Kokoska pardon, to je pravda, ale i ta šipka už se používá na uložení.
Čo vás dnes rozosmialo?
No ehm, derny stitky a pocitac zabirajici cely patro ve sklepe na stavarne taky pamatuju. To si clovek naderoval vypocty, stitky svazal gumickou, soupnul do budniku v tom sklepe, druhej den si tamtez vyzvednul sjetinu, ktera zpravidla koncila "error" a sel znova derovat... jeden rok basic, druhej fortran, treti pascal...
ale diplomku jsem mastila uz na nejaky 286, to byl pokrok, sakra!!
My jsme na střední měli předmět výpočetní technika a učili se děrovat štítky
. A na exkurzi jsme šli do výpočetního centra, kde pc zabíral jedno celý patro
.
Kdyz jsem pred 15 lety studovala VS, ve skriptech z analyzy dat byla sahodlouha kapitola o dernych stitcich. Bylo to tehdy (nejen) moje prvni setkani s tehdejsim vydobytkem vypocetni techniky, pamatuju se, jak jsme resili se spoluzaky, co ta kapitola vlastne znamena a jestli to nas sverazny vyucujici bude vazne zkouset, ty skripta byly jako jeho bible ![]()
moora takhle zněla jedna z těch historek, akorát to byla ekonomka![]()
Ale v PZO v půlce osmdesátých let už byly místo cyklostylu nový xeroxy a skvělý IBM elektrický psací stroje. A těsně před mým odchodem na mateřskou v 89 jsme dostali první počítače plus školení, jak na ně.
moora disky tech salovych pocitacu byly jak kolo od vozu :D Prvni počítač, na kterem jsem pracovala, teda už "personal computer", měl ještě mechaniku na ty velký diskety a hard disk bratru 20 MB.
moora Jo, my to takhle šoupali v papírovejch krabicích, do budníku jsme chodili nakukovat, jestli už a pak mi to ve finále spadlo a rozsypalo se po zemi a mohla jsem začít znovu. A památné fronty na děrovací stroj, zvlášť, když se to mělo už včera odevzdávat. Nás tam nechávali děrovat i přes noc ![]()
A na mým prvním pracovišti jsme sedávali na sále s počítačem v bílých pláštích a v bílých galoších, každej u svého terminálu, byla tam hrozná zima z klimatizace a to nám ještě nutili i síťky na vlasy, jak v potravinářským provozu, ale to jsme si tehdy přes ROH vydupali, že ne teda ![]()
moonlight Dítě taky nedávno vyškemralo, abych dovezla gramofon a desky. Ouvej, umřela přenoska a nevím, jestli se mi ji chce shánět.
A kazety taky probrala.
Ještě neví, že máme i kotoučák!
Gramofon a desky
Miluju je. Zní to líp, takový rituál... Ať žijí Loděnice!
S kazetama je potíž, nechce se mi je vyhodit (stovky kazet) a dvacet let jsem si žádnou nepřehrála. U nás teda ještě VHS kazety, taky kvanta... ![]()
domenica Zvuk gramofonu je nej. Se všemi nedokonalostmi![]()
U těch kazet hrozí nemilá překvapení. Před časem (pět a víc let) jsem chtěla dětem něco pustit (nahraného z televize tak v r.1999,VHS kazeta vydala jen proužky a zrnění.
Sweet Potato jj my jsme pred par lety vyhodili igelitku plnou kazet, protoze ten zvuk uz byl strasnej. desky to je neco jinyho, nejlepsi vec. to i ja hlucha ten rozdil slysim
No to som synovca minule ucila ako sa pretacala kazeta s ceruzkou ked si clovek chcel setrit baterky na walkmane (alebo nechcel aby mu magnetak zozral pasku). Uf som uz tiez dobra vykopávka pre tie deti ![]()
Mívali jsme doma děrný pásky, hrozně se mi líbily a dělaly se z nich nejlepší vánoční řetězy :D
My jsme na děrné štítky psávali rychlotesty z účetnictví (předkontace).
Mrakoplas to je nějaký vtip - fotka - na které je kazeta a vedle ní tužka a máš hádat, jakou to má souvislost :-)
Magráta jojo a když víš, tak jsi starej ![]()
Tulipe jo přesně... Já to vím no![]()
Klara mne vsechny ty vanocni ozdoby a ruzny vyrobky z dernych pasek prisly vzdycky strasne ohyzdny, ale hodne lidi to doma delalo.
Kokoska my jsme měli doma nějaký takový skládaný hvězdy z těch pásek, vůbec nevím kde jsme k tomu přišli, ve výpočetce od nás nikdo nepracoval. a já se ve škole učila na tomhle![]()
viktorka_od splavu Ty hvězdy z pásek jsme taky od někoho měli, jako malá jsem je strašně obdivovala.
Konecne vim z ceho jsou ty derovany hvezdy! Jeste nedavno jsme je meli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články