design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Lola
97 příspěvků moje polička 20. října 2016 17:08

U myčky doporučuji dívat se na to, jak mají řešené mytí příborů. Miele má na příbory horní šuplík, což je super, ale švagrová má tuším Siemens, kde se příbory zastrkávají do takového koše, což je podle mě hodně nepraktické. Jednak to zabírá místo, jednak umyté příbory vytahujete rukama za tu část, kterou se pak jí, což mi připadá ekl, zatímco z toho šuplíku si je krásně shrnu do ruky, a mám myčku vyskládanou během chvilky. Určitě proto doporučuji myčku s příborovým šuplíkem. 

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 20. října 2016 18:03
Reakce na Lola:

já ty příbory dávám obráceně rukojetí nahoru. třídím to podle druhů rovnou už když to tam dávám, takže uklizený je to pak za chvilku. Ale prý právě to umístění koše může být prý problematické a zabírat různě místa. takhle podle toho popisu je ten váš šuplík hodně praktická věc. 

Offline Lola
97 příspěvků moje polička 20. října 2016 18:31
Reakce na Potrefenáhusa:

Švagrové se to tam právě ani rukojetí nahoru nevejde, konkrétně lžíce v žádném případě. 

Takto to vypadá v praxi: https://www.datart.cz/Vestavna-mycka-nadobi-MIELE-G-4300-Sci.html

Mám teda jiný konkrétní typ, ale je to vevnitř úplně stejné. 

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 20. října 2016 18:34
Reakce na Lola:

to vypadá prakticky

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. října 2016 20:08
Reakce na Lola:

U myčky doporučuji dívat se na to, jak mají řešené mytí příborů. Miele má na příbory horní šuplík, což je super, ale švagrová má tuším Siemens, kde se příbory zastrkávají do takového koše, což je podle mě hodně nepraktické. Jednak to zabírá místo, jednak umyté příbory vytahujete rukama za tu část, kterou se pak jí, což mi připadá ekl, zatímco z toho šuplíku si je krásně shrnu do ruky, a mám myčku vyskládanou během chvilky. Určitě proto doporučuji myčku s příborovým šuplíkem. 

|Šuplík na příbory je super, nám by se teda hodil, ale bohužel myčku máme starou z druhé ruky. Ale mě třeba dorazilo, že na košíku na příbory měla krytku s otvory, kams e měly příbory zastrkávat a kromě lžiček se mi tam nic nevešlo, takže jsem to musela vyndat a košík mám otevřený rozdělený jen asi na 6 oddílů.... kde udělali soudruzi z NDR chybu

Jinak já to řeším tak, že příbory beru za rukojeť, která z toho koščíku vyčnívá (těsně za tou částí, kterou se jí...)

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 20. října 2016 21:08

ohledně šuflíku na příbory: máme, muž byl tím hrozně nadšený, já teda jsem si časem zvykla, ale jelikož su lajdák, víc mi vyhovovalo to do té škatule jen naházet než se s tím skládat. navíc, což je důležitější, tím že má myčka ne dvě, ale tři patra, tak to ubralo na výšce spodnímu fochu na ty největší kusy nádobí, takže třeba poklice na pánev se tam nevejde vůbec když to nechci zaplácnout celý a pánev jen napůl položená, namísto postavená jako talíř - podotýkám že občas tam potřebuju narvat i tři pánve a kastrol:-)

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 20. října 2016 21:43

Myčku máme Bosch, má ten horní šuplík na příbory a ten prostřední koš má tři možnosti nastavení výšky, takže se vleze i vysoké nádobí. Buď úplně dolů, když prostřední koš je v nejvyšší pozici, nebo do prostředního koše, pokud je v nejnižší pozici.

49422 příspěvků moje polička 21. října 2016 08:51
Reakce na notna:

asi mame velky nadobi:-)) hlavne ho mame hrozne moc. bez mycky bych se asi zblaznila

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:24

Ja som si kúpila myčku nedávno. Asi ako posledný človek na svete a ak by som vedela tak si ju kúpim už pred rokmi. 

