Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 20:55

Glycine (L'Occitane) - vzdušně svěží pižmovka s jemnými květinkami a trochou sladce nektarové zeleně. Toť vše...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 16:51

Cosmic (Emanuel Ungaro) - univerzální sladká ovocně květinová, která skončila jako nepříliš příjemné cedropižmo. Generická, nezajímavá (zajímavý je ovšem flakon, ale manipulace s ním je zcela nepraktická).

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 11:37

Eau du Soir Sisley

...delikátně mazlavokrémové,

podprahově sofistikovaně živočišné,

teplé a současně

nepřímo chladivé přítomnou, vším prostupující bezgravitační distingovaností.

Elegantní požitkářka v teplé, hutně mýdlové koupeli

(kdy mýdlo se v dlaních stává spíše hustým krémem a celou lázeň zabarvuje do matně bělavých odstínů)

...jsou tam dusné, nenápadně mikroskopicky již zasychající kytky,

tlumeně živé zeleno,

dřevitost rozmočená do bezvládnosti,

nepatrná větrovost/průtahovost silic z jehliček jalovce a z kuliček pepře.

Někdo by mohl říci, že to voní jak vintage mýdlo v babiččině prádelníku na naškrobeném prádle se zbytky slunečního tepla, no,

mně to vyhovuje asi. 

...myslím, že když bych měla na sobě tuto vůni, nikdo mě nebude otravovat zbytečnými a plytkými kecy

(musím zkusit víckrát, ale mé sympatie tato vůně má)

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 11:58

Soir de Lune Sisley

...z 27/03/09

to vlastně nemusím měnit -

lahodné, chutné, provzdušněně delikátně mazlavé, hladce namedověle třpytivé

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 12:03

Diorella Eau de Toilette Christian Dior

...uváděné byliny jsou hned v začátku, ale jakoby jste je měly zapracované do změklého mýdla zahřívaného v dlaních...

Nechce se mi to pitvat.

Prostě to jen slastně nasávám, protože

cítím kvalitu kompozice, lahodnou, vzájemnou harmonii ingrediencí, netrendovost, eleganci, sofistikovanou aristokracii

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 12:12

Cristalle Eau de Toilette Chanel

...už tam nemám "polévku" jako kdysi, ale delikátně lahodně někce kouřový vetiver v kombinaci s teplými salátovými okurkami.

Nevím, jestli se mi to má líbit nebo ne. Jako je to správně úchylný, tím podprahovým okurkovým tónem. Nejspíš to má na svědomí kombinace zimolezu a citronu.

V každém případě přitažlivé,

chladivo teplé,

tiše křupavé, 

tiše elegantně osvěžující

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:29

Miru 

Diorella mě taky láká. Koupila jsem si z této várky Diorissimo (mou původní signature) a jsem s ní moc spokojená.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:32

Miru 

Eau du Soir mám ráda už leta a občas se mi na poličce vyskytne. Soir de Lune bývala mnohem lépe zpracovaná, současné várky už jen kloužou po povrchu.

Eau du Soir je pro mě zjednodušeně extra brut champagne. Konec roku, květiny na lesním paloučku, neobyčejně šik.

Soir de Lune - mech zalitý květovým medem, vůkol rozkvetly konvalinky. Na začátku jsem měla dezinfekci, ale v drydownu neobyčejná elegance. Ale současná várka mi nic z toho neposkytuje.

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:44

woman27 Má dřívější srdcová záležitost Soir de Lune mi smutně stojí na poličce - občas, max jednou za několik měsíců, jí dám šanci, a vždy zklame... Tam nastal nějaká brutální změna ...

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:49

woman27 Hanka H 

...tak já nevím, jak "starý" mám vzoreček. Ale vůně voní krásně, Soir de Lune, fakt kouzelná. Ale na mně intenzita velmi intimní a výdrž tragická.

Eau du Soir také intenzita intimní, drží déle. Líbí se mi víc právě proto, že je relativně méně líbivá.

Diorellu bych si sama nekoupila, ale dostat ji, unosím ráda.

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:55

Miru Dřívější verze Soir de Lune měla brutální výdrž (druhý den po dvou sprchách) a zasahovala do širokého okolí, byla mnohovrstevnější než ta současná. Ano, i ta je pořád krásná, ale kdo poznal starší verzi, je zklamán ... Aspoň tak to cítím já.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 21:22

Hanka H 

Ano, přesně tak jsem to myslela. Výdrž na oblečení i po vyprání. Musela bych mít původní vzorek, abych mohla napsat recenzi.

Eau du Soir jsem kupovala vždycky odstřik od @MagnolieS, která má ještě původní.

