Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Mitzi admin
1402 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 11:40

Sweet Potato

je to boj, zestárnout dobře. 20 let se učím pracovat se zpětnou vazbou a naslouchat. Tohle nás jako děti nikdo příkladem neučil, nám se rozkazovalo, zakazovalo a vyhrožovalo.

Od svých přátel sbírám věty, kterýma je/nás rodiče programovali a zní jim/nám v uších dodnes.

Nikdy už nebudu chytřejší, ale pořád můžu být laskavější, péct lepší buchty...

Ráda bych, pokud se dožiju, držela krok s dobou aspoň v praktických věcech.

Spokojenost je už po staletí stejná rovnice a dnešní problém té nejstarší generace je nespokojenost, že je nikdo nepotřebuje. Ale nezamýšlejí se nad tím, PROČ. Vůbec jim nedochází, že příčina není vně, ale uvnitř.

Offline andulka01
12570 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 12:40

Sweet Potato podepsáno

Offline barbucha blogger
34850 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 13:14
Reakce na Mitzi:

​Ale o tom, zda byli za půlkou, moje logika není.

Jen to, že lidé dosahovali mistrovství v oboru bežně ve 30, ve 40... i když se dožili vyššího věku, jejich schopnosti nijak nestoupaly, spíše naopak! Ale dneska si kdekdo myslí, že dožít se = moudřet nebo aspoň nezblbnout. Ale není tomu tak. Odchází jak tělo tak i rozum. Všichni melou o kultu mládí, ale vládnou nám převážně starci (i když někteří prostřednitvím svých loutek).

​Ergo kladívko kdo je blbec ve dvaceti, v šedesáti na tom líp nebude

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2026 13:16

Mitzi někomu bohužel chybí sebereflexe. Babička věděla, že už našemu světu nerozumí tak dobře (a to na tom byla velmi dobře a řekla bych, že kromě moderních technologií rozuměla úplně všemu), ale taky věděla, že děti dobře vychovala a radila se s nimi 

Offline barbucha blogger
34850 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 13:27

Tak doprčic! chudák Pavel skládá účty lidu, aby si tento nemyslel že má luxusní dovolenou!

A co jako?! Tady ty nuly si rajzujou po Maledivách - pokud jim to teda někdo zaplatí!! - a lid jim to přeje...

Si myslim že to neměl dělat. Co je komu do toho!

Offline andulka01
12570 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 14:26

barbucha jako jo, ve slušné společnosti jo, co je komu do toho. Ale teď proti němu/nám šturmuje póvl, trollí farmy z ruska i usa, většina sněmovny... Právo na soukromí je super věc, ale ve válce s mloky jaksi neplatí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. ledna 2026 14:43

Mitzi a oni driv takovi nebyli? Meli uctu k nazorum mladsich nebo se jenom tohle akcentovalo? Mam zkusenost, ze vekem se urcite charakterove rysy sice pouze zhorsuji, ale ze ti lide ani driv nebyli uplne otevreni. Naopak treba muj deda byl az do 93 pokrokovy, zadna preziravost, naopak naslouchal. To babicka byla general vzdy a uplne ji vidim, kdyby zila jeste dnes, jak bychom se spolu porad hadaly. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. ledna 2026 14:48

barbucha no napsala jsi to jednou vetou, co ja elaboratem . Plus teda budu mozna nespravedliva, ale kdyz byli osmdesatnici lide narozeni za Prvni republiky (jako muj deda), tak byli mene zapskli nez ti pozdejsi. Doba proste lidi formuje, kolikrat at jsou jaci jsou. Plus to idealizovani mladi dela sve, kazdy (i ja) si mysli, ze v jeho destvi a mladi bylo neco tezsi/lepsi/dosadte si. 

Offline stes
8771 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 15:27
Reakce na barbucha:

Tak doprčic! chudák Pavel skládá účty lidu, aby si tento nemyslel že má luxusní dovolenou!

A co jako?! Tady ty nuly si rajzujou po Maledivách - pokud jim to teda někdo zaplatí!! - a lid jim to přeje...

