Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 16:26

Vysočina i Stíny tedy dost slabém, řekla bych, že trumfnou v tomto směru i dost kritizovanou Hlavu medúzy. Možná jsme jako diváci tak zmlsaní, ale kde jsou ty doby, kdy jsem se těšila na Strachovy Labyrinty, Ztracenou bránu a další televizní detektivní série! Chybí tvůrci, náměty, nebo kde je zakpaný pes, že se v tomto směru v poslední době tak nějak nedaří?! Trochu lepší se mi zdá Guru - ale to je jenom na tři večery.

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 16:33

ionicera Z Archive 81 jsem viděla taky jen dva díly, zatím dobrý, ale mám neodbytnej pocit, že se z toho vyklube děsná ptákovina.

Z novinek mě docela zaujalo Pivoting (teda po první epizodě).

Offline clothilde
2035 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 17:00
Reakce na Karja:

Sweet Potato Já to vůbec nesleduji, ani žádné jiné, ale tak ať se líbí ostatním! Já viděla jen tu trilogii s tím vodníkem, eh eh. 

​Tak ale trilogies s vodnikem je dobra. A moc se mi libi komisarka Vyrova/Klara Meliskova

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 17:12

clothilde Jo jo, komisařka Výrová byla skvělá, líbilo se mi vše, škoda, že už v tom nepokračují - Sýkora napsal před cca rokem Nejhorší obavy; jsou to sice tři povídky, ale potenciál bych tam viděla - především ta poslední přímo ke zlilmování vybízí!

Offline baltik
4960 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 17:56

Hanka H na ceskem rozhlase je nactene Pred potopou. Ale uz je aktivni 3. Dil

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:10

baltik Taky poslouchám, bohužel to vždycky zmizí dřív, než pustí další díl.

Obecně mám Výrovou radši jako audio než ty televizní adaptace.

Offline notna
9192 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:37

baltik Sweet PotatoVůbec jsem nevěděla, že četby mají i regionální ČRo. Sleduji jen na Dvojce a Vltavě. 

Offline baltik
4960 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:46

notna ja na to chodim pres portal rozhlasu, takze ani nevim, jake radio to puvodne nahralo :)

Offline notna
9192 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:49

baltik Taky chodím na rozhlas a pak četba/hry. A tady to zmíněné Před potopou jsem tam vůbec neviděla. Našla jsem to až teď přes google a otevřelo se mi to na stránkách rozhlasu Olomouc.

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:50

na Netflixu je další serie After life

mnoo, včerejší úplněk, blue monday a píseň Joni Mitchell způsobilo, že jsem plakala ještě hodně dlouho konci posledního dílu...

nikdy jsem neviděla nic víc smutnýho a zároveň vtipnýho a hlavně reálnýho!

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 19:38

martek01 Ricky Gervais Znala jsem ho jen z doslechu jako dost drsnýho komika a tohle napsal sám, příjemně překvapil. Zvlášť na první sérii se mi dívalo fakt těžko.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 10:17

A mně se Sokol v Devadesátkách fakt líbí, sedí mi tam, naopak si nějak nemůžu zvyknout na Fingera jako Plíška, chybí mi tam Bolkova laskavost a nadhled. Stínům v Mlze jsem dala jednu šanci, ale nešlo mi to ani dokoukat. Odznak Vysočina mám v plánu kvůli Hoffmanovi, ale moc od toho neočekávám. Jinak už se třepu na novou řadu 1. Oddělení (na podzim). Jo a televizní série Detektivů od Nejsvětější trojice jsem viděla už několikrát a furt mě to baví 

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 10:24

Mermaid Ta Plíškova postava je hodně jiná, nepamatuju si jména postav z Případů, takže mi doma museli vysvětlit, že to je tenhle. Přijde mi v 90.už dost starý. A poznámky "já klíčema nezvonil" sis všimla?
Ale když odhlédnu od Plíška v Případech, je tenhle napsaný a zahraný

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 10:30

Sweet Potato Všimla, ale nepochopila (jako pochopila samozřejmě, ale nevidím tam žádnou souvislost s chováním jeho postavy). Taky mám pocit, že v 1. Oddělení se zmiňovali, že Plíšek nemá řidičák a tady jezdí. No a taky mi přijde už v Devadesátkách starý, na to, že až v druhé řadě odchází do důchodu, ale to mi přišel i ten chlápek, co tady hraje Korejse, to bych skoro řekla, že ten herec je stejný ročník jako Hanuš. Musím ho vygooglit.

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 10:32

Mermaid Tak. Ale nechci hledat chybky. chci si to dál užívat.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 10:37

Sweet Potato Tak jasně, taky v tom chyby nehledám, jen mě prostě něco hned praštilo do oka. Jo a tomu pánovi, co hraje Korejse, se tímto omlouvám, že jsem se sakra spletla v odhadu jeho věku, prý je mu 39, tak to by ke Korejsovi v 1. Odd. docela sedělo (Hanušovi je 58)

Offline notna
9192 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 11:14

Mermaid Poznámka Plíška s klíčema mi přišla jako ve smyslu, že jeho politické dění nezajímá. Já ho měla i v 1. oddělení za takového osamělého jezevce, který žije jen svou prací a zajímá ho jen ta kriminální spravedlnost, nic okolo. On tam měl i nějaké scény, kdy vytahoval staré případy, které mu ležely na srdci, ne? Nebo si to pletu? 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 19. ledna 2022 12:21

notna jo jo, byl to klasickej policajt - srdcař. Myslím, že jsem i někde četla, koho konkrétně ze svých bývalých kolegů měl Mareš jako předobraz pro tuhle postavu, akorát už jsem to zapomněla

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 13:03

Mermaid Tak on Plíšek tady jezdí blbě. :-) Třeba mu ten řidičák vezmou!

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 19. ledna 2022 13:17

ionicera To je fakt, to by mohli.