Miru 

Diorella mě láká, ale spíše třeba z inzerce. Takovou vůni nemám.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 18:50

Girl Life (Rochas) - z počáteční syntetické dřevité svěžesti se rozvoněla do sladké dřevité syntetiky. Mezihra v podobě dřevitého pomerančového květu byla sice ucházející, bohužel se vše zvrtlo do kašmeranové synteticky s pudrem z vápenné omítky.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 17:11

Atelier des Fleurs: Narcissus Poeticus (Chloé) - název tak trochu klame - vůni narcisů ani představě takové vůně se obsah flakónku neblíží. Na začátku je to takové květinkové "nic", ale pak se objevilo jemňoučké nasládlé květinkové mýdélko se stopou stejně jemné zeleně. Bohužel intenzita je zcela miniaturní, výdrž jen nepatrně lepší.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 15. prosince 2025 13:40

...v parfumerii jsem ji vůbec nezkoušela.

Teda - už jen přivonění k rozprašovači a moje smečování do

"moc silné/tvrdé/nahořklé/ne nesladké, ale event. cukr přímo v mínusových hodnotách/hrubé..."

No, tak pro adrenalin,

naslepo - 

(jakože Ježíšek, ale rozbalit a zkusit jsem ji prostě m u s e l a)

Soir d´Orient Sisley

Woman in Black

Černá...

...vše se, dojmově, ocitá/promítá v černé barvě,

pod černým šifonovým voálem 

- bergamot, šafrán, pepř ihned v úvodu ve formě tiché ale jasné,

delikátně prašné,

podrahově s jemným hebce plně aldehydovým skluzem

- někdy je zachytitelné galbanum i samostatně ve formě blízké vetiveru,

resp. v rovině naměkčele, matně tmavě zelenavě naoříškovělé,

jindy, většinou si ho však všimnete ve společnosti ostatních,

jak nenápadně smaragdově hebce drhne 

- a pod tím vším výše zmíněným prodýchává, objevuje se,

yééés a Hurááá, 

růže.

...RŮŽE -

tmavá,

černá,

jasně vzpřímená, téměř vznosná,

hutná a současně jiskřivá jak diamanty na noční obloze

a

zároveň i křehká jak slzy mlčky pomalu tančící na jemné tváři,

kadidlově kouřová v podobě velmi tmavě antracitové, nepatrně mastné šmouhy na pleti

/jako by někdo vychládajícím uhlíkem z ohniště rychlými a přesnými tahy napsal

"...byl jsem tady, Zoro..."/

Kdo znáte PŮVODNÍ Portrait of a Lady

(a nebo třeba Paestum Rose Eau d´Italie),

tak toto je její ještě vyšší level.

Distingovaná sofistikovanost/

sofistikovaná distingovanost

ve flakonu

(název vůně sedí dokonale...)

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 13:21

Miru 

Tahle verze je moc hezká, ale na mně bohužel nevoní hezky. Ale na tobě si ji umím přestavit.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 16. prosince 2025 13:54

woman27 

...sama jsem překvapená, jak dobře na mně voní.!.

Hutná, sytá růže,s kadidlem, pocitově černá, vznešená.

(a mám radost, že na mně žádná pelargonie...)

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 20:08

Black Pepper (Korres) - opepřená vodní vůně s trochou květinové aviváže. Po rozvonění vodní cedrovka, jakých jsou desítky.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 18:43

Fiamma (Salvatore Ferragamo) - zatímco příživnictví jako trestný čin bylo zrušeno, u parfémů vesele bují a nejsmutnější na tom je, že se nevyhýbá se ani renomovaným firmám. Ale málokdy to dopadne dobře - Fiamma je toho zářným příkladem. Od samého začátku je zřejmé, že došlo k vykradení BR540 - zpočátku v podobě čistočisté desinfekce, ovšem nepěkně syntetické tak, jako by ani nešlo o parfém. Po rozvonění se podoba s BR540 svým způsobem zvýraznila - jenže takhle voní ty nejlacinější arabské napodobeniny za pár (doslova) stovek.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 20. prosince 2025 09:48

Hello Kitty and Friends (Lush) - podle názvu vůně pro fanynky "kočičky" - od samého začátku výrazná sladce ovocná žvýkačka Donald (pro ne-pamětnice: větší žvýkačka s kačerem Donaldem na vnějším obalu a s vloženým malým vnitřním obalem s komiksem). Jenže netrvalo dlouho a žvýkačka se postupně začala vytrácet, objevil se sladký kouř a sladce naovocnělá (jahody?) pačuli a la Lord of Misrule. Tak tohle není vůně pro malé holky, ale povedená vůně po holky velké.