barbucha Chapu, lepsi zacpat jim huby tim domacim jidlem!
Přiznání
barbucha je vidět, ze Švédi si proste ty rodinný sešlosti umí užít
barbucha máte tam veselo, proto tě nutí vařit. Abys moc nekafrala! Každý si nacvičil pár oslavných frází. Akorát se musím zastat Emmy, myslím, že vzhledem k věku by mlčela, i kdyby bydlela ve vedlejší ulici:)
Potrefenáhusa to som nevidela, ale si mi pripomenula jeden severský film, komedia, vôbec už neviem názov ani ho popísať (to je super, čo), ale odohrával sa na Vianoce, žena mala x deti s už x tým mužom a všetci k nim prišli na Vianoce, a ona oznámila, že je zase tehotna, ďalej už nechcem spoilovat. Netušíte niekto podľa tohoto biedneho popisu ako sa to volá? ![]()
Chápeš to přesně ![]()
Což vo to... no neni všechno jak ve filmu ![]()
Já ji celkem chápu, protože moje vzpomínka na dědu, kterej trval na tom, abych s ním hovořila výhradně německy, je stále živá. Taky jsem to odmítala, jakože v Čechách a oba Češi, a strašlivě mi to lezlo na nervy.... Jenom prostě pro tu komunikaci je (někdy) lepší ten neutrální jazyk, kterej obě strany ovládaj slušně. Například její spolužačky se mnou konverzujou bez problémů anglicky... ale nevadí, aspoň mam motivaci se naučit tu švédštinu vo fous líp.
Jo už viem, je to švédsky filmihttps://www.csfd.cz/film/34285-deti-nosi-santa-claus/komentare/
barbucha veď pojem sambo si ty vykutrala, tak aj pre sambovu určite niečo vynajdes. A už dlhšie sa chcem spýtať, nie je sambo označenie životného partnera, s ktorým mám deti, ale nie sme zosobášení (aka Karjin přitel)? Lebo tu sa to používa voľne, mi príde.
barbucha já se právě už dávno chtěla zeptat, jak ovládá češtinu. Teď už vím. Já chápu, že bys byla ráda, kdyby mluvila jakž takž česky, je to něco, co má z tebe.
barbucha je vidět, ze Švédi si proste ty rodinný sešlosti umí užít
tohle je skvely film, diky za pripomenuti, idealni na naredeni vanoc, pokud ma jeden pocit, ze je toho az moc :)
Jaký zostuzování? Ty lidi do toho šli dobrovolně, nikdo je nepodved... Já na to nekoukám, stačí mi občas upoutávka a je mi značně trapně a celkem nechápu, proč se takový pořady vůbec točej... ale jestli si chce někdo pozvat televizi domů, tak be my guest!
tady vubec nejde o to, ze do toho sli dobrovolne, ona mluvi o necem uplne jinem
barbucha
Já se vlastně nedivím, že si rozumíte, ony ty různý jazyky jsou často výhoda!!!!
On neni od Sambo zensky rod Samba? ![]()
Jazyky se hoděj, ale hlavní důvod shody podle mě tkví v tom, že zřítelnice je úplně stejnej zloduch jako já
a zeť dvojnásobnej ![]()
A přiznávám, že mě vždycky dostane, když si žena vezme někoho s jiným vyznáním... že je to vždycky ona, která se přizpůsobuje. Jak tady zrovna teď zaznělo, dvakrát... židovka slaví křesťanské vánoce, a naopak křesťanská manželka žida je slavit nemůže...
nene, ne vždy. Děda evangelík, babi katolička, kvůli svatbě děda přijal katolickou víru (říká se to takto? já neznaboh nevím..
). A je pravda, že co si je pamatuju, tak do kostela pravidelně pak chodila už jen babi. Ale máma a strýc mají fotky z přijímání, takže dřív asi chodili oba.. No musím se zeptat, jak to bylo.. ![]()
Priznam se, ze nerozumim te "korektnosti", neprehani se to trochu?
Kokoska tak asi nejde o dobovej dokument, ale proste jen inspiraci? Ja nevim, me to v traileru nijak nerusilo....
711990 no není to historický dokument, ale přijde mi divný černoch na plese anglické aristokracie. Asi si budu muset zvykat. Už se tady o tom hodně debatovalo, nechci to znovu rozvířit, ale nevím, jestli bych se dívala třeba na Janu Eyrovou s afroúčesem a ebenovou pletí úpně bez rozpaků. A rozhodně ne kvůli rasistickým důvodům, prostě když např. o někom čtu v knize, že je modrooká blondýnka a ve filmu vidím hnědookou černovlásku, není to ono.
Kokoska no jasne, ja chapu ze to neni proto ze nenavidis cernochy a chces je vyvrazdit, ale spis jsem chtela rict ze me to nejak nepoburuje nebo spis netrapi. Na serial se tesim, mam tyhle "Austenovky" rada.
barbucha Musíte mít veselo
.
Kokoska pokud je to film o skutečné historické osobnosti, (jakkoli fabulace) měla by herečka ztvarnovat tu postavu co nejvystizneji a být co nejpodobnejsi.
Jinak mi tahle absurdní hyperkorektnost přijde směšná, protože vůbec není korektní. Spíš poněkud znásilňuje skutečnost.
A to je mi v naprosto jedno, kho si který režisér do svého filmu obsadí.
Ale tohle je manipulace. Nebo spíš lež. Horší, než Ježíšek. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025