Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Isca
4867 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:11

RoSa Souhlasím, jen mi to přišlo jako takový otevření okna na mráz :-) 

Offline SunEclipse
3375 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:15

Isca lepší podívat se realitě do očí, než strkat hlavu do písku

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:23

Nejdřív jsem si říkala, že Nerudova je padla na hlavu, se urazit a ted tu čtu, že někteří maji taky účetního poradce jako urážku. Já tomu fakt nerozumím. Já to pochopila tak, že by s ní klidně spolupracoval a tohle je přeci jeden z jejích profesních oborů.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:24
Reakce na Isca:

​Mě teda celkem zamrazilo,když na otázku, už nevím koho, jak je teda možné bez ústupků Rusku zajistit trvalý mír, odvětil suše: "Trvalý mír je iluze". 

​to je ale velká pravda. Těch mnoho desetiletí let míru bylo balancování taktiků studené války.

Pak jsme zlenivěli a bylo to pohodlné, hlavně ustupovat Rusku, když chodilo chcat a krast na sousedův dvoreček. Akorát jsme si nevšimli, že máme společný plot a ten náš už taky pěkně smrdí. 

Myslím, že toto trefně popisuje Timothy Snider ve svých esejích: demokracie není žádná konečná etapa vývoje civilizace, ale něco, za co se musí neustále dost tvrdě bojovat. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:27

notna účetní poradce ani žádné další povolání urážka není. Akorát Nerudova už dávno není účetní poradce, ale byla vrcholový manažér. Ambice má úplně jinde než sedět u stolu a vyrábět účetní osnovy. Z tohto pohledu to jistě pošťouchnutí je. 

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:29

Teď si to čtu znovu. A on řekl, že by si od ní nechal udělat expertízu uce. To by bylo možná po té partičce na hradě, která tam teď je, docela zajímavý čtení, to zaprvé. A za druhé to rozhodně nedělá obyčejná řadová účetní. Fakt tam tu urážku a ponížení žen nevidím.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:31
Reakce na 999:

Isca Já v zirkonrch nejedu, jen mě překvapilo, že na tom jde vydělat :-),

​Nedá se vydělat ani na zlatě, pokud nečekas Armageddon. 

Můžeš si zaspekulovat, ale na to je dnes cena už dost vysoko. V klidných dobách je jeho reálná hodnota už 200 let +- stejná. 

Navíc výhledově - desítky let, lze čekat, že těžba spíš poroste.  

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:33

continuity Podle mě ji nepasoval na vyrobu účetních osnov, jak píšu výše.

Offline Lenka22
2517 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:36
Reakce na Kan:

​Můj děda vždycky říkal, že neexistuje nic takového, jako bývalý komunista. 

​Myslím, že Pavel odčinil svoji minulost asi tak milionkrát. Snad to není málo...Myslím, že do vedení NATO by hned tak někoho nepustili. 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:38

Tak rejpnuti nebo spis mirne nemistny vtip tam vidim. Ale lip by udelala oplatit mu vtipnou minci.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 22:39

notna myslím si, že takto daleko to fakt rozmyšlené neměl. Prostě dostal dotaz, něco o ní ví, tak odpověděl, jak mu je přirozené. 

Urážka to nebyla jistě prvoplánová, to by ani nebylo hezké a žádné body mu to nepřinese. Ale když jsem se ucházela o pozici manažera týmu a nabídli mi tam řadového analytika, taky jsem teda nejasala a rozhodně bych před uzavřením té první pozice netvrdila, že vezmu tu druhou. Ještě jednou, urážka to není, ale pred volbami ani adekvátní nabídka. 

Offline MaeGandal
1628 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 23:02

adekvatni nabidka to od nej neni, jestli to myslel jako urazku nevim, ale rada bych mela prezidentku, ktera bude trochu nad vecí a nebude vyskakovat jako čertík z krabicky. pochopím, že nevymyslí nejakou vtipnou odpoved, ja taky nejsem vtipna, ale tahle urazena reakce je mimo od statnika a to by prezident mel byt

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 23:06

MaeGandal no jedna věc je prezident, ona by byla asi takova průměrná, hodná prezidentka, hlavně nikoho nenastvat, ale vlastně oproti Babišovi pořád výhra.

ale tam ještě nejsme. Umíš si ji představit, jak odráží Babišovi hnojomety v druhém kole, když nedá tohle?

Offline MaeGandal
1628 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 23:33

continuity no, to pravé neumím. A není to poprvé. Jako proti Babisovi ji volit budu, ale měla jsem vyšší očekávání. 

Hnojometu se teda bojím i proti Pavlovi. Nevím, co na něj vytáhnou, ale ty dva týdny budou strašné 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 23:40

MaeGandal no otázka jestli se ještě něco nového a zásadního najde. Navíc mi Pavel přijde konzistentně docela nad věcí, i ten tlak snáší dobře. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 07:04

Není to nějak relevantní, ale kdyby jste chtěli vědět, co pro některé znamená starý

@

Offline OliveOyl
1954 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 07:12

continuity "nevěřte nikomu, komu je přes třicet" to už tady bylo :)

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 07:45

continuity tyjo jen tak tak! Nebojte, odvolim to za vsechny!

Offline rysamona
1082 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 08:41
Offline 999
19399 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 08:53

continuity Zlato, stříbro a diamanty sleduju :-).