Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:36
Reakce na barbucha:

Kouknu na její profil, a ta důra pracuje v hotelu v Německu! Jako je tohle možný?!  

​Muj znamy pracuje ve velke vyrobni firme "s matkou" v Rakousku. Lidi ve vyrobe tam maji vyssi platy nez lidi v kanclech, protoze se v tom miste preplaci 2 zahranicni firmy. Pry tam vetsina zamestnancu vykrikuje, jak chce ze zle EU, aby nam tady uz nikdo nediktoval, jak ty veci mame delat . A migrantu se boji jak cert, takze vsichni volili Zemana. Proste nekteri lidi si to v hlave nespoji. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:38
Reakce na Sweet Potato:

Kokoska Pro někoho mlýny, pro jiné mučedník.

​Tak samozřejmě. Na Novinkách psali, že za to může a) pražská kavárna, a b) Kalousek! 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:42
Reakce na Lamicka:

Proste nekteri lidi si to v hlave nespoji. 

​Já bych spíš řekla, že někteří jsou prostě debilové.

Taková Petra Procházková mi mluví z duše:

Takže, končím s korektní tolerancí hlupáků a blbců. Že se nesmí o lidech méně inteligentních až debilních říkat, že tací jsou? Tak to ne. Nechci, aby o mně rozhodovali nevzdělanci a tupci, ignoranti s fašistickými sklony a manipulovatelné mozkové trosky. Věnovala jsem svému vzdělání i vzdělání dětí spoustu času, sil i peněz. Dodnes se snažím získávat informace o všem, co mohu ovlivnit a co ovlivňuje mne. Čtu zprávy v češtině, ruštině i angličtině, snažím se poslouchat perskou televizi. Do dětí vtloukám, aby si každou zprávu ověřovaly z několika zdrojů. Aby nečetly pochybná média. Cestujeme, nasloucháme a přemýšlíme, studujeme, besedujeme a diskutujeme. A v referendu má mít můj hlas stejnou hodnotu jako někoho, kdo tráví veškerý svůj volný čas sledováním Barrandova, nebo u piva, učit se nechtěl nebo na to neměl a v anketách typu koho budete volit odpovídá: "Nó... já vám nevím, já nikoho neznám... tak asi Zemana nó...." Klidně ať si takové bidlo rozhoduje v místním referendu o tom, zda chce raději cyklostezku nebo novou střechu na obecním úřadě. Ale o vystoupení z EU ne! Pouze v případě, žer bude vědět, které státy tam patří, kdy vznikla, podle jakých základních pravidel funguje, jaké má orgány atd. Jasně, ani naše poslanecká sněmovna teď není zrovna výkvětem české inteligence, ale ta blbost je tam alespoň trochu naředěná spoustou chytrých (ne nutně vzdělaných!) poslanců. Takže doufám, že nepřipustí, aby o složitých a odborných věcech rozhodovali lidé, které to vlastně ani nezajímá a dokáží jen opakovat tupá laciná hesla o tom, jak nám EU zakazuje to či ono. Piráti! Vzpamatujte se! Tohle není transparentní svoboda, co předvádíte, ale totální hazard a nezodpovědnost. Užuž jsem vás chtěla příště volit... А teď si tady klidně piště, jak jsem nafoukaná a nadřazená.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:43

Krehutka To nemůžeš brát tak vážně, přece víš, co se stane, když třikrát zavoláš beetlejuice? Pravda, tady stačilo, že barbucha zavolala jen jednou.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:46

wendulka 

Jo jasně, za všechno může Kalousek - a barbucha! 

No můžu já za to, že tady furt šmíruje? 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:49

barbucha To si piš . Ale ne,  vždyť já vím, že by se vrátil i tak 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:50

barbucha yep 

Edit: To bylo na tu Procházkovou.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. února 2018 13:00
Reakce na wendulka:

Krehutka To nemůžeš brát tak vážně, přece víš, co se stane, když třikrát zavoláš beetlejuice? Pravda, tady stačilo, že barbucha zavolala jen jednou.

​Hele já ti nevím, poslední dobou si nějak silněji uvědomuji spojitost mezi tím, jak člověk jedná, jaká pravidla a standardy uplatňuje na sebe a na lidi ve svém okolí a co je pak ochoten tolerovat nebo dokonce podporovat ve veřejném prostoru. A vzhledem k tomu, že nemám administracni práva, říct svůj názor je jedine, co mohu udělat ( a věř mi, že ten post prošel velmi silnou autocenzurou).

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 08. února 2018 13:06
Reakce na luciole:

Někdy musí jít svoboda projevu stranou, hájí ministerstvo stržení tibetské vlajky

Takže vystavování vlajky ohrožuje bezpečnost státu a veřejnou bezpečnost... 

​Nadmíru zajímavá odpověď. A já se ptám: Chce nám snad ministerstvo vnitra sdělit, že Čínská lidová republika je hrozbou pro naši bezpečnost?!

