Jennyfor Sweet Potato Měli jsme prastarou knihu od Hauffa, jmenovala se Karavana s myslím, že obrázky tam ani nebyly, možná jen nějaká perokresba. Byly to takové orientální horory. To je totéž, co ty vaše pohádky?
Čo vás dnes rozosmialo?
Jennyfor Sweet Potato Hauffovy pohádky mě desily i lákaly zároveň. A autor zemřel ve 25 letech!?
Ja si vzpomínám na pohádky Olgy Scheinpflugové, ty taky nebyly zrovna pro děti, byly děsivé a často smutné, ale opravdu zajímavé. Nikdy jsem nepotkala někoho dalšího, kdo by je taky znal :( asi si je zase někde seženu, jestli se mi stále budou líbit! :)
Ounz Jak neviděla poselství a co "chudoba cti netratí"?
Pinot Noir Ano.

notna já si myslím, že po Cenkovej deti, Timurovi, by ta musela být propaganda nevím jaká, abychom to jako deti nějak pocítily.
Maleho bobse jsem brala jako ze proste nekdo je chudy a nekdo bohaty a co uz s tim, a ze tim chteli neco rict, mi v dobe, kdy jsem to cetla, vubec nedochazelo....jen jsem obrecela tu scenu, jak mu umrel ten maly bratricek....
Já byla asi tupý dítě, propagandu jsem nezaznamenala nikde a četla vybraná díla mnohokrát.
Smrt bratříčka se mnou zamávala pokazdy, když jsem to četla znovu. Jak měl ještě tu třísku ![]()
žluťásek
František
Mně ta smrt malého Františka brala o to víc, že se jmenoval stejně jako můj táta.
pise mi dite ktery ted hlida dum: Překvapilo mě jak se s vzpamatuje po zalití bazalka která vypadala úplně zdechlá
ja na to: super, motivacni, ze?
odpoved:
No. Ale u koček to takhle nefunguje.
viktorka_od splavu trochu bych znervózněla ![]()
viktorka_od splavu No, to bych velmi zneklidněla. Každá optimistická, a , to je důležité, z vlastní iniciativy poslaná, zpráva od dítěte hlídajícího dům nebo byt, znamená "připrav se na katastrofu".![]()
JJasně že to vyznění nebo přímo propaganda ti dojde až později. Třeba u Timura a jeho party mi trvalo dost dlouho, než jsem pochopila tu rudou hvězdu a proč nesměla mít křivý cíp ![]()
dzizisketa Jenže ve věku, kdy bych to pochopila, jsem si už nepamatovala, že to tam bylo. To bych ty knížky musela číst znova.
(Rudou hvězdu bych si teda možná vybavila, ale zrovna Timura jsem nečetla.)
dzizisketa ideologické pozadí Timura mi došlo až později, ale popravdě se mi ulevilo. Protože tím jak byl spravnacky me vysiral úplně strašně.
Timur - moje prázdninové čtení u babičky. A taky třebaDva tajemní rytíři nebo Ať žije Kapka. Později prvorepublikové romány třeba Srdce v soumraku nebo x ročníku Ilustrovaného týdeníku s vloženými romány. Ten Ilustrovaný týdeník u nás nechal syn vydavatele, když emigroval do Švýcarska a přečetla jsem je od A do Z a to doslova i s inzeráty.
notna Já si pamatuju z Neználka akorát slunce - žblunce. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje