Beranka Možná zlatej papír, co:-D
Aktuální česká politická situace
barbucha ja vim, ale proste ona mela na srdci dulezitou vec a podle me chtela, aby to zaznelo pri predavani a ne az pak nekde pri pokecu u rautu![]()
Archivářka na film klidně jdi, je pojatý naprosto nestranně, surový jsou chvilky s STB, jako jak jinak, to zavřu oči, a obě dámy, maminka a dcera jsou i pro mě největší hrdinky
Beranka Prostě každej není Havel, aby uměl vystavět text. Ale myslela jsem si, že na to má schopný lidi.
999 Tak. Mně se to zdá slohově naprosto odpovídající vojákovi - i když vzdělanému a s velkým přehledem. Kdyby mu nějaký rétor pomohl urovnat témata, aby nepřeskakoval a nevracel se, měl by projev hlavu a patu.
Ovšem neslyšela jsem ho, jen četla. Takže ani k dikci ani k tempu se nemohu vyjádřit.
Co je to ta kauzu s dopisem slovenské ministryně kultury Baxovi? Teda je dost hrozný, hlavně stylisticky.
Pre Kristove rany. Co to je?!
Zo srdca prajem dnes prostrednictvom vás...?![]()
To keby napisalo moje dieta, tak dostane gulu.

brrr continuity Je to tragédie, dopis ministryně kultury
ale jako já se musela smat, když jsem to četla ![]()
Se inspirovala u Puškina, když je ta ministryně kultury, ne? "Já píši Vám" a neporařilo se to.
continuity notna Říkala jsem si, že přece jen neumím slovensky tak dobře, abych mohla posuzovat gramatiku. Ale je to fakt hrozné. Už začátek "... pri všetkej úctě k Českej republice dovoľujem si Vám napísať...."
List ministerky kultúrý je strašný z obsahového, štylistického i gramatického hľadiska. Viaceré vety a konštrukcie nedávajú vôbec zmysel. Ministerka tvrdí, že text vraj prešiel korektúrou. Ak áno, tak ten korektor musel byť totálne neschopný a neovláda základné pravidlá slovenčiny. Hlavne, že zo svojho facebookového profilu, kde ministerka list zverejnila,vymazala všetky kritické komentáre. Slov. internet sa na tom baví už druhý deň.
A narodil se "uprostred našich národov" - co tím myslí?![]()
jerry ona nemyslí. To je to.
Neni to ceska, ale nemecka, politicka situace... ale je to zajimavy. Denik Bild (nejvetsi tamni bulvar) sepsal manifest o 50 bodech pro pristehovalce (nespecifikuji), davajici jim navod, jak se v Nemecku chovat. Wir schaffen das je uz asi definitivne pase :)))
jerryAsi že byl Hodonín, kde se TGM narodil, mezi cz a sk?
continuity přiznávám, že tuhle větu nechápu ...prajem dnes prostrednictvom vás... ![]()
Nahodou jsem dneska narazila na tohle.
Pokud by to mělo být "uprostřed národů", tak by se muselo narodit někde na Vysočině a zároveň někde u Banské Bystrice.
Ministryně kulltury a moderátorka![]()
jerry Podľa mňa konštrukcia narodil sa usprostred národov vôbec nedáva zmysel. Sloveso narodiť sa viaže s miestom, narodiť sa kde?, príp. s určením času - narodiť sa kedy? Slovo národ však nepomenúva miesto, preto je spojenie narodiť sa uprostred národov nezmyselné. Môžeme povedať, že narodil sa v Hodoníne, ale nie narodil sa uprostred národa či národov.
continuity přiznávám, že tuhle větu nechápu ...prajem dnes prostrednictvom vás...
asi že nám to má vyřídit všem!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články