Deti v Bullerbynu jsem cetla asi milionkrat, chtela jsem delat vsechny veci jako oni, takze si pamatuju, jak jsme se sousedovic klukem natahovali mezi domy lano a chteli si posilat vzkazy.
Me hodne zasahla kniha Rikali mi Leni, ani nevim v kolika jsem ji cetla, ale dodnes si pamatuju, ten divny pocit z toho.
Čo vás dnes rozosmialo?
Já zase přečetla tohle, bylo to pět dílů a tenkrát sem to zhltala..to bylo imho taky scifi :)

Alenka se mi líbila moc a Neználek taky. Nejvíc na Měsíci, kterej byl nejvíc tendenční, ale líbily se mi tam hrozně všechny ty vynálezy, jak byla na pokoji hotelu krabička, co vyprávěla pohádk,y a roboti, co proti nim člověk, pardon malíček, hrál v parku šachy, to byla pecka.
Oblíbenosti myslím přispěly i ilustrace a jména postav, to bylo pro děti takový hodně vděčný, třeba doktor Pilulkin.
Co jsem jako dítě nenáviděla, byl karkulín (starej a dementní) a muminci (dementní). Pardon
.
Zina
muminci dementní
- ty mě úplně minuli, neznala sem to
Sweet Potato continuity Čtení na pokračování si taky pamatuju. My to nedávno četli s dětma, moc je to bavilo a oba si to pak přečetli i sami. Četl teda spíš muž, takže úplně to posoudit nemůžu, možná jsou tam nějaké lehké náznaky, ale nic co by vadilo a na Neználka na Měsíci to nemá ani vzdáleně! :-)
Jennyfor To byl můj nejoblíbenější díl, taky si některý vychytávky pamatuju!! :-)
Garfie já nedlouho po Alence přešla na Stalkera (Piknik u cesty) to bylo jine maso :)
Vy ste tu citali take veci a ja smely zajko smely zajko v afrike, chrobak truhlik, ferdo mravec a pozom som presla na povesti a baje a dobsinskeho rozpravky este to vydanie s dost hororovymi popismi.
No a asi v stvrtn triede som nasla na povale u babky cez prazdniny v truhle Tichy don v rustine a cely ho preluskala lebo prsalo a babka mala pracu a ziadni kamarati zrovna neboli nablizku. Sice to bolo narocne ale nuda urobi s clovekom divy. Zlaty cestovny poriadok ![]()
inak laska k ruskemu jazyku mi vydrzala dlho a nema to nic spolocne s nejakym rezimom, proste sami paci styl ruskych spisovatelov.
Na strednej som zas mala rada francuzku poeziu.
Jo a deti z bulberinj som nikdy necitala a vy to tu tolko spominate ze si to asi budem musiet precitat. Este teda pipi dlhapancucha a annazo zeleneho domu ![]()
Janulik03 Anna ze zeleného domu
Už jsem o vnutila i dceři! A děti z Bullerbynu jsou klasika, to u nás v rodině milují všichni...byla jsem šokovaná, když jsem kdysi zjistila, z kterého roku je první vydání.
Lujza a Lotka ![]()
Tak som sa pohrabala v knihovni a teda viete co som nasla aku knihu?

Lamicka Říkali mi Leni mě taky moc oslovilo, úplně si vybavuji ten strach z nalezené fotografie a potom ještě tajemný kufřík. A ještě Deník Anne Frankové....
Janulik03 Tenhle starý filmový Upír Nosferatu mě jako dítě školou povinné docela děsil ![]()
vydratarka no ta knizka je z roku 1963 takze chapem ze ho pouzili ale tato knizka mastrasila uplne pravidelne lebo som ju pravidelne aj citala ![]()
Pavlena větu si nepamatuju, ale knížku jo, resp. nemohla jsem si vzpomenout na název a už jsem se chystala to popsat, zda se někdo chytne, když jsem narazila na tvůj post... a mělo to myslím víc dílů ne? aspoň dva....
jinak se mi líbíly jak děti z b., tak neználek...
edit: tak bylo víc dílů, už to čtu, že to taky píšeš :-)
Moje moc oblíbená knížka svého času byla Odvážná školačka
přečetla jsem ji snad stokrat
Pavlena To jsem četla. Dokonce mám pocit, že víc dílů, ale moc si to nepamatuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články