Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:55
Reakce na Garfie:

paktofonika Zrovna jsem o tom mluvila s kamarádkou, nemocniční kaplankou. Říkala, že je to šílené, že nikdo nemá respirátory, ani roušky. Pracuje převážně na LDN, prý tam sestřičky a lékaři už nikam nechodí, v podstatě jsou v mimo práci v dobrovolné karanténě ve strachu, že by nákazu přitáhli na oddělení zrovna oni. A že sestřičky s malými dětmi jdou na paragraf, ne protože se musí postarat o dítě, ale protože se bojí chodit do práce. 

​Děs běs. Sestry nebo ti, kteří mají malý děti, si můžou vzít tu ošetřovačku, to je dobrý alibi, ale zrovna dneska jsem uvažovala, jestli by v současný situaci ve špitále pustili bezdětnýho (doktora, zdravotníka) na dovolenou! To se obávám, že by asi už neprošlo... nezůstal by tam nikdo.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. března 2020 21:37

barbucha Urcite ne.

Offline rasaNori
8814 příspěvků moje polička 15. března 2020 05:54

Jak vyuzit situace ve svuj prospech

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. března 2020 06:15

rasaNori no a co na tom shledáváš jako skandální?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 15. března 2020 07:51

Mutziputzi Treba to, ze ttim zakonec maji ziskat vyjimku babisovy sverenecke fondy...

20970 příspěvků moje polička 15. března 2020 08:38

Solathis četla jsem pouze názor analitika TI k tomu, z jiných zdrojů jsem nic nenašla, myslím, že je to další bouře ve sklenici, ovšem rovnou přiznávám že nejsem objektivní, Minář je mi protivnej

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:40

Nebojte se ničeho, roušek i respirátorů bude dost! Otec národa je osobně ušije (i doručí)!

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. března 2020 13:33

barbucha ale tohle neni z tovarny na rousky, ne? ta byla nedavno v reportazi na ct a je to sterilni prostredi. 

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 15. března 2020 13:39

Lamicka 

Tak tam, kam Bureš vkročí, sterilní prostředí již nehrozí

Nevim, bylo to ke zprávě vo návštěvě rouškový továrny.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 15. března 2020 15:08

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-hruzou-sleduji-jak-je-evropa-nepripravena-zde-jsou-rady-z-tchaj-wanu-93074

Jo jo, holt ne všude maj premiéra estébáka, kterej umí všechno řešit výhradně jen zákazem a postihem.

Offline AprilTwelve
1019 příspěvků moje polička 15. března 2020 15:11

To jsem vcera četla a přišlo mi to úplně jak z jiného světa proti tomu našemu řešení. Na to tady nejsme nachystani... ani systém, ani lidi... příště už by to mohlo být lepší,  jen ja bych si moc přála věřit, že žádný takovyhle priste nebude.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 15. března 2020 15:36

barbucha takze ten nesmysl s pitim kazdych 15 minut, aby ti nevyschl krk, pochází z Tchaj-wanu?

Offline AprilTwelve
1019 příspěvků moje polička 15. března 2020 15:52

jo  to mě na tom hodně zarazilo... tak snad to ten jeden bod nedevalvuje celé...

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 15. března 2020 16:25

Krehutka 

Tak píšou tam, že ne všechny doporučení jsou správně. Jde spíš o ten přístup státu resp. vedení státu. Málo zákazů, víc péče o občany.

Ovšem kdo se chce točit hlavně na celkem neškodný radě, má samozřejmě možnost.

20970 příspěvků moje polička 15. března 2020 16:32

barbucha Tak všechny doporučení, kromě těch řekněme obskurnějších, točej na ČT Xkrát denně, předpokládám, že ani Italům nezůstaly utajeny a voila i tamní estébáci zvolili karanténu, to mi vysvětli.

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 15. března 2020 16:50

Mutziputzi treba tohle? Tchaj-wan okamžitě zajistil roušky a dezinfekci pro každého občana

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 15. března 2020 16:52

barbucha Jenomže tohle vyžaduje osobní přístup, ti asiati jsou prostě jinak nastavený, jejich (asi přirozenou nebo co) vlastností je disciplína! Tady se obávám může být péče veliká a stejně ti na to každý peče....viz. ty zavřený obchody a zákaz shromažďování....a co se stane? Lidi se vrhnou do front v potravinách a víkend tráví v davech ve Stromovce a na přehradách...bylas někde venku v parku? Je tam hlava na hlavě. Teď jsem někde na FB četla, jak se někdo rozčiloval, proč stát nepřikázal už před měsícem povinně roušky...jako kdyby lidi neměli žádou osobní zodpovědnost nebo co!!!

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 15. března 2020 16:54

viktorka_od splavu Což na Tchai wanu není žádný problém, protože roušky jsou tam běžnou součástí každé domácí lékárničky....desinfekce ve veřejném prostoru je taky vcelku běžná. 

20970 příspěvků moje polička 15. března 2020 16:55

viktorka_od splavu Tak to holt nebylo v silách vlády, žádná vláda by to nedokázala, dost mě tim kibicováním štve TOPka resp. Kalousek, jsem přesvědčená, že by neukázali nic lepšího, stejně tak v Itálii..přijde mi to laciný teď útočit na Babiše

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 15. března 2020 16:56

Garfie naprosto souhlasím, asiati jsou v tomto jiní, a vlastně jsem ráda, že my takoví obecně nejsme ...