​jako tohle mi teda taky nasralo, ja chápu,že je pod tlakem,ale tohle fakt nemusel. Koblihy a lůza budou vždycky tleskat veřejným zlodějům, rasistum a nackum. 

Offline Mitzi admin
1402 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 17:52

Mitzi a oni driv takovi nebyli? Meli uctu k nazorum mladsich nebo se jenom tohle akcentovalo? 

​konkrétně u nás v rodině si vybavuju, že moje mamka si o sobě vždy myslela (od dob, které si pamatuju), že je nejchytřejší ze všech. Nemyslím cizí lidi, vědce, akademiky... ale běžné okolí včetně příbuzenstva. Sice má papírově nejvyšší vzdělání, ale co z toho... tituly se často přeceňují.

Vůbec nechápu, kde to sebevědomí bere, je naprosto nesamostatná ve všech praktických věcech mimo domácnost, není schopná si zapamatovat jedno pitomý heslo (třeba do mailu), ani místo, kam si ho napsala, ale zato má plnou hlavu historických dat a ví úplně přesně, o co jde, napříč celým světovým řádem. Na tenkej led má "ale" a na moje vlastní zkušenosti "nene".

Offline Mitzi admin
1402 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 17:55
Reakce na barbucha:

​taky myslím, že ten prostý pokojík nebyl komunikován nejšťastněji, byť to bylo nejspíš úplně autentické

Offline continuity
41389 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 18:03

Mitzi

To nemusí být vůbec jen vůči vlastním dětem nebo mladší generaci. Tchýně neváhá poučit sousedku v jejím věku, že by neměla chodit na delší procházky, protože tělo už nemá sílu. 

Ale to já celkem přejdu, mě spíš vadí nárokovost, to je strašněj mor, a jde to napříč generacemi. Nekdy je k neuvěření, na co všechno si lidi myslí, že mají automaticky nárok od jiných. Jsem na to slovo už normálně alergická a to jde napříč generacemi. 

Offline Mitzi admin
1402 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 18:07

continuity ano, říkám jim "oprávnění"

je to absence pokory 

Offline continuity
41389 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 18:08
Reakce na stes:

​jako tohle mi teda taky nasralo, ja chápu,že je pod tlakem,ale tohle fakt nemusel. Koblihy a lůza budou vždycky tleskat veřejným zlodějům, rasistum a nackum. 

​Já si zas myslím, že to měl udělat. Ti úplní vymetenci si samozřejmě pojedou pořád svoje, ale je spousta normálních lidí, někde mezi, kteří to třeba jenom čtou a jsou pak schopni mít pochybnosti. 

A je první pravidlo to řešit hned v zárodku než se to rozjede. Takže chápu, že nebyl úplně čas na nějakou marketingově vymazlenou komunikaci. 

Online brrr
12014 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 19:30

Sweet Potato a ještě se podívá na toho koZmonauta!

Offline barbucha blogger
34850 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 20:13
Reakce na Mitzi:

​taky myslím, že ten prostý pokojík nebyl komunikován nejšťastněji, byť to bylo nejspíš úplně autentické

​To nezpochybňuju resp. je mi to úplně jedno, jestli spí v prostým pokojíku nebo v prezidentským apartmá. Jde o princip. Nebudu se zpovídat závistivý lůze.

Navíc je to podle mě stejně úplně marný. Budou štěkat stejně, i kdyby bydlel pod stanem a v Praze přespával na vrátnici. Tak co se namáhat!

Offline Mags
176 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 21:13
Offline Kokoska
33894 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 21:15

brrr to vis, rodneho jazyka se jen tak nezbavis, i kdyz jsi predstavitel jineho statu.

Offline continuity
41389 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 21:25

Kokoskavíš co je divné? Některé zlozvyky má úplně jasne ze Slovenštiny, třeba ty motýle (to je prostě jiné skloňování ve slovech mužského rodu). Ale často dělá nejakou chybu, která rozhodně že Slovenštiny nepochází - třeba i ten predent, ale je toho víc.