Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Samantha
3240 příspěvků moje polička 01. října 2025 18:30
Reakce na RoSa:

lidi s alzheimerem a demencí nedostávaj volební lístky?

​dostávaj, ale je velmi naivní myslet si, že personál má ještě čas a chuť za kohokoli z klientů vybírat ty "správné" lístky 

a hlavně, s urnou chodí volební komise a klient musí lístek vkládat sám

Takže v rámci možnosti jsou to svobodné volby, i když klient asi spis volí dle toho, co namátkou vytáhne

Některým připraví obálky příbuzní, ale to bych nepovažovala za problém, myslím, že je dost rodin, kde se o volbě baví a doporučují si/tázou se na doporučení

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. října 2025 19:40

Samantha Někde jsem zaznamenala kampaň ANO v DD což mi přijde taky hrozně hrozný. Tam když si rozdávaj koblihy na náměstí, nebo v metru, tak je mi to jedno. Připomíná mi to šmejdy prostě.

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 01. října 2025 20:23

Kan ANO dělá kampaň v DD poměrně pravidelně, to není letošní novinka. Nechápu, že jim to vedení dovolí, nebo chápu, zřizovatelem je kraj/město často ovládané ANO.

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2025 20:36

Koukám na tu diskuzi na Primě a je to teda maso! Babiš ten je snad něčím sjety a Fiala je připravený z těch náměstí. 

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2025 21:03

A došlo na moji oblíbenou scénu z Tenkrát na západě 

Babiš:  - tisíce tisíců 

Harmonika: - říká se miliony

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 01. října 2025 21:09

continuity Tak si to jdu pustit.

Offline RoSa
10002 příspěvků moje polička 01. října 2025 21:18

continuity a na všechny důležitý lidi má mobily!

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2025 21:53

RoSa 

Teď jsem se lekla,jestli na to nekoukame zpětně. Protože vytáhl Černochovou a soutěžení zakázek a Černochová na to na Twitteru reagovala před půl hodinou. Tak nic, jsme živě, Babiš říká pořád stejné věci dokola.

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2025 22:02

No nic, doufám, že zamini už vyrábí omluvu Lucembursku

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2025 22:30

A teď jsme si pustili ČT24 a tam to vůbec nedává moderátor. Se mu tam normálně hádají jak baby na trhu.

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 01. října 2025 22:33

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 02. října 2025 06:26

No seniori... znam mladsi lidi, kteri jsou na soucasnou vladu nastvany tak, ze to tomu Babisovi natruc hodi. A nejsou to zadny negramoti. Ale konkretne ti nereknou, co jim tak vadi, teda krome zruseni EET (to mi vadi taky, ale ANO kvuli tomu volit nebudu). Prej se krade, no tak hodne stesti, ted se jiste prestane. Prej jsou to neschopni gauneri, hm, tak budou volit gaunery vseho schopny. Ja nevim, to si fakt nekdo mysli, ze s Babisem bude lip?

Offline RoSa
10002 příspěvků moje polička 02. října 2025 06:55

russák už se těší...

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 02. října 2025 07:10

Četla jsem teď další skvělou knihu Naomi Klein - Ne nestačí, nedávno jsem tu zmiňovala i její Dvojnici. Rozhodně je doporučuju, nebudete se pak muset ptát "jak ti lidi můžou být tak hloupí a volit někoho jiného než já!"

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:32
Reakce na barbucha:

RoSa 

Jako vždycky přesný, začínám si hledat provaz a rozhlížet se po skobě

Jen nevím kde se sakra ty Burešovi voliči berou - asi jich je fakt mraky, těch Nihilistovejch seniorů... já jsem ale taky senior, navíc v mojí bublině jsem prakticky nejmladší, to jest znám hodně ještě starších - a tady taky pár členek zralýho věku funguje... no a nevím ani o jednom jediným, kdo (by), jako ještě příčetnej, Bureše volil.

Tak se to buď styděj přiznat nebo ve kterejch dírách se ti jeho voliči schovávaj? Tyhle výpočty a prognózu na základě estébákovejch slibů by jim měl někdo zprostředkovat...

ze statistického hlediska je tvoje bublina naprosto irelevantní. Stejně tak prázdný náměstí před Babišovým stánkem. Neznamená ani nic to, že máš teď takový pevný názor na politiku a přesně víš koho a proč volit, a, že za 10, 15 let to budeš mít ty i tvoje kámošky stejně. Pravděpodobně se tou dobou odmítnete šťourat v tom, která fotka nebo klip je AI a která je pravá. Třeba kvůli tomu sklouzneš do skupiny, která nevěří ničemu, protože všechno může být pravda nebo lež. Budeš se muset spoléhat na to, že ti budou děti a vnoučata pomáhat s vytvářením vlastního názoru. Zvládne to tvoje stárnoucí ego? Třeba pro tebe pak bude jednodušší věřit jednoduchým řešením populistů, než rozvláčné vysvětlování inteligentních politiků. Třeba budeš předstírat, že všemu rozumíš a do ničeho si nedáš mluvit. Oni ti populisti budou lhát lépe a promyšleněji. Než začala válka na UA, nenapadlo většinu lidí, že ruská diplomatická škola je fakt, nikoliv vtip, že hybridní válka, kterou vede Rusko a Čína má miliony padlých a už vůbec si třeba před 10, 15 lety nedovedli představit, že tu bude něco jako AI. Většina seniorů proste nedokáže držet krok a dřív nebo později to většinu semele. 

Offline viktorka_od splavu
48970 příspěvků moje polička 02. října 2025 10:05

ice

tak.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. října 2025 10:17

ice Bububu. :D  Třeba bude barbucha čilý devadesátnik s pevným charakterem a smyslem pro pravdu jako Zdeněk Svěrák. Jsou i senioři, kteří dokáží udržet krok s dobou. Hlavně se z toho nepo...

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 02. října 2025 10:26

Kan zlato, čti s porozuměním

Offline Samantha
3240 příspěvků moje polička 02. října 2025 10:29

Kan myslím, že Ice nestraší. Jen se snažila vysvětlit, kde se berou Babišovi voliči. Já třeba u jedné z klientek vím, že bude volit Babiše a musím říct, že ta paní mi od začátku jaksi nesedla. A teď navíc budu mít velký problém, nevidět za ní vždycky tu držku.
Ale beru to jako trénink profesionála. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. října 2025 11:05

Samantha A proč to vysvětluje na seniorech? Proč zase důchodci? Proč to nekomentuje třeba na Krajčovi?  Mladý, populární, vzdělaný, sice ne z Prahy, ale z Ostravy,  dosah nazorů velký.  Přijde mi to namířené všechno proti seniorům.