barbucha Jenze ono to technicky takhle jednoduse proste nejde. Nejvetsi problem jsou ty rakety, takze logicky bud znicit zakladny, odkud litaji nebo dat UA protiraketove systemy. Jak by to mohlo delat samotne letectvo NATO? Predpokladam, ze boju ve vzduchu se navic moc neodehrava. A pri bezletove zone by do vzduchu nemohli ani sami ukrajinci.
Aktuální česká politická situace
barbucha vcera jsem nekde videla fotky z nejakyho toho jejich univermagu, pardon, supermarketu, a vypadalo, ze tam zbozi je. Ale dost bych jim prala, aby dospeli k tomu, co popisovali znami. Ze si lidi stoupali do fronty aniz vedeli na co, ze cokoli se dalo smenit za neco jinyho. Kdyz meli v obchode boty, koupily se jake cislo na cloveka vyslo, pak si to lidi menili mezi sebou. Dezurna v hotelu si rekla o penize a kdyz ji neco dali, tak povida A jeste by se mi libila ta ruzova halenka, co jste mela celou dobu slozenou v kufru, stejne ji nenosite. Toz tak.
Stíhačky, s kterými umí Ukrajinci létat, mají jen Polsko, Slovensko, Bulharsko. Slovensko a Bulharsko je dát nechtějí, Poláci chtěli udělat to, že ty svoje Migy pošlou na americkou základnu v Německu, ať si je na Ukrajinu dopraví Američani a Polákům za ně dají nové F16. To Biden odmítl a řekl, že pokud Poláci chtějí, ať si je na UA dopraví sami, že pokud pak Polsko Rusko napadne, tak je USA bude bránit, ale to je tak vše, tudíž Polsko couvlo, že musí dbát na vlastní bezpečnost. Navíc Putin avizoval, že právě dodání stihaček by pro něho byla red line. Bezletovou zónu by čistě teoreticky taky mohli zařídit jen Američané, nikdo jiný v NATO na to nemá dostatečné prostředky, Biden jasně řekl, že do toho USA nejdou, protože kdyby NATO na území UA zabilo byť jednoho ruského vojáka, byl by to přímý vstup do ozbrojeného konfliktu s Ruskem, což nikdo nechce.
andulka01
Jsem si poprskala monitor!!!
Je to tak no. Akorát mám pocit, že ty F16 pro Polsko měly být vyřazené z americké armády, která si zase místo nich pořizuje F35, prostě k dispozici hned.
Já myslím, že Biden to zarazil naprosto vědomě a cíleně, protože si uvědomuje, kde ty hranice možné eskalace a přelití konflktu mimo hranice UA jsou, kdyby chtěl, aby UA ty stíhačky měla, tak by to šlo rychle, ale Biden se velmi diplomaticky vyjádřil, že stihačky teď nejsou to, co UA potřebuje. Biden je v tomhle hodně opatrný, nelze se mu divit, v politice je strašně dlouho, ví, co je v sázce, ví, jakou má zodpovědnost.
Jo, pamětník mnoha válek. Ono to technicky bylo ještě komplikované i tím, že by se z těch migů musely vytahat všechny systémy NATO... Pak řešili dopravu - přílet z letiště mimo UA by byl vnímán jako zapojení, UA má zničená letiště, samý háček. Bude potřeba co nejvíc posílit protivzdušnou ochranu a doufat. S PVO si myslím, že by uměli hodně pomoct Izraelci, kteří zatím přešlapují.
co popisovali znami. Ze si lidi stoupali do fronty aniz vedeli na co, ze cokoli se dalo smenit za neco jinyho. Kdyz meli v obchode boty, koupily se jake cislo na cloveka vyslo, pak si to lidi menili mezi sebou.
Potvrzuju. Hromadnou výměnu nepadnoucích křusek po jejich zakoupení jsem viděla na vlastní oči (jakož i rvačku, která o ně předtím u pultu nastala). V Gumu!
A nebylo to tak, žes popadla první lodičky protože jsi potřebovala lodičky. Popadlas úplně první, jakoukoliv, botu na kterou jsi dosáhla, klidně holinky.
No, báby se tam praly i vo knoflíky (víc v tom Gumu beztak neměli). Inu země, kde zítra znamená již včera a univermág, gdě móžno kupíť vsjo!
