Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline notna
9384 příspěvků moje polička 26. května 2021 11:37

A666 Však to píšu, že to vypovídá o těch lidech, kteří to věděli a kterým se dotyčné svěřily. Očividně se jim podpory nedostalo. Obžvláště na právnické fakultě by člověk očekával jiný přístup. I když nechápu, proč mě stále takové chování překvapuje. Loni jsem dostala nabídku za finanční odměnu udělat zkoušku z mého oboru pro jednoho studenta práv na UK. Raději jsem nechtěla ani vědět podrobnosti. Dozvěděla jsem se, že jsem naivka. Já si myslela, že to už ani v dnešní době nejde dělat zkoušku za někoho jiného. Očividně jde...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. května 2021 11:45

Do případu nevidím, obětí je mi líto, jasno mám pouze v tom, že kdyby mi jakýkoliv muž řekl „krávo" V mžiku bych byla na odchodu, to už bych raději odrážela sexuální návrhy, ale hlavně s džentlmenem!

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. května 2021 11:51

Kan jo, tyhle prohlášení v klidu doma od kompu, ve zralém věku...ve chvíli, kdy nečelím žádné autoritě, nejsem zaskočená, mám čas se zamyslet...jojo...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. května 2021 11:53
Reakce na razorblade:

Sweet Potato no jasne. Nektery podobny situace jsem ve veku kolem 20 taky zazila (takovy to prijed a ses blba lesba kdyz neprijedes atd) a teda nenapadlo by me, ze bych to mela na nekoho vytahnout po letech, kor kdyz jsem nejela. Tehdy jsem si pomyslela, ze je to blbecek a tim to haslo. Ostatni obvineni jsou samozrejme zavazna...

​Je fakt rozdíl, když se někdo chová jako nechutnej blb a nebo jestli je sexuální násilník. Že byl (je) Feri to první, to podle množství těch informací vypadá jako fakt, kterej navíc sám ve svém stanovisku nepřímo potvrdil. Zklamalo mě to, ale trestný to není.

Jestli je pravda to druhý ... nevím, já si asi počkám na soud, než si utvořím nejakej názor, takhle je to slovo proti slovu a ještě navíc zprostředkovaný přes deset lidí.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:01
Reakce na A666:

Jinak kdyz se clovek podiva na vsechny ty diskuze kolem toho, tak fakt nechapu, ze nekomu prijde divne, ze to nehlasily......

​taky to nechápu, jak ve světle diskusí a i toho, co je o této problematice obecně napsáno.... 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. května 2021 12:06

MP Meri Souhlas! Jako obavam se, ze uplne nevinny nebude, ale z diskuzi na netu pravdu nevydoluju, tak si s nazorem jeste pockam.

Offline mirajo
2636 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:21

MP Meri Já si myslím, že to první sice není trestný, ale to, že je takový chování nejen tolerovaný, ale v některým prostředí asi vlastně i cool, tak trochu vstupenka na večírek, možná i do politiky, chovat se jako sebestřednej idiot, válcovat a urážet slabší kusy...prostě i to je špatně a vytváří to podmínky pro to druhý. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:29
Reakce na notna:

A666 Však to píšu, že to vypovídá o těch lidech, kteří to věděli a kterým se dotyčné svěřily. Očividně se jim podpory nedostalo. Obžvláště na právnické fakultě by člověk očekával jiný přístup. I když nechápu, proč mě stále takové chování překvapuje. Loni jsem dostala nabídku za finanční odměnu udělat zkoušku z mého oboru pro jednoho studenta práv na UK. Raději jsem nechtěla ani vědět podrobnosti. Dozvěděla jsem se, že jsem naivka. Já si myslela, že to už ani v dnešní době nejde dělat zkoušku za někoho jiného. Očividně jde...

​A nahlásila jsi to někam? 

Offline stes
9117 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:29

razorblade hele, vždyť on spí furt...Vážně, koukala jsem na to ráno v posteli při snídani, s mozkem, ale bez brýlí. Je to dostačující vysvětlení?To takhle jedeš do každýho, když se někdo podle Tebe blbě zeptá? 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:32

stes mne nemusis nic vysvetlovat. ja jen reagovala na tvoje okamzity odsouzeni "S" na zaklade do oci bijiciho fejkovyho uctu s ocividnym (byt blbym) humorem. ale neboj, nejsi v tom sama, na tenhle profil se nechal nachytat treba uz i s Filip...

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:37

Kan Hele tem holkám bylo snad do dvaceti let. Já teda chápu a rozumím veškerému jejich jednání, co je v tech příbězích popsáno .

