ta druha fotka pekne ilustruje vsudypritomnej vizualni sum (ty spousty nesourodych ceduli a reklam ...).
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Taky je tam spousta podivných obchodů, vnitřní dispozice je úplně debilní. Uvažuje se o zbourání budov (never ending story od r.89).
je to tezky ... jeste jsem si tematicky vzpomnela, ze na facebooku je na to takova pekna stranka Arch Wars :)
Jo, jo, znám, občas tam jsou k vidění "skvosty"!
On třeba takový karlovarský Thermal je taky něco....
Nejsem žádný znalec, ale myslím, že ve stejném stylu jako ty budovy v Olomouci byla postavena budova České pojišťovny v Ostravě na rohu ulic Nádražní a 28. října. Celou dobu, co jezdím kolem, t.j. více, než 40 let vypadá ta budova ošuntěle a jakoby nedodělaně. Možná záměr byl dobrý, ale výsledek byl hrozný. Okna netěsnila, zatékalo mezi dvojskla, a když se vám to povedlo rozšroubovat a umýt, tak to zase nešlo dát dohromaty. Přes tenké zdi táhlo.
Ve stejném duchu bylo postaveno Hlavní nádraží v Ostravě včetně budov přináležejících k nádraží a pošty, dnes vše již po rekonstrukci. U pošty vyměnili jen fasádu (vnitřek zůstal stejně hnusný), ale zachovali původního ducha. Musím říct, že se mi ten barák celkem líbí. Náraží a nádražní budovy se změnily na šedo. Výsledek můžete posoudit sami. Já osobně proti tomu nic nemám.

Thermal je dobrý. Machoninovi byli skvělí.
Mně osobně se opravdu hodně líbí Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i.
Otrasné je Letmo v Brne. Fakt tam asi šlo vymyslieť aj niečo lepšie.
Čo sa týka kostolov hrozný je napr. Kościól Sw. Jadwigi Królowej alebo kostol Kráľovnej pokoja v Prešove.

Tak já se pomalu bojím napsat, že mně se budova Letmo líbí. Ne, že by se tam teda extra hodila, ale sama o sobě se mně líbí.
Mně se taky líbí :-) Zvláště po tom, co tam byl kolik let ten vyhořený zbor :-))
Teda, to poslední jsem na první pohled považovala za továrnu! A on to kostel, bože :D
U nás postavili toto:

Mně se naprostá většina moderních kostelů zdá divná. Z architektonického hlediska jsou některé asi zajímavé, ale mně v nich nějak schází atmosféra. Obvykle si tam připadám spíš jako v zasedačce nebo přednáškovém sále a i když je ve starých kostelích zima a šero a vlhko a divnej smrad, tak pro mě je to pořád příjemnější prostředí. Jsem konzervativní a vím to :)
Olomoucký Prior neprdli do prostřed náměstí, kvůli stavbě se bouraly původní domy, stál tady Andrův obchodní dům. Podařilo se mi najít fotku z doby před zahájením stavby, ze začátku 60. let.

Aaa tak takhle to predtim vypadalo! Diky moc, vcera se mi nepodarilo najit zadnou fotku.
este jsem s vzpomnela, ze archwars udelali dobrou encyklopedii sidlist, kdyztak je tady: http://vaderarch.wixsite.com/encyklopedie
je to tak na prohlizeni na dlouhy zimni, ale zajimavy!
Jj, tenhle záběr je právě dost vypovídající, nějaké původní fotky jsou i v tom tvém odkazu, ale jen ze strany 28.května...:-(
Mně se některé moderní kostely líbí hodně. A moje srdcovka je Kostel Panny Marie Královny míru, postaven 1938, proto to jméno, s úžasnou křížovou cestou překvapivě z let sedmdesátých. Samozřejmě, chybí tam vůně a pološero gotiky, ale atmosféra (nebo síla) tam je, aspoň pro mne.
Ve Strašnicích je tenhle kostel. Budova sama o sobě se mi docela líbí, ale v okolní zástavbě to vypadá dost divně.

Mně se naprostá většina moderních kostelů zdá divná. Z architektonického hlediska jsou některé asi zajímavé, ale mně v nich nějak schází atmosféra. Obvykle si tam připadám spíš jako v zasedačce nebo přednáškovém sále a i když je ve starých kostelích zima a šero a vlhko a divnej smrad, tak pro mě je to pořád příjemnější prostředí. Jsem konzervativní a vím to :)
mně taky.
naprosto v nich postrádám ducha i Ducha. naopak často pociťuju velké prázdno.
plus v některých případech završeno plastovými okny, plastovými dveřmi apod.
v některých případech jejich architekti prohlašují, že si postavili pomník, takže je mi jasné, odkud vítr fouká. člověk, který staví v případě kostela pomník sám sobě, nikdy nemůže vytvořit to něco, co dělá chrám chrámem.
velká tragédie je třeba kostel v prostřední bečvě. už přesně nedokáž říct, co mi vlastně vadilo, každopádně zůstal dojem totálního kýče. měli tam možná něco jako plastový betlém nebo ta okna. ale byl opravdu nechrámový.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.