Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline slniecko admin
19740 příspěvků moje polička 12. zaří 2026 16:30

L'Heure Bleue 2026

Rozhodla som sa k nej najprv pristupovať ako k akejkoľvek inej vôni, ktoru by som len skúšala z priehľadnej vialky so skratkovito ručne napisanym nazvom.

Studené vlhké jarné ráno.

Omietka

Vlhká biela omietka. K tomu tóny rezaných kosatcov vo váze s vodou.

V drydowne trochu mandlí, ked sa rozvinú jemnejšie, sú ako v Byredo Blanche, ak sa príliš rozdivočejú, tak sú to tie mandle z L'Instant Magic, ktore mi v ňom šli tak na nervy.

Je to nosivé?

Veľmi.

Páči sa mi to?

Páči.

Cítim tam čokoľvek spajajúce tú vôňu s Modrou hodinou? Absolútne nie. Ešte aj tie kosatce su v oboch iné.

Cítim akúkoľvek spojitost, ci inšpráciu kúzelnou večernou hodinou? Absolútne nie.

Cítim akúkoľvek spojitosť s vôňami Guerlain? Nie, maximálne občas tie mandle.

Vlastne ani neviem, ako to hodnotitlť.

Ako veľmi prijemný nosivý niche kosatcový unisex na denné nosenie (ktorý by som asi hľadala v minimalistickom priezračnom flakóne s jednoduchym vieckom) je to výborné, elegantné a neškodné.

Ako moderný approach k L'Heure Bleue je to totalny prepadák.

Trochu to vo mne vyvoláva dojem, ako ked idem do divadla na nejakú svoju obľúbenu hru a tam zistím, že režisérovo ego sa nezmestilo do kože, takže po tom ako zmenil časové obdobie, poprehadzoval postavy, niektoré vyhodil a niektoré si vymyslel, vynechal kľúčovu scénu, aby to bolo tajomnejsie, asi teda, alebo sa mu už proste nezmestila do časoveho rámca, vyškrtal polovicu dialógov, lebo do nového poňatia sa mu nehodili - ale neobťažoval sa ich niečím zmysluplnym nahradiť, sa neveriac vlastným očiam divam na niečo, čomu v konecnom dôsledku zostal len nazov a bolo ako dielo zneužité na postavenie si vlastného (a dúfajme, že rýchlo zabudnutého) pomníka.

Offline jerry
11416 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 16:05

Daisy Murakami Yellow (Marc Jacobs) - příjemná jemně květinová pižmovka s ovocnou sladkokyselostí a pár sedmikráskami - všeho je tak akorát, nic nevyčnívá. Veselá vůně ve veselém balení.

Offline Mitzi admin
1571 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:07

Glimmer od Estée Lauder

Než se úplně rozvoněla, hodně mi připomněla parfémy vzniklé před dvaceti lety, hlavně Armani Diamonds. Tu stejnou linii malina, růže, pačuli, cedr, vanilka, ambra, poté proslavila Lady Million (2010) a Miss Dior Cherie 2011 (s jahodou místo maliny) a pak se objevila mockrát v mnoha dalších masově oblíbených novinkách.

Bohužel v základu na mojí kůži sklouzne kvalita nepěkně dolů. Neusadila se v tonkově ambrovém půvabu, ale v takovém tom jemně slaném levném ocásku rádoby připomínajícím dřevo, což má na svědomí určitě kašmeran.

Plusové body za opravdu originální flakón, ale obsah je průměrný.

Offline Mitzi admin
1571 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:08

MCM Mighty Bear mi připadá známý v tom nejlepším slova smyslu. Není to kopie Shalimaru, ale zasahuje úplně stejnou čichovou „šablonu“, kterou mám v paměti aniž bych rozebírala jednotlivé tóny. Bergamotová jiskra → pryskyřičná hloubka → gurmánská vanilka s tonkou → santalově hebký dozvuk.

Díky sezamu je originální a přesto povědomá. Přísahala bych, že je tam špetka perníkového koření (anýz a badyán) a úplně bytostně proto vnímám méďu jako adventní vůni.

Tohle se Sophii Labbé hodně povedlo.

