Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. března 2022 22:59

Isca 

Drábová prostě nezklame.

Offline Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 06. března 2022 23:00
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. března 2022 23:06

wendulka 

Já ji fakt můžu. Úžasná baba.

Offline Karja
44517 příspěvků moje polička 06. března 2022 23:40

Jo ta Drábová je prostě neskutečná. 

Offline Karja
44517 příspěvků moje polička 06. března 2022 23:44

Ach jo, píšu si se svojí spolužačkou z Ukrajiny co už bydlí pár let tady a psala že všichni její příbuzní a známí zůstávají na Ukrajině, že se jí podařilo po dlouhém přemlouvání přesvědčit jen mladší sestru. Bydlí teda na západě, ale stejně. Že ty její přítelkyně s dětmi se boji vydat do neznáma, ačkoliv ona tady žije několik let, je doktorka, má zázemí, přátele, nenechala by je napospas osudu. To je fakt tak smutný, doufám že jim tam zůstane stále relativně bezpečno. 

Offline slniecko admin
19523 příspěvků moje polička 07. března 2022 01:31
Reakce na Tabea:

​včera tu byl dokument o Kličkových. Vitalij tam říkal, jak byl prvně v USA, na Floridě. Že cely den chodil po obchoďáku s otevřeno pusou. Pak volal otci a říkal mu, že je to tam super, lidi strašně příjemný, všechno krásný. A otec mu na to říkal, že je to jen pro ně, že je vzali jen tam, co he to pěkný, a všechno je to jen propaganda... Ve srovnání s ním ti, co zmiňuješ ty...

Platonicky jsem se zamilovala. 

​Hm, toto mi pripomenulo pád železnej opony. Mala som jedného vzdialenejšieho príbuzného, vzdelaného človeka, strašného dobráka, ktorý ale pracoval pre ministerstvo vnútra a fakt komunizmu veril. Prosímpekne v Bratislave, kde sme všetci pozerali ORF, medzi ľuďmi, ktorí sa už do zahraničia x-krát dostali, trebárs na vedecké konferencie (on pravda nesmel cestovať z titulu zamestnania), proste nič. Po otvorení hraníc ho najbližší zobrali do najbližšieho mestečka do Rakúska, aby konečne videl, ako to teda v zahraničí vyzerá. Celý čas im vykladal, ako je to celé tam len urobené pre nás ako potemkiniáda, že keď tam teraz vieme ísť, tak aby nás obabrali. Tak ho zase naložili do auta, viezli do ďalšej dediny, tam detto...do ďalšieho a ďalšieho mestečka.....až kým sám neuznal, že to by sa nafejkovať nedalo.

Hrozne ho to zlomilo.

Online Sweet Potato
40172 příspěvků moje polička 07. března 2022 07:33

Ještě chvíli a Drábovou lidi na Hrad donesou, ať se bude vzpírat sebevíc.

Online Sweet Potato
40172 příspěvků moje polička 07. března 2022 07:34

https://twitter.com/janlukacevic/status/1500542753393963009?s=21
Tohle je hodně zajímavý text, pokud je skutečně pravý. (Bacha, je to delší.)

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 07. března 2022 07:46

Jsem dneska nekde zahlidla Poo-Tin (pixla s...) 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:00

Jedna dobrá duše mi teď pripomnela Poctu Majakovskemu od Grigorova.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:13

Sweet Potato už jsem to četla včera. 

Celkem říká podobné věci jako @kamilkazani, co jsem ho sem už linkovala. Ten to má teda o něco lepe vyargumentovano, i když je to taky příšerně dlouhé na čtení a každý večer vytvoří další vlákno, takže ten skluz téměř nejde dohnat. 

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:15

OtázkyVáclava Moravce cca od 25. minuty, zajímavý rozbor, kdo máte čas a chuť.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:36

Karja Tohle je hrozne těžký. Taky bych nejradši viděla všechny "v bezpečí", na druhou stranu má Ukrajina 44 mil obyvatel ...

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:46

Úvaha Jelcinova ministra zahraničí na téma, jestli je Putin šílenec a použije jaderné zbraně.

https://twitter.com/andreivkozyrev/status/1500610676926005251?t=lYGeob4CL-paQu3OvzXyrg&s=19

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:53

Karja ja ted mluvila se sousedkou, chodi k ni roky uklizet pani z Ukrajiny, zda s ni o tom mluvila, jestli nepotrebuji jeji pribuzni pomoc. Ma tam dceru podobne starou jako ja a deti, co jsem jim obcas posilala obleceni po nasich detech. Jsou pry ze zapadu, nic se tam nedeje, ani muzi nedostali povolavaky,  nemuzou chodit do prace a zavreli skoly i tam, ale zatim se jich to vubec netyka, v obchodech je vse. Tohle je asi podobne jako za valky v Jugoslavii. Kamaradi nasich tam jezdili celou dobu trajektem z Italie na Peljesac, vozili dodavku cukru, mouky a dalsich zakladnich potravin, muzi byli ve valce, ale toho mista se valka ve smyslu boju nedotkla.

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:54

Některé humanitární koridory vedou do Ruska nebo Běloruska. Hajzlové zasraní

Offline brrr
12309 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:56

rysamona Jo, z Kyjeva ty chudáky chtějí letecky evakuovat do Ruska. Stejně jim prý nikdo nevěří, po tom, co včera provedli v Irpinu, nebo jak se to městečko jmenuje.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. března 2022 09:04

Karja Nase setricka se ohradila na muj stejny dotaz. Pry proc by jezdili, oni tam maji domov, starsi pribuzne a hospodarstvi. Ze ani nikdo ze sousedu nejel. Jsou posledni vzdalena vesnice na Zakarpasku. Problem je, ze neprisly posledni vyplaty a bankomaty nefunguji. A ze setam stahuji lidi z vychodu a dochazi jidlo.. Ale ja je i chapu, ze nikam nechteji, maji tam treba pole a zvirata...a navic se tam (zatim) nestrili. Je to jine nez Kyjev treba. Dnes mi podruhe prijde na uklid mamka a sestra hocha, co nam uz roky ruzne pomaha. Klasicka rovnice, ze muzi byli na praci zde a zeny a deti tam. Tak ti uz jsou v bezpeci, ale maji tu zazemi, kde bydlet....Zadnou materialni pomoc nechteji, chteji pracovat. No tak budu mit asi hodne uklizeno, ale brzo uz nebude co! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. března 2022 09:16

Jos Já se ptám kolegyně pravidelně, jak je u nich a ona říká : dobrý, ticho.