Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2022 10:07

Sweet Potato 

To je vtipný, pro mě Fiala zůstává takovej profesorskej za všech okolností. To ty brýle. Nenapadlo by mě, že ještě někdy budu na českého politika pyšná . A každý den blahořečím Havlovi, že nás procpal do NATO.

Online Garfie
28461 příspěvků moje polička 16. března 2022 10:17

Sweet Potato Prosím tě, házej to tady rovnou s odkazem, ať nemusím hledat. 

Online Garfie
28461 příspěvků moje polička 16. března 2022 10:28

Sweet Potato Já už si to našla, to jen pro příště! :-) Ale hned jsem si díky tomu přečetla i pochvalu v německém tisku a to naopak potěšilo. 

Offline Marbuša
1411 příspěvků moje polička 16. března 2022 10:34

Sweet Potato Už jsem si to v práci vyslechla. Kolegyně hrdě přinesla vytištěný článek a že jí mluví z duše, že za vším stojí. Má talent vždycky vytrhnout takhle jednu věc z kontextu jako argument. Já s těmihle lidmi neumím diskutovat. Např. jestli jste zaznamenaly (myslím, že to bylo vloni v zimě) nějakým dětem zakázali policajti sáňkovat na Petříně (bo se ničila zeleň nebo co), tak mi to hned předhodila, jaký že jsme to "svobodný stát", když dětem zakazují sáňkovat. Radši politiku neprobíráme, jen o sobě víme, že jsme na opačným břehu... Chjo.

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 16. března 2022 10:47

Já mám problém Polsko chválit. Až zruší potratovy zakon.

Offline stes
9144 příspěvků moje polička 16. března 2022 10:50
Offline Sweet Potato
40169 příspěvků moje polička 16. března 2022 10:53

Malvin Hele, my si tady vzdycháme nad Fialou.  

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2022 11:03

Malvin Ja trochu taky, ale na druhou stranu maji snad jedinou bojeschopnou armadu v cele Evrope, jejich postoje k Rusku jsou skalopevne a ted nesou nejvetsi zatez s uprchlickou vlnou. Tim vubec nerozporuju, co se uvnitr zeme odehravalo (a odehrava), ale klidne je chvalit budu, za soucasny postoj. Co se tyka te navstevy, tak predpokladam verejnost nezna podrobnosti. Proste foufam, ze to je vic nez jen gesto....

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 16. března 2022 11:47

Jos 

Ve mě se to taky pere, trochu se bojím, že je to je taková současná představa o mravnosti. Abychom někoho mohli chválit, musí být bez poskvrny a to je současném světě dost chiméra.

Ještě bych k tomu přidala, že Polsko slouží jako překladiště vojenské pomoci, poskytlo svoje mimo jiné letiště. K tomu nesebral odvahu žádný další soused. Všem se nám to hrozně hodí, ale... ten potratový zákon. 

Online Karja
44505 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:16

Jos S tím, že má Polsko jedine takovou schipnejsi armádu mi říkal sambo, nevíte k tomu něco víc? Jakože proč si to tak pěstuje? Mně to právě u Polska docela překvapilo jako z hlediska ekonomiky, ale samozřejmě vzhledem k historii to dává smysl. 

Pak mám dotaz k těm stíhačkám? Proc je nikdo nechce poskytnout? Boji se, že půjde o zapojení NATO, nebo je to prostě vzacnej a drahej artikl a nikdo je nechce dát nebo je tam nějaký logistický problém? 

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:18

Kdo se to ptal na ty satelitní snímky?

Tady je odkaz na galerii komerční firmy

https://www.planet.com/gallery/

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:19

continuity Jos 

Tak nějak. Ona ani ta Ukrajina nebyla bez poskvrny, ale teď jsou priority úplně jinde. Podle mě je teď Polsko klíčovým spojencem - uprchlíci a Řešov, to je strašně moc. Já si myslím, že teď jsou v sázce naše naprosto základní hodnoty, ta válka má docela široký souvislosti. Jestli se to nějak blbě přeskupí, potratový zákon bude jenom takový odvárek oproti tomu, co může ve světě převládnout. Představa čínsko-rusko-arabského/indického pojetí lidských práv nebo nakládání s přírodními zdroji... Když to dobře dopadne, může se dost změnit politické klima v Evropě a potratový zákon si Poláci třeba sami spláchnou do záchoda. Na to bude čas.

Offline Maky
316 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:22

continuity ptala sem se já. Děkuji

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:26

Karja 

Bojí se zapojení NATO. Ukrajina bohužel nemůže jít a někde si letadla koupit, zaprvé to není skladová položka, zadruhé umí lítat jen na ruských strojích, samá komplikace. Migy, co má Polsko, jsou v podstatě na odpis, takže by to bylo fajn řešení, rozsekat je v souboji s Rusy, stejně budou pořizovat nový letadla, ale. A pořád je ve hře, že ty polský migy budou potřeba na ochranu území v NATO. Říká se, že třeba Slováci ze svých asi 6 letadel mají bojeschopné 1.

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:39

Karja Poláci jsou hodně pro NATO a Pro Američtí. Navíc vnímají víc bezpečnostní hrozby, které plynou z Ruska, právě kvůli historii. Ten radar, který si Češi oddemonstrovali v Brdech, je taky v Polsku.

Vlastně si jen plnili závazky, které si část východního bloku vůbec neplní. Že se vždy najdou lepší způsoby, za co utratit státní rozpočty než zbraně, o tom žádná. Ale kdyby to dělali všichni,tak nás Rusko sloupne jak malinu. UA dává na zbrojení ještě vyšší procento HDP než vyžaduje NATO. 

Já už se nechci zaplést do diskuze, která zas nadzvedne moderátorky, takže stačí asi takto. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2022 12:42

Karja Vic uplne nevim (continuity napsala asi vse)jen to, ze uz roky davaji velkou cast rozpoctu na zbrojeni. Prakticky jedini, pokud nepocitame Turecko. Duvodem je historicky samozrejme to, ze z jedne strany Nemecko a z druhe hrozi Rusko. Jsou v nejuzsim miste stredoevropske niziny, Zapadni Evropa jako na dlani a na vychod rovina az k Moskve... =idealni misto ke kontrole, proto byli vzdy prvni na rane. Dneska se samozrejme bojuje jinak (i kdyz Rusko se podle analytiku zaseklo nekdy v obdobi 2.sv.v.). Ale kolik maji realne vojaku a vybaveni, to opravdu nevim. Jeste maji "slusnou" armadu snad Rekove, ale to jsem neoverovala uz vubec. 

Online Karja
44505 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:43

dynda Aha, takže kombinace všeho. No já ještě před vznesením dotazu chtěla tak jako googlit kolik letadel má cca jaká země, ale tady je to vždy kompexni. No tak je to mazec. 

Online Karja
44505 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:46

continuity Jos Díky moc, já se ještě zeptám samba, ten zas čte jiné zdroje než já. Prosím tě, jaká tvoje diskuze nazvedava moderátorky, vůbec nechápu, v jakou kontroverzi by tohle téma mohlo vyustit...

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 16. března 2022 12:47
Reakce na Karja:

Prosím tě, jaká tvoje diskuze nazvedava moderátorky, vůbec nechápu, v jakou kontroverzi by tohle téma mohlo vyustit...

​vitaci vybory ve vysnem nemeckem