Já bych se do debaty a úvah o banderovcích nenechala zatáhnout... kdo s nima teď začal jako první? Pomalu sto let po válce. Cui bono? ![]()
Pokládám to za argument stejně poctivej jako ten o denacifikaci.
Já bych se do debaty a úvah o banderovcích nenechala zatáhnout... kdo s nima teď začal jako první? Pomalu sto let po válce. Cui bono? ![]()
Pokládám to za argument stejně poctivej jako ten o denacifikaci.
Forum24 má na tohle téma (tj ruská mentalita a kolektinví ne/vina) dva zajímavý texty:
Od Šafra: Pohádka o nevinných Rusech ignoruje realitu. Příliš mnoho z nich žije v bludech
Vím, že to téma je hrozně ošemetné a absolutně nechci přistoupit na putinovskou rétoriku.
Jen existenci problému nechci úplně popírat a zazdít, protože tento přístup je kontraproduktivní a se na konec vždycky obrátí proti šiřitelům černo-bílých pravd.
A mám trošku problém soucítit s těmi zoufalými "protiputinovci"
Zvlášť když čtu vyjádření té pronásledované chuděry. Nejen proto, že jsem neviděla naprosto žádnou šikanu (a že je tady kolem mě nastěhovanejch rusáků mraky). Takhle se tady totiž chovají odjakživa, je to úplně ukázkovej příklad, jak jim patří celej svět, včetně toho že každej musí rozumět rusky... a teď se diví.
„Dřív jsem v tramvaji nebo v kavárně mluvila rusky. Byla jsem zvyklá, že se všichni hned otočí, ale taková exhibice mě svým způsobem bavila. Přišlo mi to jako nadhodnota, protože ne každý umí přepnout z jednoho jazyku do druhého na stejné úrovni. Navíc mě baví provokovat lidi."
Pokládám to navíc za předzvěst volání o pomoc, nechtěli by taky zachránit před českými nacisty?! Pěknou pátou kolonu tady máme. Vždyť víme, že naše duše leží pořád i v Rusku!
![]()
Já bych to nechala v dějepisu. Jakmile přistoupíš na tuhle debatu v aktuální době, jen to posílíš.
barbucha Oki, to bych fakt nerada
Dobrý články
Konečně to někdo říká nahlas...
Mimochodem ten pláč nad těmi nevinnými rusáky, co nemají žádné informace a tak se nedovedou zorientovat - když pominu jejich duševní kapacitu, tak tento argument právě vyvrátila ta nebohá babička, co ji zatkli při demonstraci. Kde přišla k informacím? A když to dokázala ona, proč to nedokážou jiní, o mnoho mladší a jistě s lepším přístupem k internetu atd.?!
barbucha no tak zrovna kdyz ukazovali tu babicku, tak mi vrtalo hlavou, jestli se do toho obula sama. Ale to nic nemeni na tom, co jinak rikas.
Dneska je to zvlast nak zoufaly
barbucha jestli tu holku bavi provokovat rustinou v tramvaji (mimochodem nikdy jsem nevidela, ze by se za rusky mluvici osobou nekdo extra otacel, aspon ne pred 24.2.2022) a automaticky ceka, ze se s ni kazdy napr. v obchode bude bavit rusky, tak je blbka. Ale asi bych nehazela do stejnyho pytle vsechny Rusy, kteri tu ziji.
Arietui
Dobrý články
Konečně to někdo říká nahlas...
Mimochodem ten pláč nad těmi nevinnými rusáky, co nemají žádné informace a tak se nedovedou zorientovat - když pominu jejich duševní kapacitu, tak tento argument právě vyvrátila ta nebohá babička, co ji zatkli při demonstraci. Kde přišla k informacím? A když to dokázala ona, proč to nedokážou jiní, o mnoho mladší a jistě s lepším přístupem k internetu atd.?!
Třeba proto, že paní Osipová jakožto vystudovaná umělkyně narozdíl od nich oplývá sociální inteligencí?
Ty pořád stejně jako pisatelé těch článků nechcete připustit, že přístup k internetu a informacím ještě neznamená, že je ten člověk ještě dovede adekvátně zpracovat.
Fakt si jako myslíš, že člověku, který je 2 měsíce bez elektřiny a vody, má hlad, ve smyslu, že opravdu trpí hlady, v noci ho budí střelba a nikdo to neřeší, že mu záleží na tom, že jeho aktuální klid byl vykoupen utrpením někoho jiného?
Já to nezažila a skutečně nedám ruku do ohně za to, zda bych nejednala stejně jako ta známá Renusatka z Luhansku projít si tím, čím ona.
To se bavíme o lidech, kteří tu sociální inteligenci mají. A teď je k nim ještě třeba připočíst i lidi, co ji nemají no a máš to.
Jako nadzvednul mě třeba Pljuščenko s tím jeho rozhořčeným skuhráním na Instagramu o diskriminaci ruských sportovců. To bylo tak hloupě sepsané, že diskriminace, politika a sport by se neměly míchat, věřím v mír, ALE věřím Putinovi
, že konkrétně na něj ta morální spoluvina padá za mě zcela určitě.
Tím prostě chci říct, že nesouhlasím s tím, že by ta morální spoluvina ruského národa byla kolektivní, rozhodně je ale větší než ta v kriminálním smyslu.
wendulka Jo ten Pjuscenko, i Ovečkin a další sportovni sebranka, co celej život nedělá nic jinýho než jezdí po světe a vida se s inteligentníma lidma z celýho světa a internet asi v Americe zablokovanej nemaj..... Doufám, že z Ruska už v životě nevypadnou. Ty chudý obyčejný lidí, to jsou prostě chudáci no, jak píšeš, mají asi x jiných životních priorit.
Tvl Zeman je zklaman, Klaus je zklaman... at zalezou nekam pod placatej kamen
Karja no přesně!
moora Ať jdou na sraz s Ruskou valecnou lodí.
barbucha Ta paní je opravdu blbka, jak říká Kokoska, ale ty nápisy v kavárně nebo v ordinaci jsou opravdu drsný, stejně jako ten VŠ profesor na Masaryčce v Brně, co odmítl učit ruské studenty. To se mi prostě nelíbí, tahle kolektivní vina.
wendulka Karja Pljuščenko, přesně!!! Prej "věřím svému prezidentovi", blb jeden!!!
Garfie Jak píšeš. Hlavně tady jsou dost často ti, co jim Putin nevoni. Garfie No hlavně já jako chapu, že někdo může být tak jako v zajetí, drzi hubu a krok, má strach. Ale lidi typu Pjuscenka se můžou zdekovat a všude po nich natáhnou ruku. Picusove prostě.
Ježíš já mám na fb jednu znamou a on furt sdílí nějaký videa, jak se vyrovnat s tím válečným konfliktem, neodsuzovat a být v nějaký všeobjímající lásce, jedině tak se vrátí harmonie nebo tak něco já ani nepochopila to gro myslenky. Já jsem si jedno i pustila abych ji jako neodsuzovalap predcasne, ale mám sto chutí ji pod to napsat nějaký krátký dvě věty s tak dvaceti sprostejma slovama.
o SPD..
wendulka a navíc, ta babička je hodně známá osobnost. Jedna z posledních žijících, která přežila válečnou blokadu Leningradu.
O to je to silnější.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.