Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Torrah
3391 příspěvků moje polička 13. července 2026 18:06

Sweet Potato jsem to někam psala, pro něj to byla jen překážka, ne člověk, někdo, kdo si dovolil vjet mu do cesty. On je tak strašně ubohý, až to bolí.

Offline Torrah
3391 příspěvků moje polička 13. července 2026 18:09

Sweet Potato teď jsem to sem chtěla dát. On je fakt ubohý.

Offline RoSa
10164 příspěvků moje polička 13. července 2026 20:07

TMBK: Doufám, že tento chyták zařadí autoškoly do testů!

Offline andulka01
12837 příspěvků moje polička 13. července 2026 20:21
Offline continuity
43077 příspěvků moje polička 13. července 2026 20:25

RoSa v autoškole nám na podobný dotaz instriktor říkal, že v tomto případě to bude: stará, poď sa pozrieť, takú búračku si ešte nevidela!

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 14. července 2026 09:03

Sweet Potato To videjíčko jsem viděla a prohlásil na něm, že ta sanitka měla puštěnej maják. barbucha 

Jako tvl, i kdyby ho neviděl a neslyšel (??), tak jak může jet v centru Prahy tak rychle, že ho převrátí na střechu? 

Offline continuity
43077 příspěvků moje polička 14. července 2026 09:11

Garfie on jel s autem 2x tak těžkým než ta chudák fabie. To pak nemusíš být extra rychleji, ale ten lehčí to odnese v (ne)poměru hmotnosti. 

Offline Kokoska
34919 příspěvků moje polička 14. července 2026 09:18

Garfie spis asi jela rychle ta sanitka, kdyz s majakem. A Turkuv tank, to muselo byt jak kdyz vlitne do zdi. Ale myslim, ze i vozidla s majakem maji pred podobnymi krizovatkami jako ta na Pavlaku pribrzdit, tezko se spolehnout, ze vsichni stihnou vyklidit prostor. Jak nemam Turka rada a rozhodne se ho nechci zastavat, nemuselo to byt jednoznacne na 100% z jeho viny. Uz se mi taky stalo, ze jsem vjela do krizovatky na zelenou a najednou nekdo prede mnou zpomalil a zustala jsem v ni.

Ovsem komentovat to jako ze se vlastne nic nestalo, pan mel odrenou ruku, kdyz ho odvezli s urazem hlavy, to je cely Turek.

Offline Sweet Potato
40334 příspěvků moje polička 14. července 2026 09:19

Garfie 

"Tyhle mercedesy jsou rámové konstrukce. Nemají samonosnou karoserii, ale mají mohutný rám, ke kterému je přišroubovaná karoserie, což výrazně zvyšuje jejich odolnost. Používají se i v armádě a dalších ozbrojených složkách. A jsou takový malý tank. V USA se těmhle auťákům říká rozháněči dobytka,“ podotkl expert. „Je otázka, nakolik se takové auto hodí do městského provozu, v řadě motoristicky vyspělých zemí se řeší, zda těmto autům zakážou vjezd do městských center. 

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 14. července 2026 09:26

Sweet Potato continuity Aha, tak to dává smysl. 

Kokoska Určitě musí zpomalit, na červenou dokonce myslím i zastavit a rozjet se....

Offline andulka01
12837 příspěvků moje polička 14. července 2026 10:22

Prokázání viny asi nebude 100%, ok. Ale na tohle bychom se ptát měli:

Užívání luxusního vozu zadarmo není „kamarádská výpomoc“, ale podle paragrafu 331 trestního zákoníku dost možná skrytý úplatek. České soudy už v minulosti jasně řekly, že dlouhodobé půjčování aut politikům od soukromých firem je prostě neoprávněná výhoda. Nahlédněme do Turkova sněmovního majetkového přiznání. Svítí tam sice majetek za 70 milionů, sbírka veteránů a hodinky, ze kterých přechází zrak, ale tohle konkrétní SUV? Nikde. Čistá automobilová fata morgána. Auto je psané na firmu sponzora a kamaráda. Takže pan poslanec oficiálně nic nevlastní, on se jen tak nezávazně vozí.Ten samý majitel firmy navíc minulý rok poslal Turkovi dva miliony korun za jakýsi „dlouhodobý podnájem“. Chápete to? Kamarád vám půjčí luxusní káru a ještě vám za to pošle miliony!Podle paragrafu 331 trestního zákoníku (i podle selského rozumu) je užívání luxusního vozu zadarmo dost možná skrytý úplatek...Stepan Ton via FCB

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. července 2026 10:25

Já jsem teď viděla video (na Seznamu) od nějakého řidiče, který stál na červené. Sanitka vskutku houkala, že by to musel slyšet i hluchej. Pravda je, že před vjezdem na křižovatku nepřibrzdila, ale ten Turkův tank jel z boku dost rychle (někdo spekuloval, že chtěl stihnout zelenou) a smetl ji neuvěřitelně. Jen náhodou to letící auto netrefilo i chodce na semaforu. Ta křižovatka byla jinak úplně prázdná.

Jinak teda nevím, ale já když slyším sirénu, tak zpomalím, zpozorním...

Offline andulka01
12837 příspěvků moje polička 14. července 2026 10:29

Na Seznamu je video. Převozová Fábie houkala jak na lesy a Turek nejspíš jel ne na zelenou, ale na oranžovou a rychle. Ohrozil nejen řidiče, ale i chodce.

Snad když slyším houkačku, tak zpomalím, zejména před takhle velkou křižovatkou, v jejímž okolí jsou velké nemocnice! To je takovej debil!

Offline continuity
43077 příspěvků moje polička 14. července 2026 12:05

Turek je kokot a kokotem zůstane, samozřejmě a žádná diskuze na tom nic nezmění. 

Ale tohle by mohlo mít zajímavé konsekvence. 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-kdo-a-proc-podepsal-dotace-agrofertu-evropska-zalobkyne-zahajila-trestni-rizeni-310535

Offline dzizisketa
8958 příspěvků moje polička 14. července 2026 12:17

Offline andulka01
12837 příspěvků moje polička 14. července 2026 12:27

continuity na to jsem moc zvědavá, je to teda strašná, strašná, strašná ostuda pro ČR, je to velice vážné, ale třeba to někomu otevře oči (no, moc v to nevěřím - zlá EU, politizování chudáčka lidumila, dyť dává práci...)

Offline continuity
43077 příspěvků moje polička 14. července 2026 13:34
Offline continuity
43077 příspěvků moje polička 14. července 2026 13:39

andulka01 je to ostuda pro ty, co to dopustili. Já si myslím, že jak se sáhne na prachy, bude to úplně jiná písnička. Neustál to Orbán, Fico taky ztahuje ocas. No uvidíme. 

Offline 999
19815 příspěvků moje polička 14. července 2026 14:11

Viděli jste ten záběr z kamer městské policie? Tak to je teprve zajímavý.

Offline continuity
43077 příspěvků moje polička 14. července 2026 14:14

999 ne jen ten ze seznamu. Ale za mě je to jedno, i kdyby byla vina zcela na straně té sanitky, tak představitel státu má za mne akorát vyjádřit litost. Z toho, co se dělo pak, Turka žádné kamery nevyvini.