Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 06. března 2022 15:45

My se bavili se znamymi, kteri byli pracovne dlouho v Rusku. Pry zili v socialni bubline, ktera samozrejme vse vedela a vi. Jenze tihle lidi se pry stykaji mezi sebou, protoze vetsina je opravdu zblbla propagandou (o tech obycejnych Rusech se dobre pise v tom clanku na Lidovkach, co jsem sem davala), nebo vedet radsi nechteji. Vetsina tech jejich znamych uteklo z Ruska, jakmile Putin uderil. Vetsina z nich mela po svete minimalne byt a ucty mimo Rusko. Oni takhle koneckoncu byli propraveni i ti majetnejsi Ukrajinci, kolikrat jsem od znameho slysela, ze byt v Praze neproda, protoze je to pojistka proti Putinovi. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 06. března 2022 15:46
Offline Tabea
8045 příspěvků moje polička 06. března 2022 16:18
Reakce na Karja:

wendulka Jo ten Pjuscenko, i Ovečkin a další sportovni sebranka, co celej život nedělá nic jinýho než jezdí po světe a vida se s inteligentníma lidma z celýho světa a internet asi v Americe zablokovanej nemaj..... Doufám, že z Ruska už v životě nevypadnou. Ty chudý obyčejný lidí, to jsou prostě chudáci no, jak píšeš, mají asi x jiných životních priorit. 

​včera tu byl dokument o Kličkových. Vitalij tam říkal, jak byl prvně v USA, na Floridě. Že cely den chodil po obchoďáku s otevřeno pusou. Pak volal otci a říkal mu, že je to tam super, lidi strašně příjemný, všechno krásný. A otec mu na to říkal, že je to jen pro ně, že je vzali jen tam, co he to pěkný, a všechno je to jen propaganda... Ve srovnání s ním ti, co zmiňuješ ty...

Platonicky jsem se zamilovala. 

Offline Tabea
8045 příspěvků moje polička 06. března 2022 16:28

Teď jsem byla s dětma na hřišti a tak desetiletý kluk tam se ptal jinýho, jestli je pro UA nebo RU. Neznali se. Pak mu začal tlačit do hlavy, jak je pro Putina, a že by měl Putin celou Ukrajinu vybombardovat. Neudržela jsem se a řekla mu, jestli si fakt myslí, že je ok zabíjet lidi, co tam bydli a jestli by chtěl sedět ve sklepě a klepat se, protože kolem padají bomby. Mlel to dál, tak jsem mu popřála, aby se mu v noci zdálo, že sedí na Ukrajině ve sklepě a poslouchá bombardování. A aby se z toho ve spaní počural strachy. 
Pak se bavil s jiným dítětem rusky... Předtím ale myslím říkal, že jeho matka je proti Putinovi, ale on je na jeho straně...

Strašný. Ještě se nakonec na hřišti poperu.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. března 2022 16:40

Tabea :( to je hrozny. Ja ti poradim, priste ho kopni do briska

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. března 2022 16:44

711990 ja som si túto tvoju story tiež hneď spomenula

Offline Tabea
8045 příspěvků moje polička 06. března 2022 16:44

711990 to si nechám na nějakýho menšího. Abych se neztrapnila, že tak vysoko nevykopnu.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 06. března 2022 16:47

Kamarádka mi poslala odkaz a je z toho strašně zklamaná. Já mám štěstí, že nejsem schopna podlehnout hromadnýmu nadšení pro cokoli nebo kohokoli, tak jsem pak ušetřena i toho zklamání. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zelenskyj-a-pandora-papers-cisar-je-nahy-40374239

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 06. března 2022 17:05

crazydaisy 

No já nevím - říkám si, jestli budu řešit, že pár hasičů, kteří aktuálně hasí těžký požár mého bytu, jsou děvkaři, zkorumpovaní lumpové a vůbec chlapi nemytí, tak možná nechám ten byt lehnout popelem. Že by to byla zrovna výhra si netroufám tvrdit

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 06. března 2022 17:38

crazydaisy no já to jen přelétla, ale tím spíš. Peníze má, mohl klidně prchnout a rozjet byznys jinde.  Čímž tedy neříkám že je to správně, ale kdo je bez viny hoď kamenem 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. března 2022 17:39

Mrakoplas

Tabea nojo, to by bylo blby

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 06. března 2022 17:40

Jako že Jurečka není nejostřejší tužka v penálu je jasný, ale on je úplně blbej a teda hodně slabej v dějepisu. Možná by si to měl nechat od někoho vysvětlit. V Partii tvrdil, že nás v roce 1945 osvobodili Ukrajinci a že jim musíme být vděční - protože přece ukrajinskij front 2:40min   https://cnn.iprima.cz/porady/partie/06032022

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. března 2022 17:58

prďola 

No asi tak.

