To me vycerpava, bojim se zraloku a 5 stupnu pridat by tomu taky prospelo![]()
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Já tomu nerozumím. Chci pro babičku na vesnici malého voříška. Najdu si místní (ano, nezodpovědnou) rodinu, které zabřezla fena a vezmu si jedno štěně, aby s ostatníma neskončilo v útulku. Za štěně "zaplatím" pytlem granulí, protože majitelka nic nechce. Tu malou fenku dám vykastrovat, takže nikdy nebude mít štěňata. Podporuju množírny?
Pokud jim zabřezla pod vraty, je to ok. Pokud jim zabřezává pravidelně, protože to prostě po vesnicku neŕeší, už je to jiné.
nechá se hárající fena bez dozoru na dvoře nebo zahradě a kolemjdoucí už si nějak poraděj
Jak myslíš, že vznikl výraz podvraťák![]()
Podvraťák protože pod vraty, šmarja, to je pro mě taky úplně nová převratná informace tohleto!
a jak vypadá podvraťák všech podvraťáků, že se dostal i do učebnice jako vzor všech podvraťáků na světě, aha!!! ![]()

jj, clovek se ma kazdy den naucit neco noveho... a myti zachodovyho
prkynka v mycce to zrovna byt nemusi;-))
já mám právě doma úplně vzorovýho tadytoho a předtím to byl černej s pálením, habitus velmi podobnej, pod vrata by se vešli oba
šmarjá, u koho mejou záchodový prkýnka v myčce???![]()
No to by mne samotnou zajímalo, co vzniklo dřív, jestli pes podvraťák, nebo člověk, který "podvrací republiku." Nebo to je podobnost čistě náhodná. Ten výklad psa může být jen lidová, "kuchyňská" etymologie. Už jsem i sáhla do knihovny, ale můj oblíbený etymologický slovník bohužel mlčí.
A tu myčku pak vezmou do automyčky? Já se rozhodla, že se tomu budu strašně smát, abych nemusela blinkat.
můj oblíbený etymologický slovník bohužel mlčí.
a já se podívala na Ústav pro jazyk český a pobavilo:
příklady: strakatí podvraťáci běhali dokola a štěkali; myslíte si, že novináři jsou podvraťáci?
Víš, jak to v automyčce hrozně smrdí! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“