Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online barbucha blogger
35690 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:15
Reakce na wendulka:

Třeba proto, že paní Osipová jakožto vystudovaná umělkyně narozdíl od nich oplývá sociální inteligencí?

Ty pořád stejně jako pisatelé těch článků nechcete připustit, že přístup k internetu a informacím ještě neznamená, že je ten člověk ještě dovede adekvátně zpracovat.

Fakt si jako myslíš, že člověku, který je 2 měsíce bez elektřiny a vody, má hlad, ve smyslu, že opravdu trpí hlady, v noci ho budí střelba a nikdo to neřeší, že mu záleží na tom, že jeho aktuální klid byl vykoupen utrpením někoho jiného?

​A ty chceš říct, že paní Osipovová je jediná Ruska, která něco vystudovala, že ostatní - všichni - lidi v Rusku jsou jen lopaty bez školy? To je teda smutný, že jediná babička v tý širý zemi má (nejen) sociální inteligenci. (kromě těch dalších lidí na městských demonstracích, což je ovšem jen zlomek celkový populace, kapka vody...)

Jako člověka, kterej je "2 měsíce bez vody" a uprostřed bojů bych se asi ptala, jestli je rád že je konečně v samostatný republice. Neodtrhli se tam náhodou ti dobří lidé sami? Už jen proto, že 99% má ruskej původ. A tohle je jen přímej důsledek - kdo to asi začal?! No tak hlavně že jsou rádi že to odnese taky někdo jinej, blahopřeju. Jo, to jsou lidi se srdcem na dlani, ti chtějí jen dobro bližního.

Já o tý ruský povaze nemám nejmenší pochybnosti. I běžnej člověk vám řekne, že jsou nejlepší a největší národ, určenej k vedení světa... i kdyby neměl co do huby a stál na hromadě mrtvol tak bude trvat na svým. A to není jen můj dojem, takovejch výroků jsem slyšela...

Nakonec i ten Solženicyn, kterýho nikdo nemůže podezírat (na rozdíl od mnohých jeho soukmenovců), že by nějak miloval Stalina a sovětský zřízení, vždycky tvrdil že Rusko jednou spasí svět! A dost pochybuju, že tím myslel nějaký demokratický ruský zřízení, neb takový nemohl znát a na sci-fi moc nebyl

Offline Sweet Potato
40172 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:17
Reakce na prďola:

crazydaisy 

No já nevím - říkám si, jestli budu řešit, že pár hasičů, kteří aktuálně hasí těžký požár mého bytu, jsou děvkaři, zkorumpovaní lumpové a vůbec chlapi nemytí, tak možná nechám ten byt lehnout popelem. Že by to byla zrovna výhra si netroufám tvrdit

Online barbucha blogger
35690 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:18
Reakce na Kokoska:

crazydaisy kdyz nekdo s palbou nad hlavou rekne Nepotrebuju odvoz, potrebuju zbrane, tak at ma teeba zlatem vykladanou vilu osazenou diamantama nekde v danovym raji.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:19

Ja jsem teda zatím ve všech komentářích, a nebylo jich málo, četla, že důvod, proč Putinovi nevyšlo zjevně plánované vlítnutí na Ukrajinu a do pár dnů hotovo, je jak v podceněné  odvaze Ukrajinců, tak v podceněném rozvoji ukrajinské armády od r. 2014... 

Offline Sweet Potato
40172 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:22

Lav Je pravda, že od r.2014 udělalo NATO pro armádu UA asi maximum.

Psal Ivo Zelinka, že Rusko tam má už 75% svých pozemních sil.

Offline Grizzlin
121 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:23

Lamicka Mohučanka a dalsi, diky moc za ty banderovce. Asi to chapu z pohledu Ukrajiny, ale pro Polaky, kteri jim pomahaji, to nebude nejlepsi signal :(

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:24
Reakce na barbucha:

Nakonec i ten Solženicyn, kterýho nikdo nemůže podezírat (na rozdíl od mnohých jeho soukmenovců), že by nějak miloval Stalina a sovětský zřízení, vždycky tvrdil že Rusko jednou spasí svět! A dost pochybuju, že tím myslel nějaký demokratický ruský zřízení, neb takový nemohl znát a na sci-fi moc nebyl

​Tyto myšlenky se bohužel vyskytují dokonce i u Dostojevskeho. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:26

Černá kočka píšeš, že by si měli odpovědět, proč podcenili zbrojení. Já říkám, že toho udělali hodně. už jsem si to zjišťovala ve chvíli, kdy tady byl ten flame na téma, jestli bychom se dovedli bránit alespoň tak dobře jako Ukrajinci.

A zjistila jsem, ze se na podobnou situaci opravdu hodně promyšleně připravovali.

Že je tam vysoká korupce je asi beze sporu, ale tak stačí se podívat na armádní zakázky v ČR, zrovna jsme se o tom předevčírem doma bavili a muž pospominal docela dost kauz. 

Toto si musi každopádně Ukrajinci vyřešit sami a ať už je v tom Zelensky je namočený nebo je, těžko mu odpárat jeho zásluhy na stávající schopnosti Ukrajiny vzdorovat Rusku. Taky tam mohli mít bezuhonneho zbabělce, co uteče pro prvním výstřelu, to předem nikdy nevíš. Celkem vzato mají Ukrajinci ohromné štěstí.  

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:34

continuity Vrátím se k tomu jak to začalo tím, že tady někdo dal článek o Zelenském a Pandora Papers a zvedla se tady vlna nevole proč to vzpomínat. A já nechápu proč by se o tom nemohlo mluvit. Když někdo neadoruje Zelenského, ještě to neznamená, že je proti Ukrajině, takhle černobílé to není.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:01

Černá kočka proč by se zrovna teď o tom nemělo mluvit? Jsme (nebo UA,to záleží, co všechno tam zahrneme) ve válce. Ta válka je kromě jiného i informační. Důvod, proč teď nemuvit o ničem, co oslabuje Zelenskeho mýtus, je ten samý, proč UA nafukuje počty ruských padlých a Rusko je zas uměle znižuje. Ačkoliv jsou to, přísně vzato, lži, jsou to zároveň zcela legitimní vojenské operace.

Cokoliv, co teď oslabuje Zelenskeho kredit, co se týče vyjednávání a tlaku, jak na Rusko, tak na spojence, neprospívá cili, aby Ukrajina z toho vyšla co nejlépe.

Online barbucha blogger
35690 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:08
Reakce na Černá kočka:

Pandora Papers a Zelensky je známá věc, teď jsou důležitější věci co je potřeba řešit, ale patří to k němu,nevím proč by se o tom nemohlo mluvit. Na Ukrajině je obrovská korupce a tohle je střípek z mozaiky. 

​No jo no.

Na Ukrajině je strašná korupce. Její prezident má majetek. Měl by se jim někdo konečně podívat na zoubek anžto nemaj dost a začali ještě i válku. Proti mírumilovný zemi, kde ani nevědí co to slovo korupce znamená, a jejíž prezident tře bídu s nouzí. Vynechala jsem něco?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:13
Reakce na barbucha:

​A ty chceš říct, že paní Osipovová je jediná Ruska, která něco vystudovala, že ostatní - všichni - lidi v Rusku jsou jen lopaty bez školy? To je teda smutný, že jediná babička v tý širý zemi má (nejen) sociální inteligenci. (kromě těch dalších lidí na městských demonstracích, což je ovšem jen zlomek celkový populace, kapka vody...)

Jistěže není jediná. Ale jak jsem psala, vzdělání se ještě nerovná sociální inteligence. A neříkám, že je jediná. Ty to pořád hodnotíš z pozice někoho, jehož rodina byla totalitním režimem nějakým způsobem perzekuovaná, kdo má rozhled, hledá denně informace, je si vědom významu pojmu demokracie atd. Ale takoví lidi všichni nejsou. Stačí jim, že mají každý měsíc na účtu výplatu, z níž zaplatí nájem a jídlo a víc je nezajímá. Jsou proto morálně odsouzeníhodni? Pro tebe ano, pro mě ne.

Jako člověka, kterej je "2 měsíce bez vody" a uprostřed bojů bych se asi ptala, jestli je rád že je konečně v samostatný republice. Neodtrhli se tam náhodou ti dobří lidé sami? Už jen proto, že 99% má ruskej původ. A tohle je jen přímej důsledek - kdo to asi začal?! No tak hlavně že jsou rádi že to odnese taky někdo jinej, blahopřeju. Jo, to jsou lidi se srdcem na dlani, ti chtějí jen dobro bližního.

No však to Renusatko psala, že ta její známá věří, že jim s Rusy bude v Luhansku lépe, protože teď má klid. Ti to píšu výše, že člověku v této situaci, pokud není Milada Horáková je dobro bližního fakt u zadku, když jsou ohroženy jeho vlastní sociální jistoty nebo přímo život. Ono se to hezky morálně soudí, když to známe jen z té druhé strany.

Já o tý ruský povaze nemám nejmenší pochybnosti. I běžnej člověk vám řekne, že jsou nejlepší a největší národ, určenej k vedení světa... i kdyby neměl co do huby a stál na hromadě mrtvol tak bude trvat na svým. A to není jen můj dojem, takovejch výroků jsem slyšela...

Totéž ale platí třeba z mého pohledu i pro Francouze. Ano, v tom vyloženém turistickém centru Paříže v buticích se anglicky domluvím, no už i na blbý policejní stanici to byl oříšek. Personál metra musel použít google překladač do angličtiny

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:13

continuity To je ale jenom tvůj názor, žádná všeobecná pravda. Kdyby to bylo jak píšeš to by ani analytici (vč. např. generála Petra Pavla) v rozhovorech nemluvili narovinu, o tom jaké jsou šance Ukrajiny.

Online barbucha blogger
35690 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:14
Reakce na continuity:

Cokoliv, co teď oslabuje Zelenskeho kredit, co se týče vyjednávání a tlaku, jak na Rusko, tak na spojence, neprospívá cili, aby Ukrajina z toho vyšla co nejlépe.

Já bych tady holkám (asi netřeba jmenovat) dala aspoň bod za snahu. Zkoušej to, seč jim síly stačej. 

Offline Karja
44518 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:18

continuity Já hlavně doufám, že na tohle bude jednou prostor si to dořešit.....fakt moc! 

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:19

barbucha Já zopakuju, to že člověk neadoruje Zelenského, ještě neznamená, že nepodporuje Ukrajinu. Myslím, že trochu střízlivý pohled na jeho osobu není vůbec na škodu.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:22

Karja hele, já si myslím, že máme co dělat sami se sebou a každý by si měl zamest nejdřív před vlastním prahem. Pokud už nekdo cítí potřebu zrovna teď bojovat proti korupci, je myslím tady takového prostoru, že má co dělat hodně dlouho. Toto bych nechala na Ukrajince,stejně to za ně nikdo jiný neudělá. Stejně se tomu budou muset přitáhnout otěže před vstupem do EU. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:25
Reakce na wendulka:

Totéž ale platí třeba z mého pohledu i pro Francouze. Ano, v tom vyloženém turistickém centru Paříže v buticích se anglicky domluvím, no už i na blbý policejní stanici to byl oříšek. Personál metra musel použít google překladač do angličtiny

​​No ale je trochu rozdíl, když má národ pocit, že je střed světa a každý, kdo překročí jeho hranice musí mluvit jen a jen jeho jazykem, a tím, když se vidí jako ten největší a nejlepší národ na světě a všechny o tom musí přesvědčit silou. Nehledě na to,že ve skutečnosti mají především jen za co se stydět. Ne?

Online barbucha blogger
35690 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:25

wendulka 

Eh, nechci se hádat... tak jen taková drobnost, Vendulko: Francouzi jsou nacionalisti s komplexem světový velmoci, vo tom žádná. Akorát si tak nějak nemůžu vzpomenout, koho v poslední době přepadli

(myslím skutečně poslední dobu, ale kdyby někdo chtěl argumentovat třeba Alžírem, dávám radši hned k úvaze referendum, ve kterým se tři čtvrtiny Francouzů vyslovily pro nezávislej alžírskej stát - chtěla bych totéž vidět v Rusku - jak konání referenda vůbec, tak i výsledek )

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2022 20:27

Černá kočka ty víš, co by Pavel řekl, kdyby mluvil na rovinu?

Zrovna on, myslím si, hodně váží slova.