Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 20. května 2020 18:20

barbucha já to ale opravdu ani v takovéto natvrdo podobě ani neslyšela, rozhodně ne v mých kruzich. I tady to proběhlo až poté, kdy se dotyčná přiznala k dětem. 

Je pravda, že posledni roky dělám v korporatech, kde se nikdo neodvážil na děti ani zeptat. A předtím jsem byla ve firmě hodně orientované na výkon a taky jsme se nesměli na pohovorech ptát. Buď nám to dotyčný řekl nebo nic. ( Ještě byla cesta tam poslat naší psycholožku, té vzdy vyslepicili všichni všechno i bez ptani ). 

Offline tv
4246 příspěvků moje polička 20. května 2020 18:21

711990 mne nechtěli prodloužit smlouvu po dvou letech na neurcito, protože předpokládali, že budu chtít otěhotnět. Přitom půl roku předtím jsem se ptala, jak to bude a ředitelka říkala, že nevidí problém, že je se mnou spokojená. Ona ale byla fakt hrozná mrcha, já jsem na tom očividně byla ještě dobře, co jsem se pak dozvídala,  jak někteří byli odejití.. mám vztek doteď, když si na to vzpomenu. Plus teda výmysly typu, že chodím dřív z práce, pozdě do práce, nejsem ochotná udělat nic navíc atd.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 20. května 2020 18:59

tv

Blbec se najde všude, kdyby si nevymyslela ty děti, tak si najde něco jiného. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:12

barbucha no prave, pritom chlsp muze odejit uplne stejne rychle, za lepsim treba.

continuity no ale o tom mluvim. Ne ze musime byt vsechny manazerky, ale ze i na jinych rolich jsme zbytecne stigmatizovany detma. Viz neprodluzovani smlouvy jak pise tv nebo treba nepovyseni, nepridani penez nebo jen chovani ve stylu ze ma byt zenska rada ze ji tam s detma vubec trpej. Je to o tom, aby se zamestnavatele naucili chovat k zamestnancum nejak normalne. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:16
Reakce na 711990:

Je to o tom, aby se zamestnavatele naucili chovat k zamestnancum nejak normalne. 

​jenže oni se tak chovají k ženám ne proto, že mají děti, ale že si to nechají líbit!

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:19

viktorka_od splavu tak to je kolem dokola, ale vymluva to neni. Taky nereknes ze domaci nasili je proto, ze si ho zenska necha libit.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:31

711990 jenže když je nadřízený kreten, chová se strašně k podřízeným bez ohledu na to, jestli jsou to muži nebo ženy. A co mám zkušenosti, chlapi na sobě dokonce nechají štípat dříví o něco déle - možná kvůli tomu, že živí rodiny, to nevim. Tam nezbývá nic jiného, než vzít nohy na ramena a utíkat nebo se nechat odvelet na staz na druhý konec zeměkoule. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:34

continuity jo, je to o lidech. Spis v nekterych firmach je to soucast firemni kultury no. A samozrejme nejlip v hrsti mas vzdycky zamestnance s hypotekou. Ale teda v mem okoli si firmy predchazeji mlade chlapce prave proto, ze by jim zensky otehotnely. No a chlapci pak zahy odchazeji za lepsim.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:43

711990 já dělám v IT, před koronou to jeden konzultant glosoval slovy:

Taky berete všechno co dýchá a dostaví se na druhé kolo?

Asi tak. že má holka samozivitelka doma mateřskou školku není nijak na překážku

Teď se to snad trochu uklidní, protoze to už vážně nešlo a to říkám i z pozice řadového zaměstnance, ty práce bylo prostě moc a schopných lidí malinko, takže všichni toho měli až nad hlavu.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:45

continuity ja IT nabirala:D takze to, jak sly dolu poazdavky, jsem sledovala v primem prenosu. Ale v ramci recruitmentu to bylo presne takhle svinacky, jak rikam. Ted jsem na te druhe strane a tam je to mnohem lepsi, i kdyz po puvodni firme se mi moc styska. 

49376 příspěvků moje polička 20. května 2020 20:59

711990 ale ve skutečnosti to tak je - protože je v nevýhodné pozici, nebo si to myslí. ať už žena nebo muž (domácí násilí se dopouštějí i ženy). takže ve chvíli, kdy si myslíš že jsi jako zaměstnanec v nevýhodné pozici, už jedeš... (například se tě zeptají, jak řešíš péči o děti a ty se vyděsíš, že tě nebudou chtít přijmout protože máš dítě a začneš plašit)

49376 příspěvků moje polička 20. května 2020 21:02

711990 tyyo ale co popisuješ jsem zažila už spoustu let zpátky a asi už jsem o tom někdy psala - po druhé mateřské jsem hledala práci, na malém městě a nechtěla jsem daleko dojíždět, manžel směny a potřebovala jsem stíhat provozní dobu školky. chodila jsem na aerobic s personalistkou jedné místní firmy a ta mi na přímý dotaz odpověděla, že lidi sice hledají, ale ty matky to jako neee no blbka. nicméně zachovala jsem klid, měla jsem ještě čas, hledala jsem s předstihem.. no neuplynuly myslím dva měsíce a přišla za mnou sama

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 20. května 2020 23:22
Reakce na 711990:

Taky nereknes ze domaci nasili je proto, ze si ho zenska necha libit.

​to by ses divila, kolik lidí si tohle myslí...

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 21. května 2020 02:25

Ava Jo. Anebo i to, ze za znasilneni si zenska "alespon castecne" muze sama

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:33

Priznám sa, že mám dnes narodeniny - 40. Je to také zvláštne , keď si hlava myslí, že mám 25.

49376 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:39

letfenixa všechno nejlepší! k pětadvacítce v hlavě můžu říct jen tolik, že já se blížím mílovými kroky k padesátce, a co myslíš? furt je to tam:-))

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:40

letfenixa gratulujem! Príď večer do vinárne, nech to môžeme zapiť. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:45

letfenixa Všechno nejlepší přeji!

Online Kokoska
35032 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:48

letfenixa Taky přeju všechno nejlepší!

Nemám daleko k 65, hlava si myslí že tak 40 a tělo se občas chová na 80

Offline Tak Betty
6156 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:59

ja budu mít na podzim kulaté výročí, jsem tu na parfu asi nejstarší a v hlavě to mám nastavené na krásných 30. A v mém muži vidím stále toho 18letého hubenýho kluka kterej pro mě přišel tancovat. Pro pořádek - někdy to dá dost práce.

A ta tělesná schránka, no někdy to skřípe.