Třeba proto, že paní Osipová jakožto vystudovaná umělkyně narozdíl od nich oplývá sociální inteligencí?
Ty pořád stejně jako pisatelé těch článků nechcete připustit, že přístup k internetu a informacím ještě neznamená, že je ten člověk ještě dovede adekvátně zpracovat.
Fakt si jako myslíš, že člověku, který je 2 měsíce bez elektřiny a vody, má hlad, ve smyslu, že opravdu trpí hlady, v noci ho budí střelba a nikdo to neřeší, že mu záleží na tom, že jeho aktuální klid byl vykoupen utrpením někoho jiného?
A ty chceš říct, že paní Osipovová je jediná Ruska, která něco vystudovala, že ostatní - všichni - lidi v Rusku jsou jen lopaty bez školy? To je teda smutný, že jediná babička v tý širý zemi má (nejen) sociální inteligenci. (kromě těch dalších lidí na městských demonstracích, což je ovšem jen zlomek celkový populace, kapka vody...)
Jako člověka, kterej je "2 měsíce bez vody" a uprostřed bojů bych se asi ptala, jestli je rád že je konečně v samostatný republice. Neodtrhli se tam náhodou ti dobří lidé sami? Už jen proto, že 99% má ruskej původ. A tohle je jen přímej důsledek - kdo to asi začal?! No tak hlavně že jsou rádi že to odnese taky někdo jinej, blahopřeju. Jo, to jsou lidi se srdcem na dlani, ti chtějí jen dobro bližního.
Já o tý ruský povaze nemám nejmenší pochybnosti. I běžnej člověk vám řekne, že jsou nejlepší a největší národ, určenej k vedení světa... i kdyby neměl co do huby a stál na hromadě mrtvol tak bude trvat na svým. A to není jen můj dojem, takovejch výroků jsem slyšela...
Nakonec i ten Solženicyn, kterýho nikdo nemůže podezírat (na rozdíl od mnohých jeho soukmenovců), že by nějak miloval Stalina a sovětský zřízení, vždycky tvrdil že Rusko jednou spasí svět! A dost pochybuju, že tím myslel nějaký demokratický ruský zřízení, neb takový nemohl znát a na sci-fi moc nebyl ![]()