryskyřic, atp.
Prostě luxusní/povedené lízátko.
...jako zmenšené verze parfumerie Douglas považuju za katastrofu
(Jihlava, a ještě jinde jsem to zažila, už nevím, kde).
To mi připadá jen jako prostor pro vystavení dvou mladých hezkých slečen.
Zlatý Fann, který mi připadal vždy "nemožný", ale nyní, ve srovnání s Douglasem, ach, krása!.
Burberry Goddess Parfum - lahodné, krásné, krásná levandule s vanilkou. Fakt povedené. Solidně to drží a v porovnání s verzí Intense(měla jsem) působí sofistikovaněji, ano parfum...
(no, maliny jsem objevila až nyní uvedené ve složení, ve vůni nikoliv...)
Gucci Bloom Parfum - to bylo dost příjemné, základ z původní Bloom EdP, ale hladší a vymazlenější, to by chtělo vyzkoušet znovu
Nomade Jardin d´Egypt Chloé - slabé, nijaké, decentně dřevité/papy(í)rové
(zlatá Nomade EdP nebo Eau de Parfum Naturelle)
Divine Elixir Jean Paul Gaultier - nic. Jako něco slabého, neidentifikovatelného
Si Passione Red Musk Giorgio Armani
- hodně příjemné, lahodné, naovocněle(růže) mléčná jahoda.
No, zařadila bych to do stejné skupiny jako je vůně Addict Rosy Glow...
Shalimar L'Essence (Guerlain) - odlehčená verze Shalimaru, s menším množstvím kouře a sladké vanilky - pro mě je někde mezi Shalimar Cologne a vanilkovými limitkami. Začátek tedy sice kouř nepostrádá, ale je velmi disciplinovaný a postupně se prolínající s lehkou, ale důkladně zapudrovanou nesladkou vanilkou. Po rozvonění navíc sladký hedvábný citron. Moc povedená (ostatně jako všechny Shalimary).![]()
Ono asi bude dost záležet na to, kdo tu recenzi píše - chápu, že milovnice klasického Shalimaru asi moc nadšené nebudou.
Mně se sice Shalimar líbí, ale pro množství kouře je pro mě nenositelný, resp. můžu jen Shalimar Cologne a teoreticky i některé z vanilkových limitek. A proto se mi Shalimar L'Essence nejen líbí, ale byl by pro mě i nositelný.
Souffle Ambré (Eau de Toilette Intense) (Reminiscence) - ambra se suchou zemitou pelargonií, pudrová, po rozvonění promíchaná s sladce zakouřenou prachovou pryskyřicí. V dojezdu začíná růžky vystrkovat medicinální propolisová ambra a la Amber of Yemen, s ní pak ještě opět pelargonie, ale pro změnu lehce olejnatá. Dojezd doplněný pudrovým vanilkovým pižmem je pak vysloveně nádherný. Má v některých momentech hodně společného s původní Ambre, ale celkově je lehčí a méně hustá. Každopádně povedená.![]()
Power Of You (Giorgio Armani) - rozmačkané zralé ostružiny a černý rybíz posypané třtinovým cukrem, a až v dojezdu na sluníčku pomalu tající poctivá maracujová zmrzlina, jen zlehka poprášená pudrem ze sladké pryskyřice. Nemám ráda sladké a ovocně sladké vůně, ale pokud bych PoY dostala, v zimě ji unosím. Po všech těch Sí, Stronger With You a My Way, které se snad množí dělením jako měňavky, je toto pro mě od Armaniho velice příjemné překvapení. A flakonek je v reálu ještě o něco hezčí než na fotce v DTB.
...tak bezva! Hodně ji chválí napříč weby...![]()
Miu Miu Fleur de Lait (Miu Miu) - našlehaný smetanový krém zpočátku ovoněný květinami, po rozvonění pak svíravě zeleným nezralým mangem. Přestože se kokos, typický pro "plážové vůně", vůbec neobjevil, tak toto JE plážová vůně. A dost povedená...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje