Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 04. března 2026 11:59

Kokoska Kurdy? Poté, co USA opustili syrské Kurdy a nechali je masakrovat?
No tak to je fakt super plán... Tohle bude celosvětový průser. 

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 04. března 2026 16:02

andulka01 to je fakt, v Syrii to taky je napjate. Aby se Trumpik nedivil, az se vyzbrojeni Kurdove spoji a zacnou vrazdit (nejen) Americany.

Mozna se pletu, ale zda se mi, ze Velky Mirotvurce to v Iranu cekal podobne jako ve Venezuele. Zabijou vudce a zbytek se pokloni a v cele s opozici bude blahorecit Trumpa. Akorat se to trosku zvrtlo.

Offline Torrah
3186 příspěvků moje polička 04. března 2026 16:15

Kokoska myslel to dobře, ale dopadlo to jako vždycky (to je citát, ne že by Trump vůbec někdy myslel)...

Offline Sweet Potato
39586 příspěvků moje polička 04. března 2026 16:36

Bůh prý stvořil války, aby naučil Američany zeměpis.

Offline Sweet Potato
39586 příspěvků moje polička 04. března 2026 16:51

Best in nejen Covid

Ti lidé, kteří se včera vrátili repatriačním letem, kterých bylo čtyřicet, tak si představte, že v sobotu byli na letišti, měli letět s Ryanairem, Ryanair to zrušil a vykašlal se na ně. A teď tvrdí, že je 7. března vlastně vezmou,“ řekl Babiš.

Ředitel společnosti ale Deníku N řekl, že Babiš je „špatně informován“.

„Vzdušný prostor nad Izraelem a Jordánskem byl pro unijní aerolinky uzavřen do pátku 6. března. Jakmile Evropská agentura pro bezpečnost letectví rozhodne, že letět do Jordánska je bezpečné, Ryanair bude mezi prvními, kteří se tam vrátí,“ popsal O’Leary.

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 04. března 2026 17:05

Sweet Potato no jiste ze bude mezi prvnimi, kdyz Babis pronesl ve snemovne projev a apeloval na O'Learyho! Babis to proste umi zaridit! On to nebe osobne otevre!

Offline notna
9064 příspěvků moje polička 04. března 2026 17:14

Sweet Potato Viděla jsem Babiše, jak promlouval od pultíku v PS v češtině! k řediteli Ryanairu O´Learymu a k Emirates, aby konali a dali ty lety a sloty. Hodně se snažím, abych viděla nějaká pozitiva, nechci být antiBabiš, když už je to teda premiér země. Ale on mi vůbec nedává šanci. To je prostě strašný! A ještě sdělil, že Monika je na Maledivách a kudy poletí domů ona. Prostě řeč premiéra v PS

Offline Sweet Potato
39586 příspěvků moje polička 04. března 2026 17:31

notna No to je přesně ten projev.

Jen o Monike jsem nevěděla. 

Offline notna
9064 příspěvků moje polička 04. března 2026 17:40

Sweet Potato To bylo na konci. Se pochválil, jak je informuje a furt si někdo stěžuje, že neinformuje, tak tady to máte, jak se starám a pak ta Monika. Asi že se stará o občany jako o manželku? Nevím, k čemu tahle info byla. 

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 04. března 2026 17:46

notna ja nevim, k cemu je celej Babis, zatim toho moc nepredvedl.

Online Mags
178 příspěvků moje polička 04. března 2026 17:56

notna No to bylo v kontextu, že lidi, co visej jinde kvůli nemožnosti přestupu v Zálivu, tak teď nejsou priorita. A že i chudák Monike je na Maledivách a bude to muset brát přes SingapurProstě mikromanažér. Ale myslím, že Babiš už se třese na to nevydání a pak Macinku sestřelí tak rychle, že ten si ani nestihne sbalit to svý Rudý právo. Protože ten už teď vysírá takovým stylem, že už se to líbí tak maximálně Zahradilovi

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:01

Mags a ja porad tvrdim, ze se nestane nic, protoze Babis bude porad potrebovat tu snemovni vetsinu.

Offline continuity
41504 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:02

Jako před měsícem si O'Leary namazal na chleba Muska, teď se ještě drží dost u zdi. 

https://zdopravy.cz/babis-ryanair-se-vykaslal-na-lidi-v-jordansku-at-tam-oleary-posle-letadla-275452/

A celý vzdušný prostor perského zálivu je pro komerční lety uzavřený, už mne ty nárky všech jako že je zlé, zlé letecké společnosti obratem neodvezou domů, trochu otravují. Je to legální jen napůl, je to drahé, je to riskantní, spousta vyjednávání s pojišťovnami, lessory, pokud tam někdo letí, tak by měl dostat metál a ne vynadano, že to trvalo dlouho. Precedent sestřelených civilních letadel už máme, není to nic hezkého a úplně si umím představit ten shitstorm, jak to mohli dopustit, až se něco stane (pochopitelně od těch samých lidí, co teď nejhlasněji řvou, že se o ně nikdo nestará). 

Offline notna
9064 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:05

Mags Aha, to jsem nepostřehla. Tak to jo, když i Monika musí změnit dráhu letu, je to vážný :-)

Offline continuity
41504 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:06

https://www.easa.europa.eu/en/domains/air-operations/czibs/2026-03-r1

Vybírám

Affected Airspace

All altitudes/flight levels in the airspace of: Bahrain (Bahrain FIR – OBBB), Iran (Tehran FIR – OIIX), Iraq (Baghdad FIR – ORBB), Israel (Tel Aviv FIR – LLLL), Jordan (Amman FIR – OJAC), Kuwait (Kuwait FIR – OKAC), Lebanon (Beirut FIR – OLBB), Oman (Muscat FIR – OOMM), Qatar (Doha FIR – OTDF), United Arab Emirates (Emirates FIR – OMAE) and Saudi Arabia (FIR Jeddah - OEJD).

Air operators should:

Not operate within the affected airspace at all flight levels and altitudes.

Upozorňuji, že should (not) v technické mluvě znamená: musí/nesmí. Není tam moc volnost rozhodování. 

Offline prďola
4413 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:19

Někde jsem zaznamenala, že Írán má k dispozici cca 2.500 balistických střel a podle všeho zvolil taktiku vystřílet je pozvolna, aby dokázal ostřelovat okolní země co nejdýl a pokud možno útočit na jejich infrastrukturu. Ostatně i ten US debil připustil, že útočit na Írán bude až 4 týdny. A z tohoto pohledu teda nic moc pro okolní státy...

Offline continuity
41504 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:57

prďola 2500 (3000) je odhad před loňskou kampaní Izrael/USA, teď by jich měl mít cca polovinu, navíc Izrael a Amikama usilovne likviduje odpalovací zatížení. Takže že to delaji zvolna je spíš z nouze ctnost. Další věc je, že to vypadá, že centrální vláda nemá úplně pod kontrolou všechny jednotky, protože ostřelování zemi, které Írán dosud tolerovali nedává moc smysl. Stejně jako rakety v Turecku. 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-emirates-zacnou-vozit-cechy-z-dubaje-40565705

Tady je nějaká vojenská analýza k situaci. 

Offline continuity
41504 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:25

Sweet Potato Pavel vzkázal přes mluvčího, at si každý čte, co je mu blízké