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:42

Kan tak klobouk dolů, pokud bys to být ve stejné situaci (včetně věku a životních zkušeností) skutečně dokázala.... ale i pokud ano, je to fajn pro tebe, ale obecně to nic neřeší, spousta lidí to nedokáže a rozhodně jim to nelze zazlívat, a naopak prohlášení jako to tvé může být minimálně dost zraňující... a v neposlední řadě důvod, proč si některá holka řekne, že to ani nebude hlásit a vždyť si za to možná i může... a tím rozhodně netrdím, že ty to tak myslíš....

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:43
Reakce na MP Meri:

​Je fakt rozdíl, když se někdo chová jako nechutnej blb a nebo jestli je sexuální násilník. Že byl (je) Feri to první, to podle množství těch informací vypadá jako fakt, kterej navíc sám ve svém stanovisku nepřímo potvrdil. Zklamalo mě to, ale trestný to není.

Jestli je pravda to druhý ... nevím, já si asi počkám na soud, než si utvořím nejakej názor, takhle je to slovo proti slovu a ještě navíc zprostředkovaný přes deset lidí.

​Trestný to není, ale veřejná osoba musí nést následky pokud se ukáže, že se tak chová. Jako on by si asi ve třiceti uvědomil, že takhle se prezentovat mu jednou uškodí, bohužel do politiky vstupoval mladej a nedohlidnul přes své ego.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:53
Reakce na mirajo:

MP Meri Já si myslím, že to první sice není trestný, ale to, že je takový chování nejen tolerovaný, ale v některým prostředí asi vlastně i cool, tak trochu vstupenka na večírek, možná i do politiky, chovat se jako sebestřednej idiot, válcovat a urážet slabší kusy...prostě i to je špatně a vytváří to podmínky pro to druhý. 

​Já si proste nechci hrát na morálního soudce ... asi se taky necejtim, ze bych měla za všech okolnosti čistý svědomí. Když jsem třeba zjistila, jak jednoduše se manipuluje s kodama pro chroniky na očkováni a jak někteří fixluji zaměstnanecké smlouvy ... taky jsem si pomyslela něco o blbcích a vycurancich a nijak dal to neřešila, systém tím je pochopitelně prolezlej skrz na skrz. 

Já vůbec neříkám, ze je to v pořádku chování a v práci jsem třeba známa jako ta, co chce mít všechno vždycky co nejčistší a podle pravidel. Ale tohle je proste pro mě osobně v nějaké "morální rovině" a tam já to proste vnímám jako zalezistost svědomí a odpovědnosti jednotlivce a i když to neschvaluju, tak to asi toleruju. Kdybych byla ve společnosti svědkem nějakýho "nechutně blbovskýho" chování, tak bych se asi slovně ohradila, ale jinak bych to asi taky neřešila. Násilnický chování je pochopitelně neco jinyho.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:57

Karja Však jo, on za to první určitě nasledky ponese, nese je už teď. Já si teda představuju, jak mu asi teď musí bejt, já mu vidím fyzicky prakticky do oken, tak je to pro mě takový hmatatelný  A jako určitě to taky není nic peknyho. 

Kazdopadne jsem tím chtěla říct, ze pokud zůstane jenom u provinění "nechutnej blb", dovedu si představit, ze se z toho oklepe, nasype si popel na hlavu, vezme to jako celoživotní tema a možná se v očích veřejnosti nějak rehabilituje. A asi bych mu to i "odpustila".

Pokud se ukáže (soudem), že je navíc sexuální násilník, tak tam už není o čem. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:59
Reakce na ice:

Kan jo, tyhle prohlášení v klidu doma od kompu, ve zralém věku...ve chvíli, kdy nečelím žádné autoritě, nejsem zaskočená, mám čas se zamyslet...jojo...

​Plus podle tech vypovedi to on obvykle potom obracel v zert......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. května 2021 13:03
Reakce na MP Meri:

​Tak mas konkretni prima svedectvi tri holek (protoze pokracovat v sexu bez kondomu kdyz dotycna nechce je znasilneni taky) ktere se vzajemne neznaji a o svych pripadech nevedely a je to podporene tsvedectvim jejich blizkych, kterym se sverily......

Pro me je fakt znamenai i to, jak nekteri jeho podporovatele otocili o 180 stupnu evidentne potom, cos e jim sverili jejich duveryhodni znami.

Offline stes
9117 příspěvků moje polička 26. května 2021 13:04

razorblade tak to jsem v prima partě

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 26. května 2021 13:05

A666 Já myslím, že se to teď povalí, že promluví víc lidí. A

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 26. května 2021 13:17

dyndaNe, nehlásila. Znám jen zprostředkovatele díky své práci. Jméno, ročník, obor ani přesnou náplň zkoušky jsem se kvůli odmítavému postoji a názoru na to nedověděla. Neznám dál nikoho, kdo by taky říkal, jo, to se běžně děje, vím o tom taky, což je to, o čem píšu a přijde mi děsivé. Najednou o tom spousta lidí ví, asi teda i docela velká komunita, která se na škole znala mezi sebou, roznášeli to dál.