Karja polaci jsou velmi bojovny narod. Uplne jina mentalita nez my Cesi. Asi by to bylo na dlouhy vypraveni a sahani hodne hluboko do historie, ale kdyz to zkratime na tu "nedavnou historii", k pochopeni jejich mentality staci hesla: Molotov-Ribbentrop, Westerplatte, Wizna. A mozna i Varsavske povstani a role rusaku...
Jezis, ten fiala umi mluvit ![]()
Většina jeho závěrů mi připadá velmi logická, jednoduchá a srozumitelná. V bodě 5. shrnuje správnost neposlání polských MIGů na Ukrajinu.
U bodů 1. a 2. bych si přála, aby měl pravdu a přišlo to co nejdřív.
chudák Miloš, v bodu 8 na něj zapomněli
FF nechtěl kopat do mrtvoly. Politické, samozřejmě.
Karja Poláci jsou hodně pro NATO a Pro Američtí. Navíc vnímají víc bezpečnostní hrozby, které plynou z Ruska, právě kvůli historii. Ten radar, který si Češi oddemonstrovali v Brdech, je taky v Polsku.
Vlastně si jen plnili závazky, které si část východního bloku vůbec neplní. Že se vždy najdou lepší způsoby, za co utratit státní rozpočty než zbraně, o tom žádná. Ale kdyby to dělali všichni,tak nás Rusko sloupne jak malinu. UA dává na zbrojení ještě vyšší procento HDP než vyžaduje NATO.
Já už se nechci zaplést do diskuze, která zas nadzvedne moderátorky, takže stačí asi takto.
Tvoje příspěvky jsou vždycky založené na faktech, srozumitelné a bez hysterických výkřiků. Moc ráda tě čtu nejen v tomto tématu a očividně nejsem sama, tak se vyprdni na moderátorky, ať je to kdokoli.
Karja Poláci jsou hodně pro NATO a Pro Američtí. Navíc vnímají víc bezpečnostní hrozby, které plynou z Ruska, právě kvůli historii. Ten radar, který si Češi oddemonstrovali v Brdech, je taky v Polsku.
Vlastně si jen plnili závazky, které si část východního bloku vůbec neplní. Že se vždy najdou lepší způsoby, za co utratit státní rozpočty než zbraně, o tom žádná. Ale kdyby to dělali všichni,tak nás Rusko sloupne jak malinu. UA dává na zbrojení ještě vyšší procento HDP než vyžaduje NATO.
Já už se nechci zaplést do diskuze, která zas nadzvedne moderátorky, takže stačí asi takto.
Vůbec nevím o co šlo,ale zase seš dobrá, že si to pamatuješ, já na tohle vůbec nemám kapacitu. Spíš si pamatuju, kdo je celkově v pohodě a kdo to má jinak, ale co mi kdo napsal, nevím.
euridike
S PVO si myslím, že by uměli hodně pomoct Izraelci, kteří zatím přešlapují.
jestli myslíš Iron Dome, tak to není úplně cesta.
Jednak vojenské tajemství, ale další důvody jsou dva,možná i tři: je to příšerně drahé, jak instalace, tak provoz, po druhé se to momentálně používá na ochranu rozlohou relativně malého území, po třetí je to určeno pro rakety krátkého doletu a dělostřelecké granáty.
razorblade Díky. No víš co, já vůbec neznám tyhle historické souvislosti a pak to člověka docela překvapí. Zajímavý.
Karja ja taky nejsem odbornik. Ale jsem obdivovatel te polske houzevnatisti a bojovnosti. Kdyz odhlidnu od jejich pambickarskejch bludu ohledne potratu apod, tak je jako narod obdivuju.
Zajímavý článek k vojenské neutralitě
https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/specialy/neutralita-slovo-ktere-si-kazdy-vyklada-po-svem
moora Že jo!
Je radost být zase hrdý na své představitele.
Jinak to zbombardované divadlo aka protiatomový kryt mě dnes regulérně rozbrečelo. Začínám mít nějaké deprese, ne strach, ale hrozný soucit s těmi lidmi a výčitky, že nedokážu dostatečně pomoct. :-(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my