Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:31

Mutziputzi no ty to neděláš..

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:32

Mutziputzi Možna proto, že od současných i bývalých ministrů spravedlnostni dost naivně očekávám určitý morální aspekt a ne papouškování názorů svého předsedy. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:35

janejane aha, no ja vic nez dodrzovani zakonu nezadam, moralni aspekt koliduje jako v cem? Ani to papouskovani jaksi nevidim

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:41

Jiná Realita 

To přece nemyslíš vážně!

Jako jestli bude u nás před barákem cyklostezka nebo zrušej park, můj život rozhodně ovlivní míň než to, že nebudu cestovat na občanku/za cizí měnu budu platit majlant/přijdu o práci protože investoři utečou/všechno zboží se zdraží protože "dovoz"... atd. atd. To teda sorry, ale snad je jasný, že místní zastupitelstvo (kterýho se můžu jednoduše zbavit přestěhováním) a jeho počínání na můj život může působit daleko míň, než celorepublikový uspořádání!

Navíc žádný cyklostezky nebudou, protože nebudou evropský dotace 

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:46

Mutziputzi Výrok paní Válkové se mi prostě nelíbí. Nikomu svůj názor nevnucuju a nejsem politický komentátor.

20970 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:50

janejane Je tak to pardon, pak je ale lepsi nekomentovat vubec nez hazet polopravdy a dojmy

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:58

Mutziputzi Nevím o jaké polopravdě (nebo dojmech) mluvíš, to, co jsem napsala, běželo před chvíli na ČT 24 v titulcích s aktualními zprávami, v podstatě totéž, co jsi poslala v odkazu. Asi si nerozumíme.

20970 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:04

janejane Tak tam preci pise jaky zmeny chtej prosadit a naopak se nazorem Babise neohani...a tak neni to jedno?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:22

mám pocit, že paní procházková hlavně zapomněla, že ti stejní duševní chudáci, nad kterými ohrnuje nos, rozhodli o tom, že vůbec v eu jsme. na to jí byly neinformované hlasy dobré (protože vůbec nikdo neměl představu, do čeho jdeme, ani ona)

proč by neměli mít nárok, nyní mnohem více informovaní než tehdy, zrevidovat svá stará rozhodnutí? 

teď totiž o eu každý ví stokrát víc, než tehdy. i když třeba pořád skoro nic.

edit: nevolám pro czexitu - jen prostě uvažuju jinými směry.

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:27

Mutziputzi  Asi raději je. Prostě to, co řekla Válková, se mi nelíbí, a kdo ví, jakých ústavních změn se nakonec ještě dočkáme ( ano, teď je to MŮJ dojem) a nechci už o tom  dál polemizovat. Nikam to nevede.

Online continuity
42695 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:34

ja tomu nerozumim, referenda jsou beznou soucasti vsech evropskych demokraci, napr. v slovensku taky. pokud je obava z hlasovani o clenstvi v EU, tak se vyleva s vanickou i dite. je potreba dobre nastavit vstupni podminky, protoze pak to bud bude nefukcni nebo bude par aktivnich jedincu mavat se vsema. ale neni to nic, co by neslo vymyslet. souhlas s Piraty.

do 20 let tady mame mnohem silnejsi primou demokracii, technologicky to je vymyslene, budeme zas na vocasu, to se neda nic delat. ale je to jenom otazka ten system nastavit co mozno nejlepe. celkem vidim cesty dve: bud budeme obcanum postupne davat vic moznosti a ruku v ruce s tim je taky vzdelavat nebo proste bude jine zrizeni. jenom mam trochu pochybnosti, ze v nem budou rozhodovat zrovna ti, co maji vyssi vzdelani (tipuji, ze to vyhraji ti s dost penezma a zacne to napriklad tim, ze hlasovaci pravo budu mit jenom lide s kladnym danovym zakladem, takze to nemusi docela dlouho vadit). takze ja bych byla s recma, ze muj hlas je nejaky cennejsi nez hlas souseda odvedle, hodne, ale hodne opatrna. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:45

Jiná Realita já myslím, že ti dost utíká podstata toho prispevku. Nejde ani tak o to, k jakému rozhodnutí člověk dospěje, ale jaké vstupní informace v rozhodovacím procesu použije. A že v případě mnoha lidí jsou ty vstupní informace nulové. Schválně by mě zajímalo, kolik oprávněných voličů by nám zůstalo, kdyby podmínkou připuštění k referendu bylo sepsani 10 smysluplných a pravdivých vět o eu.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:49
Reakce na continuity:

ja tomu nerozumim, referenda jsou beznou soucasti vsech evropskych demokraci, napr. v slovensku taky. pokud je obava z hlasovani o clenstvi v EU, tak se vyleva s vanickou i dite. je potreba dobre nastavit vstupni podminky, protoze pak to bud bude nefukcni nebo bude par aktivnich jedincu mavat se vsema. ale neni to nic, co by neslo vymyslet. souhlas s Piraty.

