tv Odpověděla bych popravdě - podle situace. Ta otázka mi přijde extrémně blbá, jak to asi má kdo předvídat, jak bude řešit konkrétní nemoc v za nějakých konkrétních okolností?
Přiznání
tv však jo, lhát je blbost ale prostě chápu, že ji to zajímá, akorát by se asi měla zeptat při jednom. a ty asi taky máš nějaký plán, co kdyby..
MP Meri to neví nikdo, ale tak ty sama asi víš co bys dělala, kdyby malej byl často nemocnej, pokud by se tvá práce nedala dělat z domu...
tv pokud tu práci fakt potřebuješ, tak prostě řekni jaký máš plán - jestli plán nemáš, vymysli. například - odvezu je k otci;-) (jako sranda to není, jsou to i jeho děti žejo)
tv řekla bych jak to bylo letos, případně na podzim. Že děti nějak extra nemocné nemivas, ale v případě nemoci OCR potřebuješ/ muzes si to podělit s exem/ babičkou/nevím co.
Ona to možná akceptuje i tak, učitele jsou nedostatkové zboží. I proto bych úplně nelhala, dá ti to lepší vyjednávací pozici, až to budeš potřebovat.
continuity ono "i tak" zas co má na výběr? chlapi nejsou, ženský - bezdětná odejde na mateřskou, ta s odrostlýma dětma může být problémová (proč hledá práci?:-P anebo před důchodem...
viktorka_od splavu no právě, ve školství žádná krize nezaměstnanosti opravdu nehrozí. Jsou teď docela silné populační ročníky.
viktorka_od splavu Jako poctivě jsem se zamyslela a fakt nevím, z hlavy mě napadá minimálně 5 proměnnějch. Prostě bych odpověděla popravdě - ano, mám děti a je možné, že pokud onemocní, budu s nimi na OČR. Fakt moc nechápu, co ten zaměstnavatel čeká za odpověď. že se nikdo neptá, co bude člověk dělat, až sám onemocní. Jestli teda jako bude hákovat i z domova nebo bude na nemocenský. Jako jak mám asi vědět, jestli si zlomím nohu, nebo dostanu zápal plic.
MP Meri jestli si zlomis nohu se dá nějak statistický odhadnout, prostě běžná smůla. Ale když na ženská děti, je to pravdepodobnost 3x.
Navíc spousta lidí to má nějak vyřešené. Já měla treba muze pracujícího na směny, takže se v nejhorším případě řešili 3 dny z týdne a v případě dvou týdnů, už taky jenom 3 z 10. Někdo má třeba babičky, nebo manžela s možností homeofficu. Jako ptát se ti zaměstnavatele nemají, ale já to vždy na sebe napraskala hned v prvním kole, ať je jasno.
MP Meri tak sama víš že pokud si zlomíš nohu tak např. budeš po nějaké době jak pomine nejhorší (bolesti apod) pracovat z domova. nebo že jsi ochotná nechat se odvézt a přivézt/máš odvoz a podobně. taky asi víš, že pokud by bylo tvý dítě/děti dýl/často nemocný, tak jestli se budeš celou dobu doma o ně starat, nebo se můžeš s někým vystřídat, mohla bys mu vzít nějakou chůvu či to nepřipadá v úvahu atakdále. jako já nevím, snad o tom člověk normálně přemýšlí ne? nebo počítáš že bys nastoupila do práce, kam musíš denně na 8,5 hodiny a pak zůstala třeba 2 týdny z měsíce doma a tu práci by mezitím dělal za tebe kdo?
viktorka_od splavu Já nevím, asi ještě nejsem sžitá s myšlenkou, že bych měla bejt jako rodič takhle stigmatizovaná. Asi to vysvetluju nedostatečně, ale podle mě by osobní a rodinná situace neměla zasahovat do výběru zaměstnance (nebo ideálně co nejmíň). A zaměstnanec by se zase měl postarat, aby co nejmíň ta situace ovlivňovala jeho práci, ačkoli je jasný a pochopitelný, že k nějakýmu prolnutí musí z logiky věci dojít. Prostě tadyto předjímání mi nějak nesedí.
