Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 20:34

Nouzový stav až do 17.5. Parchanti.

Bez jekéhokoliv podloženého opodstatnění. Ještě tu ekonomiku zdecimovali asi málo.

Žádný systém, žádná relevantní data.

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 20:35

Dadoo Schválen návrh KSČM.

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 20:38
Reakce na Dadoo:

žádná relevantní data.

​Ty z nich zjevně nevyrazej, i kdyby je škrtili. No není divu. Žádný nemaj!

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 20:51

barbucha Muhehe. Jestli máš vysoký tlak, hlavně nelez na fb.

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 20:54

Sweet Potato Veta:  pokládá otazky, na jejichž odpovědi je odpovězeno...

asi mluví za vše

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 21:07

Za smrrt Pavla Wonky dostane rodina odškodné 2.500 Kč.

Soudkyně a lékař, kteří jeho smrt přímo zavinili pracují nerušeně dál a nic se jim nestalo.

Tohle je prostě k zblití. Sorry jako.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 21:13

barbucha chytla jsem na ct24 kus Babiše před Zemanovo vraty, kde to podával, jak to spolu dokopali naši zlatí hoši až k prominutí dph a tedy cajk. Tak by mne ale zajímalo, jestli tu léčbu proplatí dalším případným nemocným, třeba budoucím, nebo to bylo jen gesto. Odpovím si sama. 

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 21:27

Jennyfor nejaky neurolog z Motola říkal, že to jsou cca pětileté náklady na tu klasickou léčbu, takže pokud by to fungovalo alespoň dlouhodobě, ekonomicky to zas tak nereálné není. 

Ale nejsou k tomu pořádne studie, je to novy lék. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 21:34

continuity Tak kdyby se to dalo ekonomicky vyčíslit, že i přes tu šílenou pálku by se to mohlo vyplatit v dlohodobém horizontu, tak snad by z toho mohl být nový standard. Být rodičem, který ví, že by jeho dítě mohlo žít normální život, jen když položí přes padesát melounů na dřevo a lhůta na položení se sakramentsky krátí, tak nevím. 

Online viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 21:37

Jennyfor no, kdybych věděla jak na to, v takové situaci vyloupím banku bez váhání

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 21:43

Jennyfor no oni právě chtěli lobovat za nějaký screening, aby to tydeti dostaly hned a nečekali se až na poškození.

Ale takových případů je ve zdravotnictví hromada. Třeba vím, že se před časem řešilo, že lidem se SM proplácí pojišťovna opravdu dobrý lék až od určitého stupně postižení, kdyby ho dostali hned, tak k tomu vůbec nemusí dojít.

Tak je to se vším, prostě ty zdroje jsou limitovane, vždy se bude muset udělat nějaká rozvaha. A za me by bylo lepší, aby se přestali platit levné léky na běžné akutní nemoce, aby zůstala k dispozici tato léčba, která je mimo možnosti občana ( kromě Kellnerovic rodiny).

Ale to se už zkoušelo a výsledek víme. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 22:02

continuity Jo, souhlas. Nedávat zadarmo na recepty "acylpirin" a mít rezervu pro tyhle případy. Ale to neprojde, většina bude solidární jen vocaď pocaď, dokud nemá žadný problém v rodině a blízkém okolí.

Když ta částka za léčbu je sice vysoká, ale v případě, že to dám dohromady, když prodám byt, auto, obraz po dědovi, vezmu tři práce a další roky budeme žrát trávu, tak to jako rodič udělám, bez diskuse.

Ale když je ta suma tak vysoká a tak málo času, tak fakt ze zoufalství bych byla schopná udělat cokoliv. 

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 22:06

No a toto už snad ne, nemůžou běžným zákonem omezit ústavou garantované práva a svobody. To jim snad nemůže projít?

POSÍLENÍ KOMPETENCÍ ZDRAVOTNICTVÍ. Vláda v pondělí projedná novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která by posílila kompetence ministerstva zdravotnictví. Sněmovna by se normou mohla zabývat následující den a projednat ji ve stavu legislativní nouze, řekl dnes novinářům premiér Andrej Babiš (ANO). Podle něj by upravené kompetence ministerstva zdravotnictví umožnily zachovat restriktivní opatření, která chce vláda udržet do 25. května, i po skončení nouzového stavu. 

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 22:25

A tady máte něco hezkého na dobrou noc.

Spěte sladce

https://archiv.ihned.cz/c7-66756010-11rrfj-134646258bb8e4d

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 22:33

continuity  ale taky teda

edit: by to měl někdo takhle přehledně zpracovat u všech těch jeho výronů, já, jak začne takhle skákat mimo nejen větnou vazbu, ale mimo jakoukoliv souvislou myšlenku, tak dostávám psotník.

Jak poslouchám a hledám smysl věty, a ono to nemá ani začátek a konec, natož prostředek, začne o koze a ani toho vozu se nedočkám, tak z toho mám regulární neurologické problémy. Normální tiky. 
Na mne působí jeho spontánní projevy jako blikání na pacienta s epilepsií. Ministerstvo zdravotnictví by ho mělo zakázat

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 22:51

continuity zrovna to sem nesu.

co to sakra...?

prý aby mohli na týden prodloužit opatření. haha.

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 28. dubna 2020 23:02

Jiná Realita na tyden? Oh, ty optimistko

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 06:24

Jennyfor Já taky!

Offline brrr
12300 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 06:52

continuity Co nebo kdo je Elsa? Šťastné pondělí

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 07:39

barbucha Me by tak nasralo, kdyby si na mym doteti nekdo honil politicky body. A ze jich u debilu nahoni hodne