Pinot Noir zaměstnavateli do toho samozřejmě nic není a podle zákona se ptát nesmí. Nicméně, pokud potřebuji 2x tydne odejít dřív, abych stihla vyzvednout dítě ve školce, je fakt lepší se na tom otevřeně domluvit ještě před nástupem než to řešit třetí den v praci.
Přiznání
Jedu v tramvaji.
Už jsem smrkala (ranní alergie).
2× jsem si kýchla (totéž)
A chce se mi odkašlat (suchý vzduch z roušky)
Asi vystoupím...![]()
Pinot Noir my se o tom teď bavili cestou do Prahy v autě a muž říkal, ze když nabíral matky malých dětí, tak vzdycky váhal, ale ze nikdy nelitoval, ze je vzal.ze nakonec patřily k nejspolehlivějším zaměstnancům, protože o tu praci nechtěly přijít.
no a chlapa s malýma detma se nikdo nepta!!!
continuity v tomto souhlasím s barbucha, předpokládám, že člověk, který potřebuje odcházet dřív, se nebude ucházet o místo s pevnou pracovní dobou, např.
Pinot Noir Tak za mne to bude celkem v pořádku, až to budou na pohovorech řešit všichni rodiče nejen ženy :o) Ale teda taky mi připadá fér upozornit, že potřebuju odcházet včas, protož děti (ale já bych zaměstnavatele hypoteticky upozornila klidně i na to, že mám třeba psa a nemůžu se tedy nečekaně zdržet v práci kvůli venčení).
DruI upozornit klidně, každého rozhodnutí. Od toho pohovor je, aby si obě strany vyjasnily podmínky. Pořád předpokládám, že mají lidi dost soudnosti, a na místo, které jim časově nevyhovuje, se nehlásí.
Pinot Noir ale proč by se nemohl, já se klidně ucházela (nebyla pevná, ale ta povinná část končila ve čtyři) a dokonce jsem ho i dostala a myslím ke prospěchu oběma stranam. ![]()
Pokud to má matka všechno zařízené a nepotřebuje se o ničem domlouvat, tak samozřejmě nemusí zaměstnavateli sdělovat nic.
Potrefenáhusa já váhala jenom poprvé asi 10 minut, zrovna to byla matka samoživitelka a ta mi to teda taky řekla rovnou. Jinak to vůbec neřeším a pokud s tím uchazeč sám nezačne, tak se ho taky neptám. A řeším to i s chlapama, teď mám detneho kolegu, který to potřebuje nějak osefovat. Co dělá jeho manželka vůbec netuším, ale asi taky pracuje ![]()
Pokud to má matka všechno zařízené a nepotřebuje se o ničem domlouvat, tak samozřejmě nemusí zaměstnavateli sdělovat nic.
Tak o čem se bavíme? Původně šlo o to, že potenciální zaměstnavatel dodatečně volal, aby vyšetřoval, jak má uchazečka vyřešené OČR. A málem tu za to dostala sodu ve smyslu, že je to pochopitelné a měla to radši vybalit rovnou v první větě. Je to přesně, jak píšeš - pokud se nepotřebuje o t domlouvat, nemusí zaměstnavateli říkat nic.
Pinot Noir Tak ono při pohovoru někdy není úplně jasné, jak to s tím časem ve skutečnosti bude. Třeba moje sestřenka dělala na místě, kde byla klouzavá pracovní doba, radovala se, že může chodit už brzy ráno a odcházet včas a měla tam šéfovou, která na ni kvůli těm včasným odchodům nevražila, protože ona sama přicházela pozdě a odcházela tak později než sestřenka.
Catherinne možná to bude bezpečnější ![]()
continuity souhlasím s tím co píšeš, taky mám raději otevřenost. Ona pak něco ukáže i zkušební doba
jasně, že je nefér zhoršovat ženám okolnosti nástupu, ale co vidím kolem sebe, až na mizivé výjimky jsou to ženy, kdo řeší nemoci dětí. Třeba teď při připravovaném návratu do kanceláře se u nás vracejí muži, jsou to jejich manželky, kdo se stará o děti bez školek a škol. Z pozice manažera je pochopitelné, že ho zajímá řešení takových výpadků. Na druhou stranu, já ze zkušenosti taky můžu potvrdit, že matky malých dětí jsou spolehlivé, ale u nás se to naštěstí dá řešit home officem.
Pinot Noir - ježíš a nejde říct zaměstnavateli, mám vyřešeno, proč se šprajcovat, když to jde řešit domluvou, co třeba brát ohledy jak na zaměstnavatele, tak na zaměstnance. Jak prosté, když se chce a jak vyrobit problém, když se nechce. Nechápu tohle šprajcování.
continuity presne.
Pinot Noir no ja tech pracovnich zkusenosti jako matka malych deti mam docela dost a treba zrovna s tou pevnou pracovni dobou... ktera byla do 16:00 ale zamestnavatel vyzadoval pritomnost do 16:30. na pohovoru jsem narovinu rekla ze skolka je do 16:30 takze v 16 odchazim az na vyjimky kdy to bude nutne. s tim me prijali, kdyby rekli ze to nejde, taky dobre, nasli by nekoho jineho. za me je proste lepsi rict si to predem
Pinot Noir no ale tv se domluvit potřebovala, takže už se to resilo? A žádnou sodu nedostala, dostala doporučení normálně odpovědět.
Pinot Noir jenze jak sama psala, uz letos na ocr byla. takze nic "vyresene" nema. kdyby rekla na ocr jsem v zivote nebyla ani to neplanuju, pak je na miste poslat tazatele do kopru
DruI jo, tohle je dost casty a nechapu.. nam tu klouzavou dokonce omezili kvuli tomu
viktorka_od splavu Oni holt někteří šéfové mají pocit, že pod jejich dozorem pracujou zaměstnanci líp ![]()
No, z uvedeného se mi potvrzuje to, co si dlouhodobě myslím: k ženám chovají největší despekt zase jen ženy.
Pinot Noir jenze jak sama psala, uz letos na ocr byla.
Ale to není zakázané, ne? A jiní zaměstnanci musí přísahat na hrob matky, že nikdy nebudou nemocní, nebo co? "Letos už na OČR byla" mě teda bude rozesmívat (nebo spíš děsit) ještě dlouho.
Jednou jsem šéfový před přijetím na rovinu sama od sebe řekla, kdy cca plánuju dítě. V situaci, kdy sama pracovala na mini úvazek kvůli dětem a já měla nastupovat za další zaměstnankyni, která odcházela na mateřskou, mi to přišlo fér, v takový mini firmě záleží na každým člověku. Ocenila upřímnost a místo jsem dostala. Mimochodem, vstřícnější šéfovou, aby člověk pohledal.
Catherinne To nemusíte, za chviličku vystoupí všichni ostatní ![]()
DruI Dobrá poznámka s tím psem. Někdo zas má po práci angličtinu... někomu jede jedinej autobus do vesnice... zjišťujou zaměstnavatelé opravdu tohle všechno?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí