Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 01. listopadu 2014 18:47
Reakce na Ronna:

No není sympatická, páč je trhlá  ale já si ji vyloženě zamilovala 

Koukám, že s obchoďákama od BBC se roztrh pytel... už Obchodní dům Paradise nebyl špatnej, ale tohle bude asi  lepší, když je to podle skutečnosti. To se docela těším.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 01. listopadu 2014 19:17

A teď jsem se dívala na Klietku na slovenský dvojce... Emília Vášáryová je úžasná. Skoro jsem si říkala, že ani Meryl Streep by si s tím neporadila líp... přepla jsem na to náhodou a seděla u toho jak přibitá. I když to bylo strašlivě depresivní, příšerně! Zvlášť pro nás, starší ročníky 

Offline Trillian
177 příspěvků moje polička 02. listopadu 2014 09:25

Tiež si pozriem Bron znova, dúfam, že dabing neodradí, a tretiu sériu sme ešte nevideli, možno tiež bude, to by bolo super. Len aby v nej nechýbal Martin.

A Ságu sa nedá nemilovať, tá scénka ako prišla, a chcela konverzovať, aby zapadla do kolektívu, je jedinečná. A mnoho iných, keď sa učila od Martina byť normálna.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 02. listopadu 2014 11:26
Reakce na Trillian:

Přesně, ta scéna je super  A v druhý sérii, jak vědecky přistupovala k tomu vztahu 

Včera jsem zaslechla, že u nás budou dávat dva díly naráz! Zaplaťpříroda! Konečně vstřícnej krok k divákům.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 02. listopadu 2014 11:54

Začíná to na ČT2 15.11.2014 21:35.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. listopadu 2014 11:30

Na Primě jdou dnes ve 22:15 hod. Hanebný pancharti http://www.csfd.cz/film/117077-hanebny-pancharti/ . Sice už jsem je viděla dvakrát, ale Tarantino neuškodí ani potřetí.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 07. listopadu 2014 16:03
Reakce na wendulka:

Já jsem to nikdy neviděla celé. Některé scény mi přišly dlouhé a do konce jsem nikdy nevydržela.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 07. listopadu 2014 23:31
Reakce na Trillian:

Tak co Zločin? No neříkala jsem, že je to celkově podobný Bronu? Myslela jsem i včetně konce 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 00:52
Reakce na barbucha:

Tak bratr to nakonec nebyl, ale ten stařík. Musím ale říct, že konec se mi nelíbil. To bylo zbytečné, jak ho zastřelila. Pochopila jsem to tak, že další řada nebude. Premiér paskřivec. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 10:11
Reakce na Ronna:

Tos asi pochopila správně  I když, jak jí tam ve finále Borch (mimochodem kus chlapa) říká, že určitě na něco přijdou... tak je to taková pěkná berlička, kdyby si to přece jen rozmysleli 

Ale pořád považuju tuhle třetí řadu za nejlepší, včetně toho propojení do politiky (tam byl ten konec přímo excelentní). Fakt nářez.

Kromě děje mě na těch seriálech taky baví, jak ty lidi vypadaj normálně, zejména ženský - na rozdíl od americkejch urputně vystajlovanejch policajtek s navařenejma vlasama, stokrát přešitým ksichtem a tunou makeupu. 

Offline Trillian
177 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 10:50
Reakce na barbucha:

Tiež hodnotím tretiu sériu ako najlepšiu.

Dokonalé, záver úžasný, najskôr kvázi happyend - Emily sa našla, je živá a zdravá a potom to príde. Premiér má v rukách dôkaz, že vraždu spáchal Niels Reinhardt, ale práve vyhral volby, ide zostavovať vládu, čo tam po smrti nejakého dievčatka z domova, čo na tom, že to malo za následok aj smrť jeho vlastného syna, moc je moc a Karen môže na neho čakať koľko chce, na políciu sa nepôjde, oslavuje sa víťazstvo.

Ešte horší je Emilin otec Robert Zeuthen, ukáže síce snahu objasniť, či je Reinhardt naozaj vrah, ale to ho rýchlo prejde po slovách Gilsforta, že čo vlastne chce: vrátila sa mu Emily, vrátila sa mu manželka, správna rada za ním stojí, premiér vyhral voľby a Reinhardt aj tak pôjde do dôchodku... a Robert, ktorý sa šiel zblázniť z únosu svojej dcéry, kašle na vraha malej Lujzy.

