Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Fiction
1624 příspěvků moje polička 08. března 2026 18:25

Sweet Potato Když byl u Strakatého, tak už věděl, že to má spočítané. Slyšela jsem teda jen volně dostupnou část. 

Mě to mrzí, že končí. Čekám, kdy skončí Reportéři. To chování k novinářům je strašné - Babiš, Macinka, Okamura, ...  

Vadí mi to, jak si určití lidé nárokují čas v médiích a prostě si ho vymrčí. Např. v době covidu diskuze v poměru 1:1 vyvolávaly v lidech dojem, že počet odpíračů očkování je stejný jako lidí očkování podporujících. To píši jen jako takovou paralelu s tou politikou. Okamura, který nikdy na žádnou otázku neodpověděl, každou diskuzí rozvrátil, jeho strana (tedy teď "nekoalice")  získala nízké procento a on se chová jako pán světa. Já se vždycky stydím za něj. 

A dnešní OVM mě bavily. VM věděl, že je to jeho labutí píseň a Pekarová s Němcovou se nedaly.

Offline Torrah
3186 příspěvků moje polička 08. března 2026 18:34

Za mě jde ČT do kytek i když ji ještě platí lidi. 

Online continuity
41500 příspěvků moje polička 08. března 2026 18:35

Fiction

Presne tak, nevím kdy se veřejnoprávní zpravodajství zvrtlo do toho, že každe vyjádření nejakého kolemjdouciho je stejne validni a má dostat stejný prostor v rámci nejake vyváženosti. Lež není názor, takže nevím, proč má dostat vůbec nějaký prostor. 

Korunu tomu nasazuje názor "anonymní paní Jany" na ekonomické otázky nebo na důchodovou reformu. 

Offline zelene.oko
649 příspěvků moje polička 08. března 2026 19:18

RoSa Můžeš rozvést, za co přesně by dostal ten kartáč?

Online RoSa
9934 příspěvků moje polička 08. března 2026 21:35

zelene.oko tak jsou toho plný internety... absentující neutralitu jsem už zmínila...

jinak aby nedošlo k mýlce, názorově jsme d´accord, jen profesně to asi v pořádku není (dnešní díl jsem neviděla a ani vidět nechci)

Offline Korsičanka blogger
13322 příspěvků moje polička 08. března 2026 22:25

RoSa On u Čestmíra obšírně a složitě vysvětloval, jak se změnilo vedení a bere jim postupně svobodu + rozvrací dlouho a dobře spolupracující dvojice a skupiny. Bylo jasné, že když mu vzali dramaturgyni, nezůstane ani on- poplatky nepoplatky. Mně se naopak líbí, když je jasné, s kým moderátor "vyje". Pořady si vybírám podle toho přeci. Ta neutralita někdy vyznívá divně

Offline OliveOyl
1955 příspěvků moje polička 10. března 2026 14:33

Ahoj, konečně mi funguje Parfu na mobilu :)

k Otázkám Václava Moravce: kromě toho, že

mě štve celá ta situace a poměry v ČT, mě nebetyčně vytáčelo, jak tam Okamura několikrát bezostyšně mával tím plakátem s chirurgy z dovozu. Myslí si zdejší CML, že by mělo smysl podat stížnost Radě pro vysílání?

Online continuity
41500 příspěvků moje polička 10. března 2026 17:47

Já jsem byla přesvědčená, že to je AI. 

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 10. března 2026 17:52

To aby bylo na první pohled znát, že je z vedlejší vesnice

Offline Samantha
3184 příspěvků moje polička 10. března 2026 18:01

zdensy tož kroj si nech, ať nemáš blbý děti

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 10. března 2026 18:23
Offline Sweet Potato
39586 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:02

Online continuity
41500 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:04
Offline Sweet Potato
39586 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:05

continuity To je výborný!

Offline Samara
příspěvků moje polička 11. března 2026 07:34

Příspěvek vymazán z důvodu porušení pravidel diskuze!

Online notna
9064 příspěvků moje polička 11. března 2026 10:23

Samara Jenže Okamura není stíhán za názor, že někteří migranti páchájí kriminalitu. O tomhle se vedou debaty, píší články a nikdo za ně není stíhán. Vedou se na to statistiky. Ale označil etnikum tmavé pleti za pachatele násilných činů. To ti přijde OK? Černoch = chirurg z dovozu? Co dál? Blondýna = blbka?  Koho ještě onálepkujeme?

Proč neudělal Okamura plakát s těma dvěma agentama Rusákama, kteří vyhodili do povětří Vrbětice, když má podle něj takový zájem na bezpečnosti občanů? Zabili dva Čechy jako poleno, ohrozili život desítky dalších občanů. Proč nevaruje před touto mnohem reálnější hrozbou? Kolik černochů ubodalo Čechy v ČR?

Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 11. března 2026 10:38

notna jen doplním, těch plakátů bylo víc, jeden třeba kriminalizoval romské děti.

Samara Část společnosti naznala, že je to za čárou a že je potřeba Okamuru klepnout přes prsty. Část společnosti podá trestní oznámení a je na nezávislých soudech (a my je zatím ještě máme, byť pomalé), aby vinu či nevinu posoudily. Okamura se může bránit ve stejných mezích zákona jako žalobce prokazovat jeho vinu. Kdyby o nic nešlo, soudy TO zamítnou jako nepodložené. Nic víc nic míň bych v tom neviděla.

Online notna
9064 příspěvků moje polička 11. března 2026 11:11

andulka01 Nejvtipnější na tom je, že dokud se nazačalo jednat o vydání těchto dvou, o zkažené, zkorumpované justici, kde jde objednat stíhání i odsouzení, nikdo z dotyčných ani nepípl. A po hlasování už taky ne. Tak oni jsou ve vládě, jeden z nich dokonce premiér, a nedělají proti tomu nic? Buď to není pravda nebo toho sami využívají a proto s tím nic nedělají.Samozřejmě vím, že nejsou všichni v justici nevinné lilie.  

Vím, že to není jen o jednom tom plakátu. Ti kouřící školou povinní Romove jsou taky "vtipní". Ať se projde v blízkosti základek, rozhodně tam žádní bílí, kouřící záškoláci nebudou, že?

Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 11. března 2026 11:26

notna tak když posledně Babiše soud osvobodil, tak byla justice křišťálová přece! Co se najednou pokazilo?
Jsou to lháři, kteří si s námi vytírají p...l a naprosto se netají tím, že budou dělat co se jim zachce. A teď po nevydání to teprve nabere grády.

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 11. března 2026 11:47

andulka01 

No, těžký 4 roky nás čekaj, vo tom žádná. Já si teda od nevydání slibovala mnohé požitky... jako třeba nějaký projevy Babišovy proslulé vděčnosti... zatím celkem nic

continuity 

To je luxusní! Vhodné pořady... Kriminální ústředna pátrá