Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 18:08
Reakce na Garfie:

Olomoucký Prior neprdli do prostřed náměstí, kvůli stavbě se bouraly původní domy, stál tady Andrův obchodní dům. Podařilo se mi najít fotku z doby před zahájením stavby, ze začátku 60. let. 

Tato fotka je v jednom ze dvou kalendářů, které mám. Ty kalendáře srovnávají fotky z první i druhé poloviny minulého století a ze současnosti. Už si nepamatuju, kdy byly vydány, ale tuším, že oba kolem roku 2005. Máma mi často o obchodním domě ASO vyprávěla, jedno kožené sako, které v něm pořídíla má dosud. Vyprávěla mi, že si ho kupovala, když jsem byla mimino, prodavačka se jí snažila ne zrovna šetrně sdělit, že jí bude malé. Matka tedy prodavačce řekla ...počkejte chvilku..., odešla do kabinky a z podprsenky si vytáhla plínu, kojila mě totiž. Prodavačka naštvaná beze slov mamce podala sako a ta po vyzkoušení vítězoslavně odkráčela s balíkem v ruce.

Vždycky mi připadalo že si interier ASO pamatuju, měla jsem pocit, že si ho umím vybavit, ale je to hloupost, když začali stavět Prior, byly mi dva roky. Zřejmě byla máma dobrou vypravěčkou :-).

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 18:22
Reakce na Viatori:

Tak takový kalendář by se mi líbil! :-) S tím interiérem ale můžete mít pravdu, pokud se nepletu, tak ASO sídlilo ve dvou domech, v tom "priorovém" a pak naproti, tuším tam, kde byl později Dům kosmetiky Milo.

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 18:47
Reakce na Garfie:

Ano to máte pravdu, tam se mi vybavuje vstupní prostor, uvnitř ještě právě předchozí sortiment, nejsem si jista, ale čepice, rukavice, doplňky, kožená galanterie. Je to mlhavé, ale je :-). 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 19:19
Reakce na Jiná Realita:

mne se zas ty oblouky, ktere uz nemaji zadnou nosnou funkci, prijdou uplne mimo misu. tady to omlouva, ze jde o rekonstrukci. v chramech se kdysi delali, protoze to neumeli jinak postavit, ale porad se snazili se o vetsi okna a odlehceni. 

pokud se postavi chram, tak me se libi, pokud je na maximu aktualnich technickych moznosti. tak jak se to delalo kdysi, bylo to to nejlepsi co tehdejsi stavidele dovedli postavit. moderni interiery me nijak nepoburuji, ty fotky interieru z predesle stranky se mi zdaji hezke obe.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 19:48

Obchodní dům RIX, který byl v roce 1944 poničen bombardováním, byl nahrazen obchodním domem ASO, později přejmenovaný na HUTNÍK (nikdo mu tak neříkal), po revoluci převzat VZP. VZP se odstěhovala a od té doby budova chátrá. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 08:39

Odposlechy v kauze Rath jsou nezákonné,  případ se vrací na začátek.  Vsadila bych se , že ho nakonec osvobodí a ještě bude žalovat stát  za újmu a vysoudí  peníze. Chce se mně zvracet a odnáším si ponaučení : Když krást, tak ve velkém! 

Offline barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 09:37
Reakce na Berta:

A co náhrada škody za ty chybějící flašky, ha? Kdo mu je z tý krabice ukrad?! Viděla bych to tak na pár lahvinek Krugu

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 21:50
Reakce na Berta:

Něco podobného jsem celkem čekala. Ne že by mi z toho nebylo zle.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 22:49

Nemáte pocit,ze se v jednom dni sešlo několik hnusných věci? Rath, velvyslanec v Ankaře , Berlín? To je jen povzdech...

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 05:52

Umrel George Michael , ten konec tohoto roku je fakt smutnej.

Byl krasnej, mel hlas, skoda,skoda

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 10:51
Reakce na náťa66:

V tomhle smyslu byl hodně smutnej i začátek a prostředek roku. 

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 14:32

...a dalsi, po Hladikovi  Smetana, jeho Slunecny hrob jsem si v posledni dobe hodne poustela.

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 15:52
Reakce na náťa66:

No, tak už spolu jamujou. Někde. Sakra.

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 12:36

Děsně mne štvou titulky tohoto tipu:stoletá stařena! Lidé se jí lekli! Jako vážně? Pak není vůbec divu, že se celebrity hroutí ze stárnutí a nevhávají se přešívat na voskové figuriny.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 12:39
Reakce na Sweet Potato:

Až mně bude 100 let, tak chci tak vypadat :-)

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 12:40
Reakce na Berta:

Klidně i trochu dřív.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 12:43
Reakce na Sweet Potato:

Klidně i trochu dřív.

nebo i později  

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 12:43
Reakce na Sweet Potato:

to je nevyhoda silneho liceni - kdyz se jedna odmaskuje, hrozi ze ji okoli nepozna:-) vypada ovsem uplne normalne

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 15:33
Reakce na Sweet Potato:

Vypadá dobře. A jinak teda strašnej text.  A to jejich  "na sklonku padesátky" (49) v perexu...

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 17:40

Já jsem nasr... už snad pernamentně od soboty... měla jsem nutně něco udělat do práce, počítač se rozhodl, že se bude restartovat, celý den, takže jsem sháněla někoho, kdo to za mě udělá, protože do práce bez povolení jít nemohu,ostraha mě nepustí.... když se vše vyřešilo, došlo mi, že budu mít asi zase starosti, když už překousnu finanční stránku, oprava něco stojí, že, tak taky mazlíka musím někam donést.

V neděli ráno mi oznámil, že je celej zaktualizovanej a fit.

večer mi kleknul tablet, nabila jsem ho, napsala pár zpráv a černo... nenabíjel se, držela jsem zapínací čudlík až mi modral prst... nic, ráno nic, černo, miláček spinkal, v práci jsem  neměla vůbec čas hledat, co by to mohlo být, kde by mi ho mohli uzdravit, protože se mi zasekl počítač a soubory pro audit mi spadly.... to už jsem byla na infarkt, navíc jsme měli  teplotu vzduchu asi 50stupňu, možnost ochladit se žádná, pálily mě oči, nenáviděla jsem úplně všechny a všechno, přes poledne jsem si skočila do Zootu pro boty, to dopadlo dobře, až na to, že jsem skupince mladých Rusů doporučila, ať se vrátí na Ural, řekla bych jim toho víc, ale přejela bych....

Došla jsem domů, udělala s tabletem to samý co včera, připojila k počítači, zapnula, on  líbezně bziknul a začal se nabíjet.... kde se vybil nevím, protože mezi nabíjením a vybitím ležel zavřený na stole, asi vede nějaký tajný necudný život, který mi evidentně nechce osvětlit...

Uf. to je teprve začátek ledna,jak já to vydržím do jara ? Béééééééééééé