Jedine Lundová je schopná obetovať všetko, svoj diplom, teplé miesto, ktoré tak veľmi chcela, životného partnera a znovunájdený vzťah so synom, aj malú vnučku, ktorú ešte nevidela. Hneď, ako vystúpila z auta som vedela, že ho zastrelí, synovia mi neverili, keď som to povedala, ale jej charakter som počas všetkých sérii už poznala, bolo to jasné ako facka. Good luck Sara !

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 11:55
Reakce na Trillian:

Nemuseli to takto radikálně ukončit. Že pánové zůstali paskřivci jakými byli i na začátku příběhu je dosti realistické (nevím zda je scénárista muž či žena, ale plus pro něj). Divné bylo, že na místě činu starého zločinu nenašli nic po pachateli, žádnou stopu. Fotka by byla nedostatečným důkazem k odsouzení, ale dostatečným k tomu, zničit pachateli zbytek života, protože by bylo beztak všem jasné, že to udělal. Jestli nebyla jedinou obětí, mohli pátrat dál a něco najít. Jenže i na jejím oddělení už nebyla vůle něco řešit, přestože ten její přímý nadřízený byl spíš na její straně. Robert totální slaboch, jeho žena by se měla vše dozvědět, pak by si možná něco rozmyslela.

Offline Trillian
177 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 12:04
Reakce na Ronna:

Všetko sa zamietlo pod stôl, veď Lujzina smrť bola uzavretá ako samovražda. Už vtedy vedeli, že vrahom bol Niels, inak by to neboli tak uzavreli. Preto zomreli návladní aj patoložka. Oni zakryli stopy a usmernili vyšetrovanie správnym smerom. A preto sa o to zaujímala rozviedka a minister obrany.

A Sára pochopila, že mu to nikdy nedokáže, preto ho zastrelila. 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 12:16
Reakce na wendulka:

Tak to není nic pro mě. Úplně cítím jak se Tarantino v některých scénách vyžívá a s ním jeho fanoušci. Tohle bych si užila až po pár pivech, kdy by se člověk bavil nad tím jak se Pitt a spol. baví tím, jací jsou frajeři. Přestože si myslím, že je zcela přirozené, že se vytvoří skupina lidí, která když vidí situaci a to jak se určité elementy (zde Němci) chovají, tak se prostě rozhodne jim to řádně nandat při každé příležitosti. Ale bylo to moc ploché. Těšila jsem se pouze na Fassbendera a myslím, že zrovna jeho role nebyla nic moc.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 12:21
Reakce na Trillian:

Já to chápu, že takto uvažovala. Ale kdyby přecejen došlo k jeho dalšímu vyšetřování, i Zeuthen by se k tomu musel nějak postavit, vždyť si dost užil hrůzy.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 12:25
Reakce na barbucha:

Mě zase pobaví, když občas při přepínání programů narazím na nějaký ten americký seriál a vidím ty policajty a vyšetřovatele. Všimni si, jak jsou vždycky čerstvě nabarvení, ten z těch Kostí nebo jak se to jmenuje mívá i kůži kolem vlasů ještě obarvenou.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 14:27
Reakce na Ronna:

To naprosto chápu. Tarantino nikdy netočil nějaké hlubokomyslnější filmy, má dost specifický smysl pro humor a ten buď člověka baví nebo ne.

Mě tam spíš než Fassbender zaujal Christoph Waltz.

Offline Barbarella
207 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 16:07
Reakce na wendulka:

To jo, megasliz na entou. Mráz po zádech. Protože to nebyl klasický vulgární hajzl, ale takový rukavičkový, oběť ukolíbat jak kobra a PRÁSK. Brrrr!!!

Ze včerejšího konce Zločinu sem byla odvařená, ne ne ne, takhle ne!

Ale zase pro starýho depkaře jako já, to asi ale bylo vlastně dobrý... , prostě ukázáno, že svět stojí často za hovno a šmitec.

A sledujete Ve jménu vlasti?

To je taky super, shltla jsem první řadu za víkend, to jsem udělala poprvé v životě, já si filmy nestahuju, hezky jenom v TV.

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 17:02
Reakce na wendulka:

No Waltz měl teda roli, už když jsem to viděla poprvé, musela jsem si o něm zjistit víc, protože toho slizouna zahrál dokonale, u počáteční scény se mi otvírala kudla v kapse. August Diehl, to teda bylo ještě horší dílo, ten je slizkej i bez uniformy SS. Se tam sešel výkvět

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 08. listopadu 2014 23:53
Reakce na naja:

U všech jeho scén. A to ještě byly schválně tak dlouhý.