Garfie tak to je fajn, že už máte aspoň približný dátum. Fakt ťa obdivuje, že si to tak pekne zariadila. Byt ste nakoniec zohnali i takto na diaľku, alebo to vás čaká na mieste?
Co Vám dnes udělalo radost.?.
paktofonika Až na místě, však jsi viděla ty možnosti online
Mám něco vytipované, ale ráda bych, aby to muž viděl osobně, než dorazíme. A dost nás limituje blízkost školy :-( chtěla bych tak max. půl hodiny cesty a bez přestupu-a to chce pochopitelně každý, takže okolí škol jsou nejdražší lokality.
continuity Vietnam musel být super!! ![]()
Garfie tak to bude asi aj lepšie, fotky vedia pekne klamať :D Tak držím palce, aby ste zohnali niečo podľa vašich predstáv.
paktofonika Děkuju moc, uvidíme. :-)
Garfie obdivuju tě a upřímně řeknu, že trochu závidím. My mít v mládí takový možnosti... Pro děti to bude úžasné, do života. Nebudou se bát už ničeho, protože když se naučí žít v takhle odlišném světě, tak už zvládnou všechno. Výborný start. Přeju, abyste našli byt podle svých představ a vše proběhlo hladce. A taky bych prosila do SZ adresu na IG, Japonsko je fascinující země a poznat ji takhle do hloubky musí být fakt zážitek. Děkuji!
Garfie Tyjo, přes Vánoce se rozhodně nudit nebudeš
Uf, máš můj obdiv moc. Sama bych se asi dokázala někam posunout, ale s dětma (a všema těma povinnostma okolo) je fakt na medaili.
Garfie já jsem zapomněla, na jak dlouho jedete? nevím, jestli to není moc vlezlá otázka, ale bydlení si tu necháváte?
Garfie tyjo, teď sem to dočetla celý, to je smršť
dětem palec nahoru a těším se na fotky :)
Zu Na tři roky zhruba....bydlení tu necháváme, vyjednali jsme letenky 1x ročně zadara, takže určitě budeme jezdit, minimálně já s dětma, v létě mají dva měsíce volno a v zimě skoro měsíc. Máme vlastní dům a i když jsme zvažovali pronájem, nakonec nám to přišlo zbytečně složité. Mám dospělou neteř, když jsme byli v Japonsku minule, tak u nás bydlela, teď je v Praze, ale s prací to má teď trochu nahnuté, kdyby se vrátila do Olomouce, šla by sem asi zase bydlet.
Garfie tyjo, tři roky v Japonsku. To mi fakt přijde krásné. Manželův děda pracoval kdysi dávno v diplomatických službách a tchán žil jako dítě několik let v Indii, Indonésii a na Srí Lance. Ty historky jsou boží, cesty zaoceánskými parníky included, doteď na to všichni vzpomínají. Děda teda nedávno zemřel, ale přes smrtí psal paměti a moc se těším, až si to budeme číst.
Vy to teď máte super v tom, že díky všem těm skajpům a internetům můžete být aspoň virtuálně s rodinou v kontaktu, tak to není tak hrozné. Osobní kontakt to nenahradí, ale případné stýskání se dá aspoň trochu kompenzovat. A taky se moc těším na fotky a historky.
Garfie wow, nenudis se tedy!! Ale jinak
, decka jsou skvele.. A pokud posles SZ svuj IG, budu vdecna..
euridike
Já to mám taky tak!!!
bram Tchán musí mít krásné vzpomínky, on to tehdy navíc byl určitě větší zážitek než teď. Já byla v Japonsku na rok ještě před dětma a musím říct, že i těch 13 let už je změna, globalizace postupuje neuvěřitelně rychle! Indie, Indonésie a Srí Lanka, to teda muselo být!!! ![]()
Garfie na stehovani do zamori je dobra sluzba od stehovaci sluzby Red Crown. Objednas, domluvis a prijedou stehovaci, kteri vsechno zabali a odvezou.
clothilde Díky moc, o takové službě nám říkal i Japonec, ale víš jak, vůbec to promyslet a nachystat, zvlášť když pojedeme rozděleně a navíc to putuje cca tři měsíce, žádná sranda i když si to zjednodušíme, jak jen to půjde
S těma dětma je všechno komplikovanější, kdo je nemáte, ani si je nepořizujte!! ![]()
Garfie clothilde my se taky takhle stěhovali, stěhováci lodní kontejner zaparkovali a pak i zaplombovali rovnou před domem. Věci, co jsme potřebovali hned byly v kufru, hračky šly jako airfreight. Kontejner teda cestoval jen dva měsíce a stěhovali jsme se do tepla a děti byly hodně malý (dcera 2m), takže jejich věci zabraly fakt málo místa. Manžel vlastně u ani jednoho stěhování (tam ani zpět) nebyl
.
Tabea No my se minule stěhovali jenom s kuframa, až zpátky jsme posílali lodí. A teda bylo to dost hustý, taky jsem jela s dětma sama
. Už si to přesně nepamatuju, ale myslím, že děti měly každý jeden kufr a já dva. Na letiště nás hodil kamarád, ale v JP jsme auto neměli, cestovali jsme od letiště cca 400 kiláků, veřejnou dopravou to byl dost zážitek.
euridike mně se na IG ostatní taky těžko identifikují. Nechodím do zvířecího vlákna a to je přitom ta nejdůležitější indicie!
Garfie já jsem se tě ptala ohledně odjezdu a to je tedy fofr, páni! Držím pěsti, ať vše s přesunem související zvládnete co nejsnadněji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.