Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:18

barbucha tož tak bych to nechala na jeho svědomí a volala po rezignaci, ale podobnejch pavlačovejch soudů bych se asi zdržela, já...nikomu nevnucuji, ale když voláme po politický a společenský kultuře...že

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:24

Mutziputzi 

Co přesně pokládáš za pavlačovej soud? 

Rezignaci uvítá každej lucidní člověk, ale až tak daleko to - podle mě - nezajde. Museli by mu vyslovit nedůvěru i poslanci, kteří už teď mají jistotu, že by se v případě předčasnejch voleb do parlamentu nedostali. Pročež by vlastně hlasovali proti svýmu živobytí. Kdo by to udělal?!

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:28

barbucha ten slovník, mladej a cvokhaus a podobně...a tak to už víme, že jsem citlivka

Já myslím, že rezignuje a doufám, že do dalších voleb nepůjde, chci tomu věřit.

Offline brrr
12299 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:35

Mutziputzi Beznadějná optimistko!

Online 999
19690 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:37

Mutziputzi brrr Taky si myslím, že tentokrát to neustojí...

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:39

brrr to jsem

A ještě dodávám, že mě Slonková s Kubíkem iritujou tim jak dovozujou, že má strach a podobně, mluvili s ním manipulativně, s vědomím, že na tom není psychicky dobře, překvapili ho v domácím prostředí, citlivý téma, nutili ho mluvit o otci....chraň bůh, že bych se Babiše zastávala, ale tento způsob investigace, zdá se mi poněkud nešťastný...

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:40

999 podle mě ani lidsky, s ohledem na rodinu, to ustát nemůže, takovej šíbr a gauner to není

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:45
Reakce na Mutziputzi:

barbucha ten slovník, mladej a cvokhaus a podobně...a tak to už víme, že jsem citlivka

Já myslím, že rezignuje a doufám, že do dalších voleb nepůjde, chci tomu věřit.

​Nekoukej na slovník a suď myšlénky, citlivko 

Já se obávám, že jinak než s velkým řevem a násilím se nepustí...  doufám, že pořádná medializace zejména v zahraničí - s ohledem na jeho pěstovanou mezinárodní "tvář" - by tomu mohla kapku pomoct. 

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:49

barbucha já si jenom myslim, že tahle Seznam TV akce je za čarou, řev a násilí bych nerada na žádný straně

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:58

Ja nie som až tak optimistická. Na Slovensku bolo káuz až až, niektoré boli medializované aj v zahraničí, o farmároch a Kuciakovi sa minulý rok napísalo po celom svete dosť a Fico je tam kde bol aj predtým. No a keďže je Babiš rovnaký charakter ako Fico, obávam sa, že ho budú musieť vyniesť násilím. 

Offline Liesel
1659 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 14:30

paktofonika Nědělám si o nikom v politice žádné iluze a doufám, že Babiš odstoupí, ALE ... jak píšeš, takových kauz u bylo....

Nicméně - Gross a jeho byt, Topolánek a vila v Toskánsku, Nečas a jeho povedená milenka - jsou příklady hodné následování

Každopádně, pokud je to alespoň z poloviny pravda, tak je to strašný...

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 14:37
Reakce na Mutziputzi:

barbucha já si jenom myslim, že tahle Seznam TV akce je za čarou, řev a násilí bych nerada na žádný straně

​To si já naopak nemyslím. Za situace, kdy zcela jasně někdo z aktérů závažné trestní kauzy lže a policie ať z důvodu neschopnosti nebo jiných omezení příliš nekoná, musejí nastoupit novináři. Od toho je tu - ty hlídací psy - máme!

Poměrně přehlednej článek, neřekla bych že vycucanej z prstu: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-kauza-capi-hnizdo-andrej-babis-mladsi-adriana-bobekova_1811130555_ogo

Offline Liesel
1659 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 14:57

Jiří Ovčáček @PREZIDENTmlovci 14 hod.před 14 hodinami

Lživá kapitalistická investigativní spodina z pražské kavárny si najala herce aby hrál syna premiéra a lhal na skrytou kameru! Neslýchané! @AndrejBabis držíme Vám na hradě palce pane premiére, pravda zvítězí! #ka

Kopie tweetu Ovčáčka

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 14:58

Liesel fejk

Offline Liesel
1659 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 14:59

Mutziputzi To je dobře, říkala jsem si, jestli je tohle vůbec normální.

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 15:24

barbucha Hlídací psi jsou v pořádku, tahle konkrétní investigace mi jenom moc nekonvenuje, čímž neříkám, že Babiš neměl skončit už v okamžiku, kdy se objevilo podezření na dotační podvod. Topolánek se odporoučel po nesmyslně překroucenym "antisemitskym" výroku pro LUI, tehdy stačilo málo.

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 15:28

Mutziputzi 

Vyjádření Seznamu: 

Svoje vlastní děti zatáhl do příběhu sám premiér Andrej Babiš, když ve Sněmovně řekl, že vlastnily farmu Čapí hnízdo v okamžiku, kdy tam přistály dotační miliony. Děti AB jsou nyní obviněné, že sehrály roli bílých koní, aby pomohly otci získat dotaci na Čapí hnízdo, na kterou by jinak nedosáhl.

Jejich svědectví je klíčové. Mohou teorii policie potvrdit či vyvrátit. Andrej Babiš mladší ale zmizel, nemluvila s ním ani policie. Proto jsme po něm pátrali, proto jsme se za ním vydali, abychom se ho na kauzu zeptali.

Právní analýza, kterou si Seznam nechal k případu vypracovat, pak připomíná, že Andrej Babiš mladší mluvil s reportéry dobrovolně. „Zcela mimo pochybnost pak je, že novináři se nejen opakovaně prezentovali svojí profesí, ale celkově se chovali naprosto neagresivně a rozhovor jako takový nebo pokračování v něm si nijak nevynucovali. A zcela mimo diskusi je, že tázaným osobám naprosto nic nebránilo, aby rozhovor ukončili prostým zavřením vstupních dveří do bytu,“ stojí v analýze.

Situaci okolo zdravotního stavu AB mladšího jsme řešili s právníky. Jejich závěr po prostudování případu a samotného záznamu rozhovoru kategoricky zní: Zdravotní stav pana AB je pro posuzování oprávněnosti pořízení záznamu irelevantní. Není ani důvod jej brát v úvahu při posuzování legálnosti zveřejnění záznamu.
To, že Andrej Babiš junior není schopen účastnit se trestního řízení ze zdravotních důvodů, tvrdí policii lékařka, která kandidovala za ANO a spolupracuje s Andrejem Babišem starším. Policie měla o věrohodnosti zprávy pochyby, chtěla nechat juniora přezkoumat, dodnes se jí to ale nepovedlo. Právě proto, že junior zmizel.

(Ani nemám důvod nevěřit Slonkový nebo zpochybňovat její práci, ani k jejímu předchozímu působení jsem neměla výhrady. Doufám, že najednou neuklouzne v koupelně.)

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 15:33

barbucha řekli jim, že je natáčí?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 15:40

Mutziputzi ted nechci kecat, ale nekde jsem dnes ve vyjadreni cetla, ze pred zverejnenim mu to oznamili, ze ta reportaz s nim vyjde a on souhlasil

EDIT: tady to je:

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 15:45

razorblade ale jo, ale proč jim neřekli, že jsou novináři A! rozhovor natáčí?