Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online Karja
44506 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:51

moora Já se furt nechytam. Ale tak nechám to bejt,třeba mi to sepne:-D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:53

Karja 

Slovensko má právě migy a ještě myslím Bulharsko a ta Ukrajina. Náhradní díly na to a servis musej všichni brát z Ruska, který už léta tu péči nezajišťovalo dost kvalitně a včas... Což z dnešního pohledu už se snad ani nedá považovat za Ruskou jenom neschopnost no.

Offline barbucha blogger
35683 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:10
Reakce na Sweet Potato:

barbucha Nebe se rozestoupilo a Ovec retvít Fialu!

​No neke!

A Vášáryová měla snad radši mlčet. Chudák má starosti, jestli jim něco vezli v tom vlaku? Hotová světice Však mohla jet s nima a podívat se sama. 

Offline barbucha blogger
35683 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:15
Reakce na Karja:

Jos S tím, že má Polsko jedine takovou schipnejsi armádu mi říkal sambo, nevíte k tomu něco víc? Jakože proč si to tak pěstuje? Mně to právě u Polska docela překvapilo jako z hlediska ekonomiky, ale samozřejmě vzhledem k historii to dává smysl. 

Pak mám dotaz k těm stíhačkám? Proc je nikdo nechce poskytnout? Boji se, že půjde o zapojení NATO, nebo je to prostě vzacnej a drahej artikl a nikdo je nechce dát nebo je tam nějaký logistický problém? 

​Poláci nesnášej rusáky jako mor (a nejen kvůli Katyni), a mají je hned za rohem. Taky jsou úplně jiná povaha než my, ti by se hned tak nenechali, to mají blíž k těm Ukrajincům... takže nepřekvapuje, že poměrně značně bojovnej národ si dává bacha a pěstuje si armádu.

Ty stíhačky mě taky mrzej. Když už všichni nechtěj tu bezletovou zónu, o kterou Zelenský každej den prosí, tak by jim moh někdo vypomoct aspoň tak...

Online continuity
42775 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:22

barbucha s těmi stíhačkami to bude nějaké složitější.

Každopádně Kamala prý tehdy přivezla Polákům nějaké Patrioty a kdovíkde skončili. Ukrajuncum se víc hodí protiraketová obrana, životnost stíhačky v boji je nicmoc, těch pár letadel je nevytrhne. Ale dnes zas vybombardovali ruské vrtulniky u Charkova.

Bezletova zóna by znamenala, že se budou sestřelovat ruské rakety nad ruským územím. To si momentálne nikdo nelajzne. 

Ale mám pocit,že se to obrací, bude dobře. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2022 13:29

continuity Nedavno jsem poslouchala jednoho odbornika a vysvetloval, proc bezletova zona neprichazi v uvahu. Krome jiz zmineneho, ze by to znamenalo odstrelovat cile hluboko na ruskem uzemi (odkud vystreluji), to znamena zamezeni i UA letectva. Rusove letectvo jako takove ani adekvatne nevyuzivaji, takze co by ta bezletova zona (krome dalsi eskalace konfliktu) mohla resit. 

Online continuity
42775 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:30

Třeba, když máš tohle, je to pro operátora mnohem bezpečnější než pro pilota a výsledky jsou moc působivé. 

Online continuity
42775 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:33

Jos jo,ono je to stejné jako s těmi stíhačkami. Udělá se z toho takový symbol pomoci. Reálně potřebuji pomoct s protiraketovou obranou, mají útočné bezpilotní systémy. 

Prd tomu rozumím, ale mám takový dojem, ze stíhačky jsou od dob TopGun hrozně sexy, ale  s moderním válčením to už nemá moc společného. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:41
Reakce na Karja:

moora Já se furt nechytam. Ale tak nechám to bejt,třeba mi to sepne:-D

​Taky se nechytám teda, nic o uvitacich výborech si nepamatuju.

Online Karja
44506 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:51

continuity Jo, to máš pravdu s těma letadlama, ale dost se s tím v médiích operuje, asi prostě symbol pro to celkove vybaveni

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. března 2022 13:57

Vášáryová je moje oblíbená herečka, ale její politické názory a názory na společnost mi nejsou blízké dlouhodobě.

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:00

Nevíte, existuje nějaký seznam firem, které neukoncily podnikání v Rusku? Za Česko. Našla jsem na netu nejake seznamy za svět.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:05

Jos Něco podobného (možná to samé) jsem taky slyšela.

Jako příklad tam uváděli i bezletovou zonu v bývalé Jugoslávii, kde nějaká spojenecká letadla sestřelili a zajali piloty, takže měli v rukou nástroj jak vydírat NATO a  bohuzel tomu nejhoršímu (masakr) bezletové zóny nemohly tenkrat nijak účinné zabránit.

Online andulka01
12792 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:07
Offline barbucha blogger
35683 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:08

continuity 

Já vím že je to složitý. Ale...

Teda myslela jsem původně, že by se jednalo o bezletovou zónu nad Ukrajinou. Jenom tam - jako pokud by tam vletělo něco nežádoucího, že to až nad tím územím (výhradně ukrajinským) sestřelej. Ne že by ničili něco u rusáků, ledva to vystartuje, to mě ani nenapadlo.

No a v tý souvislosti mi přišlo až žertovný, co je Putinovi do toho, že má Ukrajina bezletovou zónu, dyk tam on přece nemá co dělat resp. tam vůbec není! (já vim - a ta částka taky nesouhlasí )

Nicméně pár stíhaček by se jim určitě mohlo hodit, jen tak pro případ. Všechno ze země nevyřešíš, zvlášť když rusáci jim tam lítaj i na košťatech pomalu.

Offline barbucha blogger
35683 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:10

Kokoska 

Hele! Ty starý zlatý časy už maj zpátky, ani to dlouho netrvalo!

Online Karja
44506 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:13

barbucha No víš co, tak my nevíme, co kdo kdy dal. Třeba to breceni po stíhačkách jen hrajou aby si v klidu dostávali všechno další potřebné modernější a nebylo to tak vokatý! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:14

continuity Karja 

Já jsem zachytila, že s těma stíhačkama jde o vyrovnání sil. Prostě to asi souvusí s tím, že válčení má nějaký zákonitosti, který platí i v 21. století. Protože zatím Ukrajinci stíhačky mají, ale ubývají jim, a až jim dojdou, bude konec soubojů ve vzduchu a přeci jenom ta ruská stíhačka je taky zbraň, sexy nesexy. Nevíme, o čem ti Poláci v Kyjevě jednali, ale vsadila bych se, že o letadlech se mluvilo.

Online Karja
44506 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:14

dynda :-(

Offline jerry
11159 příspěvků moje polička 16. března 2022 14:18

Předpovědi Francis Fukuyama

Většina jeho závěrů mi připadá velmi logická, jednoduchá a srozumitelná. V bodě 5. shrnuje správnost neposlání polských MIGů na Ukrajinu.

U bodů 1. a 2. bych si přála, aby měl pravdu a přišlo to co nejdřív.