Retro - vzpomínky voňavé i jiné

27. listopadu 2016 13:26
Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 20:47
Reakce na Potrefenáhusa:

Před časem jsem někde na Pinterestu viděla super vtipný návod, jak udělat radost dětem dinosauříma ozdobama na stromeček. Ta paní tam vzala normální gumové figurky dinosaurů, nastříkala je stříbrným a zlatým lakem, pomazala lepidlem a posypala ještě třpytkama. Kýč jak bič, samozřejmě, ale to nadšení! Klidně bych si na strom navěsila dinosaury nebo prasátko Peppinu, kdyby z toho děti měly mít takovou radost.

Fází sladěných stromečků jsme si doma také prošli, barevný z dětství se nám zdál moc kýčovitý, tak byl jeden rok jen červený, pak zlato-červený, další roky modrý a modro-stříbrný, pak pár let jen slaměné ozdobičky... No a nějak jsme zas došli k tomu, že potřebujeme ten kýčovitý s barevným mišmašem a starýma koulema a barevnýma žárovičkama a kdyby někdo jedl tu čokoládovou kolekci, tak ji tam navěším s největší radostí taky.

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 21:14
Reakce na žluťásek:

Ten je dobrej :-))) taky nejsem troškař...

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 21:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Na té dečce se vyjímá obzvlášť pěkně :-D

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 21:24

že...:-D

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 21:28

Na vánočním stromku nikdy nechybí několik ozdob z Drutěvy, který jsme s mužem kupovali na naše první společně prožité Vánoce před 32 lety a které zdobily svazek smrkových větví ve váze. A stříbrno růžový ptáček na spirálce s klipem, kterého mám po babičce. A také čokoládová kolekce, po které na Tři krále zbývají na stromku jen provázky a zbytky barevného alobalu.

Offline slniecko admin
19567 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 21:56

Tie cinkacie stromčeky, kolotočíky, proste "anjelské zvonenie" sa točí tak rýchlo, ako teplý vzduch je pod tým, takže rýchlosť sa dá regulovať pridaním/odobraním sviečok.

Nie je začo .

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 22:29

My vánoční výzdobu moc nemíváme, protože to neumím a jsem v zásadě minimalista. Většinou něco rozvěsím po bytě 24. dopoledne (ale zas nám to vydrží do konce ledna). Loni dítko nevydrželo, odkusi přitáhlo vyhozenou jedlovou větev, zapíchlo ji do plastové vázy, co se dává na hřbitov, navěsilo vlastnoručně vyrobené ozdoby a bylo. Letos teda bude opravdový stromeček, ozdoby zase handmade.

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 22:37
Reakce na brrr:

to vypadá jako pořádná frustrace ale!!!!! 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 27. listopadu 2016 22:42
Reakce na Potrefenáhusa:

Jenom trochu myslím To je tím, že ve školce celý měsíc vyrábí a zdobí ve velkém. Letos to snad bude ke spokojenosti všech.

P.S: Samozřejmě u babičky o patro níž je klasický stromeček, my jsme zatím žádný neměli jen nazdobené větvě ve váze, protože by asi dlouho nevydržel. Teď už je číslo dvě rozumné(ehm...), takže stromeček bude i u nás.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 00:32

Pouzivate jeste nekdo ty svicky na stromecek? Tatinek pravidelne tvrdi, ze jsme jedina domacnost, kde se to jeste dela, tak abych mu to kdyztak vyvratila. Mne se hrozne libi sedet v pokoji,  kdyz uz je po veceri a rozdani darku, a pit caj a koukat, jak na stromecku dohorivaji svicky...

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 06:26
Reakce na MP Marge:

Tak se odvolejte na mě  Používám posledních třicet let + stromek se slaměnýma a dřevěnýma ozdobama. Když jsem navrhovala trochu změnu, jakože skleněný koule a tak, byla jsem trvdě přehlasována potomky.  

Offline Friga
2150 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 07:27
Reakce na MP Marge:

Rodice taky davaji svicky 

Offline DruI
5583 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 08:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Kde jste sehnala toho dinosaura? Já myslím, že ho strašně nutně potřebuju :)

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 08:24
Reakce na DruI:

v Butlers :-D

Voni tam maj těch bezvadných ozdobiček víc, třeba žlutej newyorkskej taxík, Big Ben nebo Empire State Building, kávovar, hamburger, gramofon a podobný hovadiny, všechno vydatně blejskavý, ale jsou ty ozdobičky docela dost velký a my míváme ten stromeček fakt malej, takže se tam těch výstřelků vejde jen pár.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 08:32
Reakce na MP Marge:

My máme obyčejné svíčky. A léta býval stromeček u záclon :-)

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 08:34

To andělské zvonění se znovu vyrábí a prodává, to máte pravdu, stojí hříšný peníze, ale stejně jsem si ho koupila, protože náš starý maminka vyhodila!!!!  asi nejhorší věc, co mi kdy provedla (když nepočítám zmlácení šňůrou od žehličky). Jen pozor, dělají ho v různých barvách, takže ne všechny vypadají jako originál, nemluvě o tom, že už ho mám asi dva nebo tři roky a loni si ho koupila známá a je daleko horší, než ten můj-takový tenký plíšek, nedrží, padá, divná barva (stál taky těch 700). Jo a na e-bay se prodával loni za cca 1700-2500 tisíce.  (ten nový, ne původní "retro")

Offline slniecko admin
19567 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 08:48
Reakce na MP Marge:

Sviečky nie, aj keď teda manžel spomína na tie vianoce z detstva, ktoré mali ozvláštnené požiarnikmi ako na skvelý zážitok .

Offline Sweet Potato
40366 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 09:28
Reakce na slniecko:

Jako nechat ho šmajdat s jednou svíčkou? Dík.

Zkoušeli jsme dávat jen kraťounké, ale stejně jel jak fretka.

Co se týče živých svíček na stromku, prošla jsem klasickým vývojem: v dětství jsem je vyžadovala, naši je zapálili jen symbolicky na chvilku a hlídali jak oko v hlavě. Sama jsem si je dávala a pak s kočkam a dětmi přestala, ach jo.

Mimochodem, máme krabici prastarých úplně geniálních svícínků na stromeček - pod svíčkou je hodně široký "talířek" na vosk a to, do čeho se strká svíčka je na kulatém kloubu, takže se dá nastavit, aby byla vždy svisle.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 10:12

Trochu oživení mezi ty zaprášené ozdoby po babičce. Betlém, verze 2016:

Offline Torrah
3391 příspěvků moje polička 28. listopadu 2016 10:28
Reakce na žluťásek:

To je úžasné, díky, rozsvítila jste mi den. Ale doma bych to nechtěla.  Nicméně fakt pobavilo!