Moje postrehy:

šuflík na príbory je super, dávam tam aj drobnosti ktoré by mohli prepadnúť na dno, šuflík má po boku sklápatelné "krídla" takže tam vložím aj veľkú naberačku a mini šálky sa tam vojdu tiež. 

kôš uprostred sa dá nastaviť do troch polôh,

vyberala som tak aby mala čo najmenej programov, v podstate používam dva:eco 50 na bežný riad(ak sú tam špinavšie riady pridávam funkciu Intensive Zone, ktorá je dole kam sa dávajú hrnce) a auto

je fakt tichá, mám nevstavanú a prakticky ju nepočuť

som rada, že som dala na rady a kúpila som 60cm( sme dvaja) 45cm max pre jednu osobu

Mám Božku a fakt spokojnosť. 

Kúpila som aj práčku Božku a ani neviem že perie. Mám ju v kuchyni, nieje za dvierkami a fakt ju takmer nepočuť. Som z toho vedľa, lebo stará práčka hrkala ako zmyslov zbavená. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:25

Šuflík sa dá vytiahnuť 

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:44
Reakce na paktofonika:

pračku bosch máme taky asi dva měsíce a s tou tichostí je to fakt, tuhle mě vzbudilo až cvaknutí dvířek, když doprala.

49422 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:58
Reakce na paktofonika:

no jasny, ale kam pak dam pribory:-) mela jsem si nechat ten kastlik ze stare mycky:P my nemame zadny salky, jen velky hrnky a obri sklenice plus by se do toho stredniho kose o fous mohly vejit maly talirky. no nic konec stiznosti, i tak ju miluju:-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. října 2016 11:50

nevím, jestli s tím nejít spíš do vtipů...

rozhovor s autorem tančícího domu, kterému zřejmě přeskočilo.

http://www.lidovky.cz/jsem-na-tom-fakt-spatne-chci-alespon-kompenzaci-na-najem-atelieru-rika-autor-tanciciho-domu-g83-/zpravy-domov.aspx?c=A161012_145029_ln_domov_rsa

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 21. října 2016 12:30
Reakce na Jiná Realita:

me spis prekvapuje, ze mu lidovky davaj prostor. s takovym pozadavkem muze prijit kdekdo, ale snad neni potreba tomu davat prosto v novinach ... nechapu.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. října 2016 12:41
Reakce na paktofonika:

byla jste asi predposledni, protoze posledni clovek na svete budu ja. mycku bych i brala, ale kuchyn mam vyresenou tak, ze ji tam proste nenacpu a taky mam tak malou spotrebu nadobi, ze bych mycku plnila mesic. mezitim by v ni to nadobi shnilo :D

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:13
Reakce na razorblade:

no, to si podle mě jenom myslíte, von si člověk rychle zvykne, že nádobím nemusí šetřit, protože ho nemusí mejt :-D (nechápu zkazky o lidech, co myčku ve čtyřech plní týden atd... )

Offline Janulik03
20375 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:21
Reakce na Potrefenáhusa:

teda ja púštam umývačku minimálne raz denne a to chodíme všetci cez den z domu a stravujeme sa vonku. Fakt neviem ako to niekto robí, že použije raz týždenne.

Offline Lola
97 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:21
Reakce na Jiná Realita:

nevím, jestli s tím nejít spíš do vtipů...

rozhovor s autorem tančícího domu, kterému zřejmě přeskočilo.

http://www.lidovky.cz/jsem-na-tom-fakt-spatne-chci-alespon-kompenzaci-na-najem-atelieru-rika-autor-tanciciho-domu-g83-/zpravy-domov.aspx?c=A161012_145029_ln_domov_rsa

Já jsem si dnes pustila rozhovor s V. Miluničem na DVTV a vydržela jsem jen pár minut. Mně je toho člověka úplně líto, on je naprosto mimo (nebo to alespoň tak vypadá). Na mě to dělalo dojem rozhovoru s popleteným staříkem někde v hospicu a zdálo se mi až nedůstojné (vůči němu) to dokoukat do konce. 

49422 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:45
Reakce na Janulik03:

muj bratr napriklad z vrozene lenivosti byl schopen vystacit tyden s jednim hrnkem a talirkem, aby nemusel umyvat. na piti cehokoliv cely tyden ten jeden hrnek, jen mezitim oplachnuty (snad), a jidlo v papire na talirek aby ho nemusel myt, nakonec to strcil do drezu a nechal tak, az se rodice vrati z dovolene a uklidi to. na plny drez nadobi by nadavali:-)

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 21. října 2016 13:45
Reakce na Janulik03:

Přesně. Nechápu tvrzení "vždyť jsme jen dva" jako argument pro nepořízení myčky. Přitom doma jedí a vaří 3 x denně a nádobí zašpiní docela dost.