O tomhle Zelenskeho škraloupu se mluví už od prvních dnů invaze.

Všichni ale druhým dechem dodavaji to, co jsi parafrázovala.

Offline Dadoo
11638 příspěvků moje polička 06. března 2022 18:04

crazydaisy taky nechápu, co to má ted jako dokazovat. Že mohl klidně ujet a někde teď spokojené žít v bohatství a luxusu?

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 06. března 2022 18:35

Pandora Papers a Zelensky je známá věc, teď jsou důležitější věci co je potřeba řešit, ale patří to k němu,nevím proč by se o tom nemohlo mluvit. Na Ukrajině je obrovská korupce a tohle je střípek z mozaiky. Na nějaké rozbory bude dost času po válce, ale je potřeba mluvit i o negativních věcech, jejich ignorování fakt ničemu nepomůže. Až bude po válce Ukrajinci si budou muset zodpovědět i takové nepříjemné otázky kam mizely peníze např. i z armádního rozpočtu určené na zbrojení, proč Ukrajina tak podcenila zbrojení když ohrožení Ruska se nad nimi v nějaké podobě vznášelo od roku 2014.

Online Kokoska
34725 příspěvků moje polička 06. března 2022 18:37

crazydaisy kdyz nekdo s palbou nad hlavou rekne Nepotrebuju odvoz, potrebuju zbrane, tak at ma teeba zlatem vykladanou vilu osazenou diamantama nekde v danovym raji.

Offline Potrefenáhusa
38710 příspěvků moje polička 06. března 2022 18:42
Reakce na 711990:

Tabea :( to je hrozny. Ja ti poradim, priste ho kopni do briska

​cely hřiště by dosvedcilo, ze si to vymyslel!!!

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2022 18:46

Černá kočka Ukrajina podcenila zbrojení? To zas psali kde?

Od Krymu dávala na zbrojení cca 3% HDP, což je 2x víc než Česko. Podstatné zvýšila úroveň své armády. Zavedla brannou povinnost a zároveň spousta vojáků má zkušenosti z boje - díky situaci na Donbassu, kde se rotovalo. 

To, že teď má zbraní nedostatek je způsobené tím, jak má oproti Rusku menší ekonomiku a zároveň zoufalým stavem armády v roce 2014. Zrovna v tomto udělali Ukrajinci opravdu kus práce a těžko čekat, že budou schopni ufinancovat tu válku sami - to dnes nezvládne žádný menší stát a ukrajinská ekonomika není příliš silná. 

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 06. března 2022 18:55

On kdyby byl křišťálově čistej, tak by mu tam v politice nikdo nevěřil a nejspíš by se nedostal takhle daleko. Říkám si, jestli Rusové dokonce nepočítali s tím, že ujede pryč, když pohodlně mohl. Říká se, že hrdinů jsou plné hřbitovy, ale já doufám, že zrovna tohle bude výjimka.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 06. března 2022 19:00

continuity Nikde jsem nepsala, že Ukrajina by měla na to, aby co se týče armády dohnala Rusko, ani o tom, že bychom Ukrajině teď neměli ve výzbroji pomáhat, psala jsem, že až bude po válce nějaké otázky by si Ukrajinci zřejmě měli zodpovědět, jestli se budou chtít  posunout dál. Ty informace co uvádíš ve svém příspěvku přesně kopírují článek na seznamu. No to, že říkám, že vydávám 3% HDP ještě neznamená, že všechny ty peníze skončí opravdu tam kde by měly.  Jeden můj známý dělá v obchodním týmu zbrojařské firmy, která obchodovala i s Ukrajinou, mám nějaké info jak to tam probíhalo, ale nechci zacházet do detailů . Zopakuju co jsem psala, tím, že budeme popírat určité negativní věci, svět nebude lepší a v ničem si nepomůžeme.