do 20 let tady mame mnohem silnejsi primou demokracii, technologicky to je vymyslene, budeme zas na vocasu, to se neda nic delat. ale je to jenom otazka ten system nastavit co mozno nejlepe. celkem vidim cesty dve: bud budeme obcanum postupne davat vic moznosti a ruku v ruce s tim je taky vzdelavat nebo proste bude jine zrizeni. jenom mam trochu pochybnosti, ze v nem budou rozhodovat zrovna ti, co maji vyssi vzdelani (tipuji, ze to vyhraji ti s dost penezma a zacne to napriklad tim, ze hlasovaci pravo budu mit jenom lide s kladnym danovym zakladem, takze to nemusi docela dlouho vadit). takze ja bych byla s recma, ze muj hlas je nejaky cennejsi nez hlasi souseda odvedle hodne, ale hodne opatrna. 

Naprostý souhlas, vypíchla jsi to přesně. Zejména souhlasím s tou poslední větou.

Online continuity
42695 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:52

Krehutka jenomze to je zalezitost politiku, aby tu osvetu delali. a pokud bude moznost referenda, budou muset byt taky velice opatrni, co svym volicum rikaji (treba to hazeni viny za vsechny jejich chyby na eu je velice dobry priklad).

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. února 2018 22:58

continuity 

Obráceně. Pokud je ten stav takový, jaký je, ta možnost obecného referenda by být neměla.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. února 2018 23:01

continuity nemyslím si, že je to záležitost jenom politiků. Kdo chce, informace si najde, tomu kdo nemá zájem, nepomůže ani kdyby ty informace měl vytištěné na krabici od mleka (nebo flasce od piva). Jako ano, úsilí by se mohlo zvysit, jak ve školách, tak i ve sdělovacích prostředcích, ale primárně by to měla být starost každého jednotlivce.

Jinak souhlasím s tebou, že v momente, kdy začneme volební právo omezovat podminkama, vydáváme se na dost nebezpečnou cestu. Zároveň mi ale vadí, že vseobecne a rovné hlasovaci právo, které je pomerne novým výdobytkem demokracie, se strašně devalvuje tím, jak se bere jako naprostá samozřejmost. Dokud za něj různé skupiny musely bojovat, víc si ho vazily.

Online continuity
42695 příspěvků moje polička 08. února 2018 23:02

domenica to je filozoficka diskuze na urovni toho, jestli bylo driv vejce nebo slepice.

ja jakozto pravicak, si proste myslim, ze lidi se zlepsi tim, ze dostanou zodpovednost za svoje zivoty do svych rukou (co se dnes vytraci diky existenci mnoha vrstav vselijakych zachrannych siti od socialniho systemu az po nemoznost rozhodovat o skutecne dulezitych vecech).

Online continuity
42695 příspěvků moje polička 08. února 2018 23:08

Krehutka ja nejsem zadny komunikacni expert, ale prave touto populaci lidi, co se prilis nezajimaji o deni kolem sebe (otazka zni, kolik z nich se skutecne vyda volit) se siri ruzne podprahove informace (nechci uplne rikat memy) a ty ji dost ovlivnuji. da se s tim pracovat, je to na dlouhe lokte, ale tak nikdo nerikal, ze to bude jednoduche. 

ale presne to souvisi i s tim vazenim si volebniho prava. muj hlas ma cenu a proto si rozmyslim, cemu ho dam. kdyz je mi to vnitrne jedno, tak to hodim tak, jak rikala Marka odvedle nebo muj oblibenej pajac v televizi.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. února 2018 23:13
Reakce na continuity:

domenica to je filozoficka diskuze na urovni toho, jestli bylo driv vejce nebo slepice.

ja jakozto pravicak, si proste myslim, ze lidi se zlepsi tim, ze dostanou zodpovednost za svoje zivoty do svych rukou (co se dnes vytraci diky existenci mnoha vrstav vselijakych zachrannych siti od socialniho systemu az po nemoznost rozhodovat o skutecne dulezitych vecech).

​Já si zase myslím že současná společnost, tak jak tu je a tak jak tu jsme - tedy rozdělená - je maximálně manipulovatelná.  Populisté toho zneužívají a k nevratným rozhodnutím je krůček. V téhle situaci  jsem pro referenda jen na komunální úrovni. 

Offline Kokoska
34642 příspěvků moje polička 08. února 2018 23:16

barbucha  domenica 

No, poslední dobou mám fakt obavy, abychom se po 40 letech neocitli velkým obloukem tam, odkud jsme vyšli.