"„Listina základních práv a svobod připouští omezit svobodu projevu, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná mimo jiné pro bezpečnost státu a veřejnou bezpečnost,“ zní jeden z argumentů ministerstva v kasační stížnosti, kterou se serveru Lidovky.cz podařilo získat. Právě touto stížností hodlá resort zvrátit výsledek pře, v níž zatím stojí na straně poraženého.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/nekdy-musi-jit-svoboda-projevu-stranou-haji-ministerstvo-strzeni-tibetske-vlajky-gkb-/zpravy-domov.aspx?c=A180207_091806_ln_domov_jho"

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. února 2018 13:22

barbucha S tim naprosto souhlasim. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. února 2018 20:42

K Pirátům a jejich stanovisku ohledně referend :

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-navrhuji-dva-typy-referend.html

Za mě asi lepší, když se toho jednání zůčastní někdo rozumný s rozumným návrhem (například pro czexit by bylo nejdřív třeba cca 500 tisíc podpisů vůbec pro vyhlášení referenda a následně minimálně 60% hlasů pro, navíc referenda o takto důležitých věcech by se spustila až s prodlevou po běžných), než nechat to upéct samotné ANO+ČSSD+KSČM+SPD. Protože tahle čtveřice má moc to prosadit, když budou chtít a zvládnou se dohodnout......

Jinak mi přijde vtipné, jak se Pirátům střídvě vyčítá buď že nejednají nebo že naopak jednají

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. února 2018 20:55

A666 Na nepeknou sestavu ve Snemovne mame Senat, stale nevidim duvod do zastupitelskyho systemu michat referendum na celostatni urovni, jako populismus to vnimam od Okamury stejne jako od Piratu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:00

barbucha no já nevím, paní procházková tím v podstatě popírá demokracii.

i o tom, kdo bude v poslanecké sněmovně, a bude tedy utvářet náš stát, rozhoduje její hlas s rozhledem úplně stejně, jako hlas opilce z hospody (což je svým způsobem samozřejmě velmi smutné). proč jí to tam nevadí, ale u referenda ano? je pro ni existence v eu významnější než chod vlastního státu (což by bylo také smutné)? pokud jí to vadí v obou případech, tak popírá tu demokracii, protože v podstatě chce, aby hlas některých občanů měl větší váhu než hlas jiných (což nehodnotím, jen konstatuji).

edit: a proč jí to nevadí u místního referenda? takové místní referendum třeba v praze o zrušení parku a nahrazení třeba šopingcentrem nebo zboření nějakého domu může mít hodně přesahující dosah 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:03

A666 zrovna anonistu bych se ohledne czexitu nebala, protoze andrej ma dost firem na zapad od nas (o sosani dotaci ani nemluve:))

20970 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:12

Jiná Realita   Pro me teda je existence v EU rozhodne podstatnejsi nez chod tohoto statu, byt to samozrejme neni bud a nebo a hlas “opilce z hospody”  v referendu je nebezpecnejsi v jeho manipulovatelnosti a atraktivite populistickyho referenda s sokujicim potencialem ala czexit, trest smrti si ani radsi nepredstavuju, v zastupitelskych volbach je ucast debilu nizsi.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:13
Reakce na razorblade:

A666 zrovna anonistu bych se ohledne czexitu nebala, protoze andrej ma dost firem na zapad od nas (o sosani dotaci ani nemluve:))

​No já si právě myslím, že to stejně nakonec nebude o ničem, že se stejně nedohodnou, protože každý bude mít představy jiné (ANO s Babišem nebude chtít referendum o EU, bez toho to ale nebude průchozí pro SPD a KSČM; no a pochybuji, že by podmínky a způsob, jak by si to představovali Piráti, byl zkousnutelný pro zbytek - takže to nakonec stejně "umře"), proto jsem tam psala, kdyby se dohodli......

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:20

Válková prohlásila, že chtějí ústavní změny (neřekla jaké) a je jim jedno s kým je schváli. (a to byla  ministrině spravedlnosti)

20970 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:25

janejane Jak to souvisi s tou ministryni? BTW podavas ta jako fake new hadr

https://www.denik.cz/z_domova/ano-chce-zmeny-ustavy-je-jedno-s-kym-bude-hlasovat-20180208.html

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:26

Jiná Realita vždyť přece všichni, kteří tu volají po tom že jejich hlas má/měl by mít větší váhu než hlas těch blbců, nevzdělanců bez vkusu, chudáků, plebsu... popírají demokracii. to je snad jasný. protože buď rozhodují všichni, nebo ne. jinak to nejde. resp. jde, ale to už bude jiné zřízení. jste o tom připravení diskutovat? protože.. pokud je těch "jiných" víc, tak to taky může znamenat hlas jen pro ty z druhé strany

20970 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:30

viktorka_od splavu ale to nikdo nedela, zastupitelska demokracie je proverenej prostredek proti extremnim hlasum, referendum prave naopak.