design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:06

Mutziputzi To nebylo školení, jen konverzační poznámka :o)

Já se na druhou stranu klidně vyškolit nechám, takže klidně přidejte odkaz na výrobce superizolačních kovových oken, je dost dobře možné, že se mi bude někdy hodit.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:23

DruI Nijak zvlášť se o to neinteresuju, netýká se mě to  a v dohledné době nebude, ale vyrábí se dvojskla s vnitřním prostředím s inertními plyny a ty kovový partie se kombinujou s plastem, rozhodně by to ráz zachovalo i u nás.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:24

DruI Já jsem viděla, jak v Anglii jeden chlápek rekonstruoval starou ledárnu a měl tam takovou terásku, kterou chtěl kompletně zasklít a architekt mu poradil, aby tam dal vyhřívaná skla, řešení kompletně bez rámů. Vypadalo to perfektně, jen za to dal celý rozpočet na rekonstrukci a musel to pak prodat.

Ta vyhřívaná skla nejsou silnějí jak 15mm.

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:25
Reakce na Mutziputzi:

Samantha Stavebním rozvojem si juknutím do metropolitního plánu můžu bejt jistá dost,..

​Jo. Plány a realita jsou dost rozdílné věci.

Příklad

Plán = budova dosahující výše XX m dostavěná za 5 let.

Reailta = budova přesahující o 10m původní plán, dostavěná za 15 let. 

Po deseti letech tahanic a úhradě pokut, ale je tam a tak tam i zůstane.

20970 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:26

Samantha To už je pak o tom co si kdo nechá líbít...

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:27

Mutziputzi 

Přestěhuj se k nám, pak teprve budu mít jistotu.  

20970 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:29

Samantha To je ňákej vídrholec ne? Neblázni

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:29

DruI na zimnu zahradu ideme davat izolacne dvojsklo v hlinikovom rame. Po prvej zime poreferujem, ale neobavam sa tepelnej straty. Hned by som si tu stavbu vedela predstavit aj u nas.

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:35

Mutziputzi  Kdepák, 5 minut do centra (metrem).

Ale kousek od parku je taková rozpadlá nemovitost se zarostlou velkou zahradou a toho se právě bojím. Územní plán před pár lety tvrdil cosi o nové výstavbě, ale teď už tam nemůžu nic najít.

Tak doufám, že je to soukromé a dědicové couraj někde po Kanadě.

20970 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:41

Samantha Co já vim, maj se otevřít stavební uzávěry všude možně a zahušťovat širší centrum, já si od toho dost slibuju, protože aktuální stav je podle mě fakt tristní.

Tady to nenajdeš?

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:49

Mutziputzi No, samozřejmě, že by šlo postavit něco řekněme "na motivy", ale komplet to prostě nepřenesete, protože právě ta kovová okna s plastovými prvky pro přerušení tepelného mostu a s izolačním dvojsklem prostě nikdy nebudou tak subtilní jako ty z odkazu.

Bledule No jo, to jsou ta superspecifická řešení, která sice vypadají skvěle, ale nikdo je nechce provozovat.

Janulik03 Jo jo, slušné izolační dvojsklo i ty naše normy splní, takže se neobáváte správně. Jenže ten původní dům má podle fotek jenom jednoduché zasklení a prostě by přenesený do našich podmínek vypadal trochu jinak (ne nutně špatně, ale prostě trochu jinak).

20970 příspěvků moje polička 29. března 2019 12:56

DruI ne, skutečně jsem nemyslela, že ten izolační plast bude vidět, no hergot, to fakt působim jako takovej trotl??

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:05

Mutziputzi 

Tak to bych potřebovala víc času se v tom zorientovat, zatím jsem dohledala, že naše ulice má zakreslenou  Konvenční železniční trať v tunelu (územní rezerva)  .. páni

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:12

DruI Tak zase ale řešení existuje, pokud někdo chce do toho ivestovat a sežene někoho, kdo mu to postaví. Takové domy se taky nestaví na každém rohu, takže masová záležitost se z toho asi nestane.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:18

Mutziputzi Ale já neříkám, že bude plast vidět, on je skutečně schovaný v kovové konstrukci, ale ta konstrukce samotná bude mohutnější už proto, že dvojsklo je těžší než jednoduché sklo a dům, jehož okna mají silnější rámy prostě bude vypodat trochu jinak. Ne nutně špatně, ale jinak. A samozřejmě je pravděpodobné, že někomu to ani jako takový rozdíl nepřijde, ale já to vidím, holt asi každý máme svou profesní deformaci :o)

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:20

Samantha A jestli vás fakt zajímá, komu daná nemovitost patří, tak se podívejte sem :o)

20970 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:20

DruI No a ja jsem presvedcena, ze by to u nas slo udelat tak, ze rozdil nebude poznat

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:21
Reakce na Dadoo:

Dost dobrý. do jiného klimatu ale asi nepřenositelné.

​To je krásne! Teda zvonka....zvnútra sa mi páči akurát tá zimná záhrada. A tam nejako nevidím problém, to človek používa, keĎ je na to to správne pošasie a keď nie je, tak je v dome, alebo na terase/záhrade.

Už horšie je to s tým interiérom domu, tam by som sa cítila mizerne, ale to je čisto subjektívne, ja nemám veľmi rada holé priestory v kombinácii s tými tenkými kovovými prvkami. Hlavne teda tie tenké kovové tyče. Ale to je výslovne subjektívne, objektívne je to asi spravené pekne, no.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:35
Reakce na Mutziputzi:

No a ja jsem presvedcena, ze by to u nas slo udelat tak, ze rozdil nebude poznat

hergot, to fakt působim jako takovej trotl??

​no, teď už trochu jo 

20970 příspěvků moje polička 29. března 2019 13:38

Potrefenáhusa Sis sorry, ale tady je hned kazda technolozka, si neporucim