Mám kolegu, chlap v nejlepších letech, věčně na nemocenský nebo u doktora, víc než všechny dětný kolegyně dohromady ... neuděláš nic, no. Ačkoli chápu argumenty pravděpodobností.
zaměstnanec by se zase měl postarat, aby co nejmíň ta situace ovlivňovala jeho práci, ačkoli je jasný a pochopitelný, že k nějakýmu prolnutí musí z logiky věci dojít.
přesně o tomhle ale mluvím. a asi o to taky (normálnímu) zaměstnavateli jde. aby se potenciální uchazeč vyjádřil k tomu, jak má v plánu se o to postarat. pokud je zaměstnavatel idiot který čeká že zaměstnanec nebude nikdy marodit a nebude mít žádný děti, tak takovýmu přeju ať nabere nějakýho pěkně prolhanýho hypochondra![]()
No promiň, ale zaměstnavateli do toho nic není. Jako abych mu vylíčila moji rodinnou situaci a jak se kdo stará o haranty v případě jejich nemoci?!
Snad doprčic pokud tohle nemám vyřešený, o žádný místo nebudu žádat. Ergo o místo žádám, protože to vyřešený mám. A jak, do toho nikomu nic neni (pokud mi nechce platit chůvu).
nebo počítáš že bys nastoupila do práce, kam musíš denně na 8,5 hodiny a pak zůstala třeba 2 týdny z měsíce doma a tu práci by mezitím dělal za tebe kdo?
![]()
To je smutné, že jsou matky pořád nejvíc vnímány takhle. A úplně nejsmutnější je, že největší podíl na tom mají zase matky samy, hlavně ty, kterých už se to netýká.
Ja chapu, ze chce vedet, jestli ma TV nejak vyresenou moznost se na OCR prostridat. Coz ja treba mam, takze cast OCR normalne jdu do prace. A najednou to neni 10 dni ale treba jen 4. A pri rymyckach nemusim zustat vubec doma. A to by treba uplne stacilo te pani vedet.
Proc zase tajit a delat, ze doma nezustanu nikdy?
Manzel ma kolegyni, kterou ted dost potrebuje. Pracuje na zkraceny uvazek a jeste odchazi driv, protoze lekar.
Ted je uz celou dobu na OCR a ani jednou nezavolala, zda neco nepotrebuje (vzdyt nemusi, ze). Jenze doma je i jeji muz, protoze jeho zamestani je kvuli COVID zastaveno.
Takze jsou doma oba dva. No uz s ni po navratu nepocita.
barbucha muj sef moji situaci zna a nejak lip se potom vychazi
Navic ja otehotnela ve zkusebni dobe, priznala se a nechal me s tim, ze se vratim driv na castecny. A tez to nemusel vedet, jen vychazel z toho, ze s nim jednam na rovinu
tv já tedy pořád tvrdím, že potencionálnímu zaměstnavateli není nic do toho jestli mám děti, stíhám školku a jak řeším ocr. Ta otázka by mě dost naštvala. To mi zavání moresy x let zpátky.
Ale chápu, práci potřebuješ, odpověď bych nějak zaonacila.
Pinot Noir pokud tento názor panuje, o čemž dost pochybuji, nemuzou za to ženy, kterých se to už netýká, ale ženy, které popopisuje Candance
Opravdu se mi ta otevrena komunikace osvědčila nejvíc. Jednou mě do práce kvůli dětem nevzali (taky jsem na pohovoru úplně nezazářila, vůbec nevím, proč to zdůvodnili těma dětma). Jinak matky s dětma běžně zaměstnává každá firma, kde jsem pracovala. Není to dnes žádné stigma, ale pokud tv odpoví vyhýbavě, eventuálně rekne tázající se, že nemá právo se ptát, tak si prostě uškodí.
Koukam na parkovisti na volne misto pred sebou, borec tam pichnul svoje tak sikovne, ze kdybych tam zaparkovala, tak opravdu nevyjede a fo bych stala presne ve svem vymezenem prostoru. Jsem vazne v pokuseni:D
continuity takoví lidi jsou ve všech skupinách zaměstnanců, nejen matky zneužívají a flákají. Zaměstnavatel nemá právo tyhle věci zjišťovat a už vůbec nic mu není po způsobech řešení problémů v mé rodině. Ale dokud budou ženy samy koukat na věci jako třeba Viktorka, tak se nikam nepohneme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí