Mohla bys tohle rict verejne a nahlas? Co by se stalo? Me to fakt zajima, protoze tahle doba a problematika je strasne slozita a kdo v tom opravdu nezije, asi si to neumi uplne predstavit. My to mozna i diky ruznym clankum, ktere nemusi rikat vsechno uplne objektivne, vidime zjednodusene, ne v souladu s realitou. Pro me je strasne zajimave a cenne, ze to tady komentujes.
To jsi hodna
. To si myslim ani nezaslouzim! Je treba si uvedomit, ze jsem taky jen clovek a leckdy vidim veci po svem. Nerada bych se tady prezentovala jako nejaka odbornice na americkou spolecnost.
Hele, ja uz jsem na FB neco prokecla, jako ze ja jsem se o problematiku rasismu ve spolecnosti zajimala od prijezdu do USA v roce 2004 a za rovnopravnost se zasazuju taky tak dlouho, takze naprosto nemam potrebu delat tyjatr v mediich a verejne se pranyrovat za to, ze mam bilou plet (neb to nicemu nepomuze a navic to od vetsiny obcanu/spolecnosti je beztak pretvarka). A jeste jsem taky napsala, ze ac plne podporuju myslenku, ze spolecenske zmeny jsou nezbytne, tak ale budu vzdycky a za vsech okolnosti podporovat svobodu projevu.
No, moc popularni ted na FB nejsem ![]()
Ze by se mi neco mohlo stat, to nemyslim, protoze momentalne nikdo nevi, kde pracuju. Ale uz jsem slysela o pripadech, kdy nekoho vyhodili z prace, protoze treba kritizoval protesty, zejmena rabovani. Takze tezko rict.
Ano, uznavam, ze boj za rovnopravnost mensin se da prehnat, jako ostatne vsechno. S tim zastoupenim mensin ve filmech, to mi treba prijde jako zcela ferovy a logicky pozadavek, a neco takoveho rada podporim. Ale abych souhlasila s tim, ze ucitelku vyhodili z prace, protoze se na FB vyjadrila, ze rabovani je spatne, coz je udajne "projev rasismu", to opravdu nesouhlasim.