Oceňuji, že v MCM vyšlo najednou několik novinek, z nichž jsem zatím zkusila tři a všechny jsou opravdu hodně dobré.

Offline jerry
11416 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:25

Mitzi 

"Pejsci" a "Medvídci" mají podle mě nevhodné flakóny - vizuálně to vypadá jak dětský parfém.  A přitom jsou to vůně "dospělé", navíc podle tvých recenzí hodně povedené.

Osobně by mě kvůli tomu původně ani nezajímaly, ale už jsou na seznamu k vyzkoušení. 

Offline Mitzi admin
1571 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 13:12

jerry souhlas. Taky jsem je neplánovala zkoušet.

Ony jsou ty flakony asi i hezky udělané, prostě jde o maskoty značky, člověk si musí u maskota odmyslet infantilitu. Není to zas takový kýč jako medvědi u Moschina nebo CH botičky. Obsah je dospělý a podle mě opravdu kvalitní.

Typově mi ten design připomíná kolekce Penhaligons Portraits a Louboutin LoubiWorld.

Sklo + kov, ne sklo + plast.

Nápadné jsou, ale ne hnusné.

Offline Miru
17230 příspěvků moje polička 16. zaří 2026 15:42

...nová odnož 

Barenia Pleine Fleur Hermes

nuda, zapomenutelné,

taktéž i

Goddes Amber Vanilka Burberry

Offline alibi blogger
4248 příspěvků moje polička 16. zaří 2026 19:24

Miru zrovna Barenia Pleine Fleur Hermes se mi docela dost líbí

Offline Miru
17230 příspěvků moje polička 16. zaří 2026 19:34

alibi 

...já vím, píše to víc lidí.

Mně přijde taková obecná, líbivá, ztratila originalitu jejich předchozích verzí.

Bezpečná.

(něco z Libre, něco z Goddes, prostě sázka na jistotu)

Offline Fleur blogger
6895 příspěvků moje polička 16. zaří 2026 22:20

alibi Kde se dá vyzkoušet?

Offline alibi blogger
4248 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 10:29

Fleur já byla před časem v Marionaud v Olymipii a měly tam všechny

https://alibi-notes.webnode.cz/l/ctyri-novinky-v-parfumeriich/

(řekla bych, že vzhledem ke dnům Marionaud to bude už ve všech parfumeriích). prodavačka říkala, že na podzim se čeká spousta novinek, protože mají absolvovat moc školení

Offline Fleur blogger
6895 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 19:43

alibi Děkuji za odpověď!

Olympii a podobná centra dávám tak v intervalu jednou za deset let, takže si počkám, až dorazí někam do Douglasu na Českou .

Offline jerry
11416 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 19:59

Petit Attitude (Avon) - ovocně květinová pižmovka s lehce zvýrazněnou nakyslostí a s náznakem svěží konvalinky. Veselá, trochu avivážová, ale vcelku příjemná. Bohužel po rozvonění sklouzla do intenzivní aviváže.

Offline jerry
11416 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 18:03

Star Oud (Montblanc) - sladké dřevo macerované v kardamomově-skořicové ambře (což bude onen oud slibovaný v názvu). Skutečný oud jsem nečekala (taky jsem se nedočkala) - ale nemění to nic na tom, že jde o hodně povedenou vůni.

Offline jerry
11416 příspěvků moje polička 22. zaří 2026 20:53

Today Tomorrow Always Everlasting (Avon) - marcipán v mandlovém mléce, špetička pomalu se připalujícího karamelu a postupem doby se přidalo i ledové květinové pižmo, které sladkost udržuje v přijatelných mezích. Dobře udělaná, v avonovské produkci patří k tomu nejlepšímu.

Offline jerry
11416 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 15:11

Extreme Leather (Montblanc) - sladký semiš s kosatcovým pudrem - nejprve svěžejším, po rozvonění nabyl trochu na pudrovosti s dotekem bílého kosatcového mýdélka. Krásná, bohužel je až moc jemná, což se negativně podepsalo jak na intenzitě obecně, tak na výdrži. Co ovšem nechápu, je název - kdo hledá slíbenou pořádnou kůži, měl by jít raději o dům (přesněji "o flakón") dál.