Pošta, poštové služby, kuriéri...

31. května 2015 15:38
Offline evik77
758 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 20:14

Zásilkovna snad není schopná udělat něco správně. Chtěla jsem zaslání do ulice Nádražní, tak to poslali na adresu Nádraží. Kdo by poznal rozdíl, že? A přesměrovat to nejde. Takže od teď, když budu tak zoufalá, že budu muset zvolit zásilkovnu, tak jedině na dobírku. A když nebudu spokojená s místem doručení, tak ať si to vrátí!

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 09:53

Zásilkovnu využívám často, zatím žádný problém. Ale teď snad překonali svůj limit - v úterý ráno v Praze odesláno, ve středu zásilka v Košicích v Z-boxu.

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 12:44

Mám dotaz a Vlm to nejspíš bude vědět:

Máme malý bytový dům, schránky jsou uvnitř, za vstupem do domu... pošťačce při výměně klíče jsem dřív dávala nový klíč jen "do ruky", bez nějakého potvrzení...

Teď přes svátky se nám stala taková věc: vloupání do sklepů, ale domovní dveře nepoškozené... tedy dostal se tam někdo externí, kdo má klíč od domu (v domě nikdo nebyl, poslední odjíždějící dokonce zamkl)... duplikát klíče si samozřejmě mohl udělat jakýkoliv řemeslník, co tady poslední dobou dělal (na domě, v bytech...), ale taky třeba i někdo, kdo měl přístup k tomu klíči, co má pošta...

Jak to na té poště chodí? Má klíč jen doručovatelka, nebo to tam veřejně visí na nástěnce, včetně cedulky s číslem domu?

A když si teď chceme preventivně nechat udělat novou bezpečnostní vložku třídy 4BT, u které lze udělat duplikát klíče jen po předložení spec.kartičky, potvrdí mi pošta oficiálně, že jeden klíč převzala? A v případě jeho ztráty z její strany mi uhradí škodu, tj. zaplatí nám novou vložku + klíče pro všechny? Jednalo by se pak o škodu cca min. 20 tis. Kč... (no a taky si tam u nich vlastně ani nikdo duplikát dělat nemusí, stačí si klíč přes víkend "půjčit" z nástěnky, že?...)... fluktuace doručovatelů je další věc...

Jak to řešit? Díky moc!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 13:22

RoSa Tak snad ještě kamery.

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 13:34

Kan GDPR, s tim je dost voser...

no my ještě zvažujeme, že ty schránky dáme ven a poště žádnej klíč dávat nebudeme... asi mi žádný převzetí klíče nepodepíšou, že je to jen jejich dobrá vůle, že nám lezou do baráku...

no uvidím, co na to Vlm 

Offline Mini
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 13:54

Já mám něco, co tu ještě nebylo :) Posílala jsem obyčejný dopis za 34,- Kč ( Ačková známka ) bez jakéhokoliv dokladu pro sledování. Dopis se mi vrátil zpět s tím, že si ho adresát na své poště nevyzvedl ?!? Na poště, ze které jsem ho znovu a úplně stejně posílala, něvěřili svým očím :) Tak uvidím, jak dopadne druhý pokus. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 14:07

Mini Jestli to neni ten pripad  kdy dopisy neroznasi a ocekava se, ze se clovek bude aktivne pidit.

Pripomina mi to system v jednom mestecku u Bogoty, kde vyvesi seznam zasilek na radnici a je kazdeho vec, jestli se zajde podivat. Posilala jsem kdysi zname neco k Vanocum a kdyz to za mesic nedoslo, zjistila tenhle postup.

Offline Mini
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 15:18

Kokoska no jo, ale když adresát nic nečeká, tudíž neví, že se má pídit ? už vidím, jak by byla pošta nadšená, kdyby tam měla každý den celé město, jen preventivně, co kdyby náhodou :)))

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 15:22

Mini musíš jim dát avízo, že maj něco na cestě!

a ty jsi tam psala zpáteční adresu, že se vrátil? na obyč dopis? já to teda taky někdy dělám...

Offline Mini
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 15:25

RoSa napsala, posílala jsem haldu PF, i do zahraničí, tak jsem nás napsala na každou obálku, když už jsme v tom byla. Vlastně ještěže ! Jinak by ten dopis asi na poště hodili do koše !

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:17

Mini adresát může mít zřízen ,,odnos,, z pošty , všechny dopisy se mu tak ukládají na jim zvolené poště, služba je zdarma a adresát se musí chodit aspoň jednou týdně ptát.Vetsinou přijdou jednou dvakrát a už je nevidíme.pak i obyčejné dopisy se po patnácti dnech vrací a když není uveden odesilatel posílá se úložny do Brna, takže ne pošta ho do koše nehaže,z úložny se dá vyžádat.

Offline Mini
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:21

Vlm děkuji za rozšíření obzorů ! ale toto opravdu není ten případ. Je to moje nejlepší kamarádka, takže bych to věděla. Prostě nějaký, doufám, že výjiměčný, fail :)

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:34

RoSa nevím jaká jsou přesná pravidla, takže odpovídám jako vlm ne jako pošta.Pokud vím u nás je ro tak že má doruč.klice od bytových domů u sebe a nikam je neodevdava ,u nás konkrétně když doruč.skoncily hledaly se klíče adi půl roku a našly se tak že jsem jim volala a zjistila jak klíče presne vypadaly a kam je daly. .. vůbec jsem nechápala že to nemají nijak evidované..(Ja na pobočce mám na každý klíč formulář a když jdu na dovolenou např.musi ten kdo me zastupuje kazdy klíč převzít a podepsat a já pak zase zpět, chodí na ro kontroly a je prusvih když není evidence v pořádku.).na podzim se dostavěly nové bytovky a klíče nám přinesli abychom je předali doručovatelkam,na můj dotaz jestli chtějí něco podepsat, nechtěli nic.

když chcete aby se vám doručovalo, se musíte mít označenou přístupnou schránku,je tedy  vaše povinnost dům zpřístupnit, což je jasné. nejjednodušší jsou schránky přístupné z ulice.Asi by ro chtělo domluvit se přímo s vedoucím doručovatelů, tedy s depem ne s pobočkou pošty,ta nemá s doručovateli nic společného, pokud tam tefa není taková blbka jako já co se snaží pomoct za každou cenu 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:36

Mini tak to teda nevím, nemá schránku,pak by to mělo být uvedeno jako důvod... nebo někdo něco podělal, 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:37

Minidá se napsat stížnost a chtít vysvětlení 

Offline Mini
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:40

Vlm na nálepce na zadní straně obálky bylo zaškrtnuto "nevyzvednuto". Když to napodruhé klapne, tak budu ráda, ale pokud ne, možná jí na tu jejich poštu pošlu :))) 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:43

Mini je to divné a chtělo by popatrat jak se to stalo 

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:57

Vlm díky moc! spojím se v pondělí s vedoucí/m těch doručovatelů - pokud nepodepíšou převzetí a odpovědnost, dáme schránky ven (sice pod balkon, ale ta vlhkost vzduchu...)

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 17:06

Mini vsak to tu uz padlo, ze je lepsi dat adresatovi vedet, ze ma cekat dopis. Casem nam posta mozna dovoli zabehnout si s dopisem za adresatem sam. Vlm nic proti tobe .

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 17:20

RoSa tak přeji dobré pořízení