Dadoo to je ze 13.2., nicmene dost desiva propaganda. Clovek by rekl, ze Ukrajinu napadla Evropa a NATO a ne Kreml. Nedokoukala jsem to, ale ta pani moc nevypadala, ze souhlasi. A uz vidim evropske podnikatele, jak utikaji do Ruska, aby se meli lip.
Aktuální česká politická situace
Paní nevypadala, ale pak mluvila jinak.
Podle ministerstva obrany se hlásí první Češi, kteří chtějí jít se zbraní v ruce bránit Ukrajinu. Český zákon to umožňuje - každý legionář ale potřebuje souhlas prezidenta. Zeman nebude Čechům bránit.
Dadoo ja jsem si nedelala iluze, ze by tam pustili nekoho s vlastnim protinazorem :(
Pokud nastane ta varianta,že Rusko nasadí do části nebo i celé Ukrajiny svoji loutkovou vládu, čeká ho vleklá partizánska válka. A ta je pro okupanta extrémně vyčerpávající. Z pohledu domácích je jediné nutné mít dodávky vojenského materiálu a to jim můžeme zajistit.
Zelenskyj celkem prozíravě vyzbrojil obyvatele, bude pro kohokoliv extrémně obtížné tam udržet pořádek.
Nemyslím si,že v této situaci bude nějak jednoduché sféru vlivu rozšiřovat.
Tak jsem si na Seznamu precetla doporuceni, co delat pri jadernem utoku, a je to dobry, nemusim nic. Sklep nemame, natoz silne betonove zdi, ze by tu na vsi byl nejaky bunkr si nemyslim, tak holt by to bylo rychly.
A ve stredu pry nebude zkouska siren, aby se lidi nevydesili!
Tak zas trochu depresivního čtení:
zamyšlení od moskevského zpravodaje BBC Steva Rosenberga na téma jestli Putin stiskne jaderné tlačítko: :-(
UA už podala žalobu do Haagu, organizace jako je Belingcat intenzivně sbírají důkazy ( už jsem někde zachytila bonmot, že Rusi si že ženevským konvencím udělali ToDo list). Odsoudit je pak nebude takový problém (teda s výhradou toho Ruska, podle mě se žaluji konkrétní lidé, ale nerozumím tomu zas tak a nechce se mi to hledat).
Hnát k odpovědnosti někoho, koho nemáš v cele je větší problém. Lovci nacistů ty odsouzené pohlaváre honili ještě mnoho desetiletí po válce.
Kokoska taky jsem cetla, tak jsem sla na ty ofiko stranky s mapou krytu v Praze a ta nefungovala. Pak jsem si hledala nejake info a narazila na clanek, davam sem zaver.
Jak s nadsázkou poukazují někteří experti: lepší než hledat úkryt by proto možná bylo sledovat válečný útok na Prahu z okna. Apokalypsa by totiž zřejmě vzhledem ke stavu bunkrů i síle moderních zbraní byla tak či tak tím posledním, co Pražané v životě uvidí.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1035384-kde-se-schovat-pred-valkou
Lamicka asi tak.
Děkuju všem, kdo sem davají relevantní příspěvky a odkazy.
Nejvíc continuity , většinou mě i do jisté míry uklidní...
Edit.: Jo a dobrej je i ten humor. ![]()
Prosperina jasne, co sezeres, uz ti Putin neveme!
Kokoska No jasně, nepodala bych mu ani doušek vody, natož si vod něj nechat sežrat čokoládu. Na.rat!![]()
Kokoska kolega voják nám řekl: hlavně se koukej, protože do konce života už nic lepšího neuvidíš.
Ellen tiež som to chcela napísať, že ďakujem všetkým čo sem prispievajú
. Sledujem aj iné zdroje, ale tu sa vždy objaví niečo, čo som inde nezachytila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my