To je jak z Addams' family!![]()
Retro - vzpomínky voňavé i jiné
![]()
Já bych to napichovátko použila na olivy. ![]()
To je ono! Napichovátko jsem viděla v akci právě s olivama! Dík za připomenutí!![]()
Reklamy na kosmetiku z časů minulých
Tu kosmetiku v těchto obalech si pamatuju, ten šampon Palette vital jsme kupovali
, ale ty reklamy teda vůbec. I když jak jí tentokrát v televizi ještě tolik nebylo ve srovnání s dneškem, tak já je jako dítě moc nesledovala.
Mně zase dneska zkoušení jedné vůně připomnělo tyčinku Joko. Ležívala v regálech hned vedle Koko. Měla takový béžový obal s růžovým nápisem. Měla stejný rozměr, čokoládovou polevu, akorát ta náplň nebyla kokosová, ale jahodová. Zkoušela jsem googlit, jestli nenajdu obrázek, ale nic jsem nenašla, tak snad jsem nepopletla název
.
Jé, díky. Jsem ráda, že to s mojí pamětí ještě pořád není marné
.
Jinak pro zajímavost, ta vůně, která mi tu Joko připomněla, je tahle: http://www.parfumanie.cz/database/detail/silk-lace-chocolate-4160-tuesdays .
Čokoládovou Deli jsem měla moc ráda :). Ani nevím, jestli se to ještě vyrábí, přešla jsem na vysokoprocentní čokoládu a už mi ty ostatní fakt nechutnají :). Možná by Deli zas chutnala, kdoví...
Nespíš by ti nechutnala. Já měla v dětství moc ráda čokoládovou a rozinkovou... později i tu zelenou oříškovou... Deli se pořád vyrábí. Teď je to ale jenom hnusná přeslazená hmota.![]()
Proto si ji asi už nikdy nekoupím, nechám si vzpomínky v původním stavu :)
Něco k tomu, jak dřív bývala tráva zelenější. Vlastně Šunka
Něco k tomu, jak dřív bývala tráva zelenější. Vlastně Šunka
Četla jsem. Konkrétně o té šunce už před časem. A nikdy bych zrovna o šunce neříkala, že byla lepší než ta, kterou si můžu dneska běžně koupit. U některých vyrobků to ale platí. Zrovna Deli k nim - podle mé chuti - patří.
...napadla mě možná úplná hloupost, ale nemohla by ta dvoudílná mini miska sloužit k oddělování žloutku od bílku? Vyklepnu vejce, zvednu, bílek odteče, žloutek zůstane?
Příležitostně vyzkouším a poreferuju.
Pamatujete někdo na ty malé kulaté flakonky?
Já matně ano. Byla jsem hodně malá, ale pamatuji, že mi obsah moc voněl a flakonky se mi líbily.

A našla jsem foto voňavých čínských gum
...

Dalia Jé
Voňavé gumy. Za ty bychom byly upsaly duši ďáblu.
Já měla nějaký jako dětský parfém, co vypadal jako lampička. Flakonek buclatý a uzávěr velký ve tvaru látkového širmu na lampu. Byl s puntíky - nevím už jestli flakón nebo užavěr.
Sweet Potato Jo, voňavé gumy to byla tehdy obrovská touha!
Moje tedy rozhodně ano!
Dalia S kamarádkami jsme je krájeli na pudikousíčky a ty vyměňovaly. Až se divím, že jsme neskončily s nějakým tím kouskem nacpaným hluboko v nose![]()
Dalia Sweet Potato Mně tak moc voněly, že jsem zkusila ochutnat, asi v domění, že budou i chutné...no, nebyly![]()
janejane ja si takhle lizla i mydla:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.