Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 07:57

Myrtila já měla první dítě jen o pár let později než mamka a třetí o deset dřív, takže tyhle počty mi vychází dobře

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 07:58

Garfie mně přijde fajn, když někdo pustí takovouhle pecku. Jen ať to je podle gusta zemřelého

Offline dzizisketa
8910 příspěvků moje polička 05. června 2026 08:16

Loni v létě jsem byla na pohřbu, kde zazněl Traktor od Visáčů.

Offline Janulik03
20112 příspěvků moje polička 05. června 2026 09:23

Evaeva tak to gratulujem, my v nedeľu 40 výročie svadby

Offline clothilde
2040 příspěvků moje polička 05. června 2026 10:03

ráda poslouchám Johnyho Cashe, tak by se mi moc líbíla  tahle

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 05. června 2026 10:51

Evaeva My se trochu báli tatínkové sestry, ona byla o víc než 20 let starší než on a v té době už jí bylo přes 80, bydlela daleko, takže jsme to ani nekonzultovali. Ale byla úplně nadšená a pochválila nás ještě v obřadní síni.

clothilde Toho měl táta taky rád! Teď tady ohromuju všechny Američany z Neshvilu, kteří si asi myslí, že Johny Cash je nějaká lokální zapomenutá hvězdička.....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 10:56

Garfie jo, to je dobrý pocit, když se trefíš. My taky trochu tápali, když zemřela babička. Byli jsme přesvědčení, že má někde sepsané přesné pokyny, ale našli jsme jen oblečení a osobní dopis pro členy rodiny. Takže když se pak z řady vedle nás šeptem ozvalo "jo, tu měla ráda" od jejího bratra, věděli jsme, že jsme se volili dobře.

Lokální hvězdička pobavila Ale to je možná (středo) evropské specifikum? Přecejen tyhle "country rytmy" tu pořád frčí. To Asie asi nemá?

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 05. června 2026 11:01

Evaeva Asie vůbec! 

Offline notna
9357 příspěvků moje polička 05. června 2026 12:35

Vrátím se k debatě o dechovce. Mi to přjde docela logický, jestli se to pouští v domovech důchodců. Jakože teda ale dost pochybuju, že to někomu cpou přes nezájem a nějak furt. Asi dost lidí toho věku na tom vyrostla a má to ráda. Aspoň tady na jižní Moravě je dechovka tradiční, hraje na hodech, ostatkách apod. Už se to dost prolíná s moderníma kapelama, ale pořád na to dost lidí tančí i zpívá všech věkových skupin. A ti starší asi toho moc jiného nezažili. Když si vezmu svoje rodiče a prarodiče, tak měli doma kazeťáky, pouštěli si moderní hudbu, ale ta dechovka byla součást toho společenskýho života. Asi si člověk spíš zazpívá společně Vysoký jalovec než Želvu od Olympicu, ač rád má obojí.

Sama jsem v pubertě dechovku dost nenáviděla. Zpětně to považuju za normální generační vzdor. Zas tak hrozný to nebylo. Na zábavy, kde hrála, jsem normálně chodila a neměla z toho osypky. Ono taky kam by člověk u nás jinam šel, že? A v Kotěhůlkách, kde teď žiju, dokonce přivedla dechovku zpět na hody mladá absolventka konzervatoře a má to úspěch.  Oni teda po určitým čase na ty dechy hrají Metallicu apod., adekvátně náladě v sále a šenku A důchoci večer na hodové zábavy teda moc nechodí. Spíš naopak.

Offline Pinot Noir
29742 příspěvků moje polička 05. června 2026 12:44

notna no, mám pocit, že tohle platí teda pro lidi, kterým se blíží stovka. Naši mají 74 a 75 let a radši si zazpívají tu Želvu.

Offline notna
9357 příspěvků moje polička 05. června 2026 13:04

Pinot Noir Tak to bude regionem. Slyším běžně ten Jalovec nebo Breclavsků kasáreň apod. Tady se chodí zvát na hody s malou dechovkou po vsi a někteří lidi vyloženě čekají a si i nechají zahrát na přání a zatancují si a zazpívají před domem. Netvrdím, že všichni. Jenom jsem chtěla napsat, že chápu, že někdo tu dechovku rád a asi to nejsou ojedinělé případy a ostatní kvůli nim v DD trpí. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 05. června 2026 13:06

Pinot Noir - súhlas, my sme s mužom ešte   o pár rokov straší, a rozhodne by sme si vybrali ( a ešte dokonca aj vedeli zaspievať ) tú želvu .

Offline Zuzuli
3704 příspěvků moje polička 05. června 2026 13:15

notna to bude tim regionem. Ja jsem puvodne ze strakonic, mym prarodicum je pres osmdesat, a folklor svorne nesnasi. Deda od doby, co jako mladik bydlel v dome, na kterem byl mestsky rozhlas a jemu tam cely den hrala pri dudackem festivalu hudba. Tak trochu na milost ty lidovky vzali az kdyz moje sestrenice zacala hrat na dudy, tak na jeji vystoupeni zajdou, ale jinak to vubec nevyhledavaji. Me osobne ten folklor uplne minul, na festival jsme vzdycky opousteli mesto

Jinak meli doma plno desek, uz v devadesatkach meli doma pres satelit Mtv. Na chate vzdycky bylo pustene nejake uplne bezne radio s popularni hudbou. A tu Zelvu si taky zazpivaj spis nez nejakou lidovku, vzdyt sam Janda je jejich vrstevnik.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 13:25

Zuzuli to ale Jožka Šmukař taky Je to prostě kus od kusu. Moje mamka nám v dětství zpívala lidovky, mtv v životě neslyšela, ale dechovku taky úplně nepreferuje.

Offline Friga
2078 příspěvků moje polička 05. června 2026 15:53

Evaeva gratuluju! My meli v dubnu 11 let od svatby a v lete budeme 15 let spolu. Leti to. 
Zuzuli na dudacky festival jsme jezdili s nasima, kdyz jsem byla dite. Vzdycky jsem se tam desne tesila :) Nejlepsi byli Turci a Skoti, na ty jsem vzdycky chtela jit. 

Offline berush
460 příspěvků moje polička 05. června 2026 17:35

Dcera dala úspěšně přijímačky a dostala se na magisterský obor

Offline continuity
42612 příspěvků moje polička 05. června 2026 17:35

berushgratuluji.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 17:41

Friga díky

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 05. června 2026 19:24

notna já taky raději Vysoký jalovec než želvu a dechovku raději než Olympic, kdyby teda nebyl jiný výběr

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 05. června 2026 19:27

A dechovka je asi jedna z prvních vzpomínek na rádio. Měli jsme rozhlas po drátě a asi v neděli po obědě hrávali písničky oslavencům..

Ale úplně nejprvnější vzpomínka by bylo dobré a ještě lepší jitro s Františkem Nepilem.