Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 17. března 2022 12:02

continuity to chapu, ale zaroven vidim ten nulovy efekt, z jejich pohledu tedy.

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 17. března 2022 12:08

Kokoska nulový úplně není, Biden Putina vcelku nasral, když ho prohlásil válečným zločincem.

Ony ty sankce taky svoji práci delaji.

Trvám si na svém, kdyby byly svět takto reagoval už v 2014 nebo lepší už u Gruzie, na Ukrajinu by vůbec nedošlo. Oni si fakt mysleli, bohužel na základě zkušeností s námi, že jim to projde i tentokrát. Vždyť se o tom tak mluvilo i tady: Putin si vezme další kus Ukrajinu a my budeme z ticha. Je to pár týdnů. 

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 17. března 2022 12:11

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 17. března 2022 12:13
Reakce na andulka01:

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 17. března 2022 12:14

Jinak MV předvádí moc hezkou práci s dezinformacemi.

Toto se mělo dít i během COVIDu místo sahodlhych televizních diskuzi, kde se hledala pravda někde uprostřed

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 17. března 2022 12:31

No a ten vtip, v kombinaci s výše zmíněným proslovem ruského poslance, mě teda přivedl na nedobré myšlenky. Že to není jen Putinem, Bond to prostě nevyřeší, i kdyby to nakrásně vyšlo a Putina by někdo sestřelil. Ty naše západní představy, že se Putin zcvoknul, že ho možná svrhne někdo z blízkých spoluzločinců, jsou úplně mylné. Oni prostě takhle myslí (minimálně ti co jsou nějakým způsobem u moci), jsou neochvějně přesvědčení o tom, že jsou předurčeni vládnout světu. A je jich moc. No a se mi udělalo nedobře. Dneska to nějak nedávám.

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 17. března 2022 12:40

andulka01 já to říkám už pár dní, že Putinem se to nevyřeší, i kdyby ho nakrásně v této chvíli srazil boží blesk. 

A rozhodně se nezcvoknul, ze svého pohledu je pořád racionální. (měl teď akorát mizerné informace, protože podřízení se ho báli natolik, že mu prostě říkali, co chce slyšet - to je v diktatuře dost systémová věc). 

Trochu jsem se pidila a i Navalnyj je pekný nacionalista, jeho vyjádření o přesídlování Gruzínců nezní vůbec dobře. On se trochu zmírnil, tak je teď pro západ víc akceptovatelný, ale kdoví jak by to dopadlo, kdyby zapadl do toho systému. 

Online Řvousenka
1025 příspěvků moje polička 17. března 2022 13:03
Reakce na continuity:

Trvám si na svém, kdyby byly svět takto reagoval už v 2014 nebo lepší už u Gruzie, na Ukrajinu by vůbec nedošlo. Oni si fakt mysleli, bohužel na základě zkušeností s námi, že jim to projde i tentokrát. Vždyť se o tom tak mluvilo i tady: Putin si vezme další kus Ukrajinu a my budeme z ticha. Je to pár týdnů. 

​Včera o to mluvil V Událostech komentářích Chodorkovskij. A bohužel taky o tom, že Putin se Ukrajinou nezastaví.

Online Řvousenka
1025 příspěvků moje polička 17. března 2022 13:06
Reakce na continuity:

Jinak MV předvádí moc hezkou práci s dezinformacemi.

Toto se mělo dít i během COVIDu místo sahodlhych televizních diskuzi, kde se hledala pravda někde uprostřed

​Akorát by si měli opravit překlepy. Není úrok jako úkor

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 17. března 2022 14:18

A mezitím nám Němci vyčítaj, že cesta tří premiérů neměla mandát od EU

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 17. března 2022 14:32

andulka01 myslim Leyenova rikala, ze o tom vedela. Nekde padlo, ze ve Versailles byla oficialni linie a vedle se domlouvala ta cesta. Takze si myslim  ze to bylo s nejakym tichym souhlasem, ofiko holt to nikdo nepotvrdi. 

A k tem ruskym pohlavarum, taky mam obavy, ze po Putinovi by bylo na vyber a jak se rika, poturcenec horsi Turka. Cimz nechci rict, ze mame byt za Volodu radi. Ale ty kydy Lavrova i toho chlapa, co s nim delala Prochazkova rozhovor, ted ten poslanec, co chce Aljasku... ono jich bude hafo.

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 17. března 2022 15:02
Reakce na andulka01:

A mezitím nám Němci vyčítaj, že cesta tří premiérů neměla mandát od EU

​Já jsem doteď netušila, že jsme nějaká Německa gubernie, abychom se jich museli ptát, kam půjde nás představitel na státní návštěvu.

Zas by to nemuseli přehánět, už to pry komentoval i americký velvyslanec. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. března 2022 15:22

andulka01 Martin Jonas mel na twitteru odkaz na nejakej porad ARD, kde mela moderatorka tak debilni otazky jako jestli tim nenastvali rusko a tak... ten reporter z Bruselu, kterymu je kladla, ji ale pekne setrel.

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 17. března 2022 15:35

razorblade Nekecej, co jí řekl? 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. března 2022 15:41

Karja no tak jako zas tak ji nesetrel ale proste to uvedl na pravou miru. Velice profesionalne :)

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 17. března 2022 16:41

Dám sem jednu pro mě "ikonickou" fotku. Jednak z toho člověka vůbec vyzařuje charisma jako blázen. A jakoby z oka vypad mýmu kamarádovi, takže když jsem tu fotku zahlídla na fcb, úplně se mi zastavilo srdce "šiš! co tam dělá?!!" Fakt dvojčata, akorát ten můj má o pár čísel delší fousy a dokonce kouří skoro stejnou dýmku!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. března 2022 16:42

andulka01 na twitteru k nemu byla story, kdo to je atd. Zkusim najit.

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 17. března 2022 17:43

andulka01 a ja si rikam, co dela Zednicek na Ukrajine?

Offline stes
9144 příspěvků moje polička 17. března 2022 17:54
Reakce na continuity:

​Já jsem doteď netušila, že jsme nějaká Německa gubernie, abychom se jich museli ptát, kam půjde nás představitel na státní návštěvu.

Zas by to nemuseli přehánět, už to pry komentoval i americký velvyslanec. 

​Zpatky do minulosti?

Offline Sweet Potato
40169 příspěvků moje polička 17. března 2022 18:06