Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:02

barbucha Chapu, lepsi zacpat jim huby tim domacim jidlem! 

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:03

barbucha je vidět, ze Švédi si proste ty rodinný sešlosti umí užít

https://www.csfd.cz/film/35432-rodinna-oslava/prehled/

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:03

barbucha máte tam veselo, proto tě nutí vařit. Abys moc nekafrala! Každý si nacvičil pár oslavných frází. Akorát se musím zastat Emmy, myslím, že vzhledem k věku by mlčela, i kdyby bydlela ve vedlejší ulici:)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:15

Potrefenáhusa to som nevidela, ale si mi pripomenula jeden severský film, komedia, vôbec už neviem názov ani ho popísať (to je super, čo), ale odohrával sa na Vianoce, žena mala x deti s už x tým mužom a všetci k nim prišli na Vianoce, a ona oznámila, že je zase tehotna, ďalej už nechcem spoilovat. Netušíte niekto podľa tohoto biedneho popisu ako sa to volá?

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:19

Karja 

Chápeš to přesně

Potrefenáhusa 

Což vo to... no neni všechno jak ve filmu

Evaeva 

Já ji celkem chápu, protože moje vzpomínka na  dědu, kterej trval na tom, abych s ním hovořila výhradně německy, je stále živá. Taky jsem to odmítala, jakože v Čechách a oba Češi, a strašlivě mi to lezlo na nervy.... Jenom prostě pro tu komunikaci je (někdy) lepší ten neutrální jazyk, kterej obě strany ovládaj slušně. Například její spolužačky se mnou konverzujou bez problémů anglicky... ale nevadí, aspoň mam motivaci se naučit tu švédštinu vo fous líp.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:32
Offline letfenixa
10823 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:39

barbucha veď pojem sambo si ty vykutrala, tak aj pre sambovu určite niečo vynajdes. A už dlhšie sa chcem spýtať, nie je sambo označenie životného partnera, s ktorým mám deti, ale nie sme zosobášení (aka Karjin přitel)? Lebo tu sa to používa voľne, mi príde.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:41

barbucha já se právě už dávno chtěla zeptat, jak ovládá češtinu. Teď už vím. Já chápu, že bys byla ráda, kdyby mluvila jakž takž česky, je to něco, co má z tebe. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 06:43
Reakce na Potrefenáhusa:

barbucha je vidět, ze Švédi si proste ty rodinný sešlosti umí užít

https://www.csfd.cz/film/35432-rodinna-oslava/prehled/

​tohle je skvely film, diky za pripomenuti, idealni na naredeni vanoc, pokud ma jeden pocit, ze je toho az moc :)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 06:44
Reakce na barbucha:

​Jaký zostuzování? Ty lidi do toho šli dobrovolně, nikdo je nepodved... Já na to nekoukám, stačí mi občas upoutávka a je mi značně trapně a celkem nechápu, proč se takový pořady vůbec točej... ale jestli si chce někdo pozvat televizi domů, tak be my guest!

​tady vubec nejde o to, ze do toho sli dobrovolne, ona mluvi o necem uplne jinem

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 07:04

barbucha  Já se vlastně nedivím, že si rozumíte, ony ty různý jazyky jsou často výhoda!!!! 

Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 09:33

On neni  od Sambo zensky rod Samba?

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 09:45

Garfie 

Jazyky se hoděj, ale hlavní důvod shody podle mě tkví v tom, že zřítelnice je úplně stejnej zloduch jako já a zeť dvojnásobnej

Offline Pavlena
6902 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:06
Reakce na barbucha:

A přiznávám, že mě vždycky dostane, když si žena vezme někoho s jiným vyznáním... že je to vždycky ona, která se přizpůsobuje. Jak tady zrovna teď zaznělo, dvakrát... židovka slaví křesťanské vánoce, a naopak křesťanská manželka žida je slavit nemůže... 

​nene, ne vždy. Děda evangelík, babi katolička, kvůli svatbě děda přijal katolickou víru (říká se to takto? já neznaboh nevím.. ). A je pravda, že co si je pamatuju, tak do kostela pravidelně pak chodila už jen babi. Ale máma a strýc mají fotky z přijímání, takže dřív asi chodili oba.. No musím se zeptat, jak to bylo..

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:22

Kokoska tak asi nejde o dobovej dokument, ale proste jen inspiraci? Ja nevim, me to v traileru nijak nerusilo....

Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:26

711990 no není to historický dokument, ale přijde mi divný černoch na plese anglické aristokracie. Asi si budu muset zvykat. Už se tady o tom hodně debatovalo, nechci to znovu rozvířit, ale nevím, jestli bych se dívala třeba na Janu Eyrovou s afroúčesem a ebenovou pletí úpně bez rozpaků. A rozhodně ne kvůli rasistickým důvodům, prostě když např. o někom čtu v knize, že je modrooká blondýnka a ve filmu vidím hnědookou černovlásku, není to ono.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:28

Kokoska no jasne, ja chapu ze to neni proto ze nenavidis cernochy a chces je vyvrazdit, ale spis jsem chtela rict ze me to nejak nepoburuje nebo spis netrapi. Na serial se tesim, mam tyhle "Austenovky" rada.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:44

barbucha Musíte mít veselo.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 17:57

Kokoska pokud je to film o skutečné historické osobnosti, (jakkoli fabulace) měla by herečka ztvarnovat tu postavu co nejvystizneji a být co nejpodobnejsi.

Jinak mi tahle absurdní hyperkorektnost přijde směšná, protože vůbec není korektní. Spíš poněkud znásilňuje skutečnost. 

A to je mi v naprosto jedno, kho si který režisér do svého filmu obsadí.

Ale tohle je manipulace. Nebo spíš lež. Horší, než Ježíšek.