moonlight U mne je to taky od dětství. Na chatu jsme jezdili H.zatáčkou a přes P.Břežany, škola kousek od kostela. A filmy Vyšší princip a Atentát.
Přiznání
Sweet Potato Jojo, film Atentát u nás běžel jednu dobu neustále. Byl uložený ve složce Pohádky, se mi teď vybavilo :) Jakože si to nejčastěji pouštěl syn, ne že by to byla pohádka :)
Nedavno byla na CT rekonstrukce atentatu s E. Stehlikem. Asi behem deseti minut jsem si objednala jeho knihu Cesi proti Hitlerovi. Vyssi princip je asi jediny film, ktery muz v polovine vypnul se slovy, ze to nezvladne dokoukat. A jinak takova perlicka, sousedi jsou Curdovi. Vim, ze za jmeno nikdo nemuze, ale ja osobne bych asi nedokazala prijmout takove jmeno po manzelovi. Proste pokazde me pri jejich jmene trkne a uz se toho nezbavim, i kdyz vim, ze to je z me strany hloupe.
Sweet Potato je to tak ![]()
Dnes by bylo tátovi 81 a strejdovi bude zítra 83![]()
Jos Čurda, prostě nomen omen, chápu tě.
Já mám dneska nějak dost, tak jsem si pobrečela... Ještě pořád věřím, že ve stejné situaci by se zase našli takoví. I ten Čurda teda, to je celkem jasný.
Jos Stehlíka mám moc ráda.
moonlight Čurda z Hlíny.
Taky dobře napsaná kniha.
Sweet Potato Neznám, díky za tip.
Sweet Potato mě to vždycky dojme a s těmi fotkami obzvlášť ![]()
Sweet Potato
přesně
Sweet Potato Souhlasim, cetla jsem a previt to byl ve vsech smerech. Jinak uz mam doma roky Dva proti risi a porad ne a ne si to precist. Bojim se, ze me to sejme. A pritom sleduju a ctu knihy o holokaustu, valce v Syrii nebo Jugoslavii. Ale jakmile jde o konkretni lidi, s konkretnimi fotografiemi a detaily a jeste o krajany a nase realie, tak to snasim hur. Kolega kdysi mel prednasku na zraneni Heydricha. Zemrel az na poop. komplikace, nejspis sepsi ci embolii. Kazdopadne prezil obrovsky dvoudutinovy vykon (operace z hrudniku i ze bricha). Paradoxne kdyby Nemci netrvali na "jejich" operaterech, tak mozna (fakt spekulace) prezil, protoze by byl operovan neprodlene. Cely ten atentat byla souhra stastnych nahod, jako kdyby nad Gabcikem a Kubisem tehdy nekdo stal.
Jos Dva proti říši je strhující. A rvoucí.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/proc-selhal-karel-curda-badatel-analyzuje-priciny-zrady-a-ja/r~45429c548b8e11e998d70cc47ab5f122/
Rozhovor s autorem Čurdy z Hlíny. (Ten název je opravdu geniální)
Jos Vždycky mi přišlo hrozně smutné to, že oni zůstali s mylným vědomím, že se jim to nepovedlo.
Sweet Potato Jestli myslíš tím "nepovedlo" to, že nezabili Heydricha, tak myslím, že se nakonec dověděli, že zemřel. Aspoň podle knihy Dva proti říši jim to oznámil kaplan Petřek.
Černá kočka, Sweet Potato , Jos Četli jste Tajemství tří králů- Morávek, Balabán, Mašín ? Taky silný příběh a je to zase jiný, oni gestapo rádi provokovali.
Nikdy mne to nepřestane dojímat a naplňovat obdivem.
I mě. Jedna z mála (světových!!) událostí minulýho století, na kterou můžeme být hrdý.
Akorát mi teda leze na nervy nevůle komoušů (viditelná ještě i dneska na socsítích), který se snažej zlehčovat a zpochybňovat celej atentát... že se nestyděj, pakáž jedna prolhaná, závistivá.
Nejsem komouš, svatého Gorazda uznávám a k tomuto a ke každému jinemu atentátu mám poněkud ambivalentni postoj.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí