Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 28. února 2022 12:56

continuity asi nakonec jo, protože co si budeme povídat, skutečnou válku asi nikdo na území EU nechce(me). 

Offline Lenka22
2585 příspěvků moje polička 28. února 2022 12:57

Lamicka jo, Bond by se nám teď moc hodil. Škoda, že to jde jen ve filmech:-)

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:04
Reakce na Lenka22:

continuity já se trochu bojím, že analytici západních tajných služeb jsou naivní a nemají moc představu, jak to v USSR chodí a vypadá. 

​ale no. 

Offline Beranka
415 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:06

continuity Co jsou to ty volací znaky a k čemu a nevadí, že jsou zveřejněný na soc. sítích? Já tomu vůbec nerozumím

Offline Lenka22
2585 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:08
Offline andulka01
12725 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:10

Lamicka Bude to bolet úplně všechny, ať to dopadne jakkoli. Nicméně, je zde šance, že si to s Putinem pak vyříděj doma a na to, myslím, západ celkem sází. Což zase bude bolet všechny.

Offline Lenka22
2585 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:10
Reakce na continuity:

​ale no. 

​no, myslím si to...ráda bych neměla pravdu. Strašně ho podceňovali, nic neudělali, když přitáhl na Krym atd atd...a kdyby podle mě teď nevycházel obrovský tlak od lidí, zase by toho polovinu neudělali. 

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:14
Reakce na Lenka22:

Lamicka přesně tak, nemá to dobré řešení. I když ho nějak nechají ustoupit se ctí, vrátí se za rok, za pět let nebo kdy zpátky. Je tam doživotním prezidentem a nedá nikdy pokoj. Podle mě pro nás jediná možnost je se ho zbavit jaksi definitivně. Myslím jako použít na něj dron, Jamese Bonda nebo tak něco.

​Upřímně likvidace zvolených představitelů v suverénních zemích násilnou cestou není úplně vhodné řešení. Totální použití suverenity, mezinárodního práva. 

Že to nějak (hraničně) prošlo ve všelijakých uskupeních typu islámský stát, neznamená, že to projde u velmocí. Ale už ten průser v Lybii ukázal, že to není dobrá cesta. 

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:17

Lenka22 Hele já si to říkám dlouho, plánoval to léta, nikdo zřejmě nic pořádnýho nevěděl, takže kdoví jaké jsou plány B,C,D...

Ale ti ruští vojáci, to je desne, zda se, že velka část z těch prvních nic netušila a buď věkove nebo služebně jsou to fakt ucha. Jako mě právě napadlo, jestli tam jako první neposlal nějake, kde ho ztraty případně nebudou bolet a pak vytahne až bude Ukrajina vyčerpaná něco pořádného. 

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:19

Beranka ty jsou veřejné, pokud si letadlo zapne tzv odpovídač. Spoustu vojenských strojů vůbec nevidíš, ale tohle jsou screenshoty z Flightradar24, což je veřejná služba. 

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:23
Reakce na Lenka22:

​no, myslím si to...ráda bych neměla pravdu. Strašně ho podceňovali, nic neudělali, když přitáhl na Krym atd atd...a kdyby podle mě teď nevycházel obrovský tlak od lidí, zase by toho polovinu neudělali. 

​Že nic neudělali politici,ještě neznamená, že nic nevěděli tajné služby a Vojenské zpravodajství. Podle informaci co mám já, tak spousta těch věcí, na které dnes běžný lid čumí s otevřenýma očima, jsou dlouhodobě veřejně známé, ani nejsou kdovijak utajované. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:33

Lenka22 Stejně jako continuity si myslím, že ty ústupky Putinovi jdou za politikama a ne za zpravodajskýma službama.

Offline Kokoska
34300 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:42

Už nevím, v kterém to bylo článku, vždycky se někam proklikám a pak to ztratím. Říkalo se tam, že ideologie Putina je "Nač nám bude svět, když nebude Rusko".

A chtěl se zabráním Ukrajiny být hotový do 2.3., tak teď bohužel asi nasadí těžkou tonáž.

Offline Isca
4881 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:47

Kokoska To je strašný, tohleto - od Ukrajinců chtěl předtím před jednáním složit zbraně, a sám bombarduje, hajzl

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:50

Karja 

Mám z toho stejný pocit - že tam zatím naposílal hromadu šrotu. To lepší má ještě v záloze. Možná si to drží v Rusku pro případ, že by si někdo troufnul?

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:50
Reakce na Kan:

Lamicka Tohle je mi proti srsti, jak se najednou na západě někdo snaží o to, aby si vrah Putin zachoval tvář. 

​Třeba protože druhá možnost je, že spáchá rituální sebevraždu a vezeme nás všechny s sebou? 

Lenka22 Tak taky už není úplně nejmladší, i když si to myslí! :-) A všimly jste si, že je v poslední době trochu paranoidní? Nejen to jednání s Macronem, kdy seděli dva metry od sebe, viděla jsem fotky i s někým blízkým, kdy byli takhle daleko. Možná se začíná bát, že mu někdo hodí do čaje trochu arsenu...

Ukrajinci si asi myslí, že ta dnešní jednání jsou jen divadlo pro Západ, ale já doufám, že by to mohla být pro Putina cesta, jak se pokusit nějak vybruslit se ctí a stáhnout se. 

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:54

Kokoska Ano, to prohlásil Putin už někdy tři, čtyři roky zpátky. :-( A je to taky opravdu věta, která mě děsí, protože to leccos vypovídá o jeho duševním stavu. 

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:55

Garfie Ta vzdálenost mezi Putinem a Macronem byla kvůli covidu. Macron se v Rusku nenechal testovat (aby nezískali jeho dna), proto dodržovali doporučený distanc. Pak tam jel Scholtz, nebo jak se přesně jmenuje němecý premiér, a už seděli normálně, protože se testovat nechal.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. února 2022 13:57

Garfie Ok, tak ho nechají odejít se ctí a co dál? Bude někde „žít" a za pět let se pokusí znovu o něco?