Samozřejmě se to omluvit nedá, ani jedno ani druhý. Já bych jen viděla drobnej rozdíl v tom, že fašisti likvidovali nepřítele za války (z jejich pohledu, aniž bych se toho zastávala samozřejmě, už vůbec ne v případě dětí). Ale komunisti to brali šmahem už po válce a dokonce i v hluboký mírový době.
Přiznání
barbucha Ja uplne nevim, jestli to jsou ciste komunisti. Podle me vyvrelo v nekterych lidech to nejhorsi a byla pro to omluva a snadna prilezitost si na nekom vybit frustraci a jeste z toho neco mit. Plus davove silenstvi, jeden samotny jednotlivec by souseda treba nezastrelil. Ale v davu...
barbucha Na převýchovu šlo lidických dětí jen nsprosté minimum. To se dlouho nevědělo, věřilo se nacistickým prohlášením. Většina byla rovnou zplynována (v autě).
Máš pravdu, musely vyhovovat árijskýmu typu
a většina neprošla... v důsledku to bylo stejně hrozný samozřejmě, ale postřílet mimina na místě ani ti fašisti nedali (ne že by to jejich průmyslový řešení bylo lepší
).
Tak ten Pazúr, co mi kapku leží v žaludku, komunista byl. I ty pozdější tzv. Revoluční gardy byly prodloužená ruka komoušů...
Jasně že se k tomu přimotala i nejhorší lůza bez stranický knížky, ale většina z nich nakonec ve straně skončila, páč ta nad nima pak držela ochrannou ruku (kdyby je snad někdo chtěl popotahovat za tu jejich bohulibou činnost). Komunisti to prostě kryli!
Nejsem komouš, svatého Gorazda uznávám a k tomuto a ke každému jinemu atentátu mám poněkud ambivalentni postoj.
Atentat byl soucasti naseho boje, neodehral se behem miru, ale ve valce. Ceskoslovenska armada rozpustena, vlada byla v exilu, proto se rozhodnuti cinila v zahranici, moc moznosti tem kteri to nechteli vzdat a bojovat proti nacistum primo na uzemi Cech a Moravy nezbyvalo. V tomto kontextu to ja osobne beru jako statecny cin.
Já teda nesměle a bez nároku na většinový souhlas dodám, že na tomto aktu provedení atentátu (který teda velice neblaze poznačil asi i "karmicky" značnou část manželovy rodiny) ukazuji svým dětem, že jsou lidi, kteří mají odvahu postavit se Zlu a bezpráví a že pro paměť širšího celku (a odmítám tomu říkat národ, abych sebe neuvrhla do nějaké širší salonní debaty) jsou takové hrdinství a odvaha velice důležité vlastnosti.
Ale fakt si neodpustím rýpnutí, že organizace celé akce ze zahraničí byla nutná: odkud odjinud přece, ten ekonomický aspekt mnichovské dohody byl zmrazení celé státní kasy a tím musel být širší tuzemský odpor řízen z těch míst, kde prostředky zajistili - tedy půjčili
Máš pravdu, musely vyhovovat árijskýmu typu
a většina neprošla... v důsledku to bylo stejně hrozný samozřejmě, ale postřílet mimina na místě ani ti fašisti nedali (ne že by to jejich průmyslový řešení bylo lepší
).
tak třeba na Ukrajině se děly strasny věci...
Černá kočka Atentáty, guerillove útoky nebo útoky na civilisty jsou pro mě prostě morálně těžko ospravedlnitelne. Ať už je vyhlášeny válečný stav nebo existuje pouze v myslích útočníků.
Nemůžu tu událost vidět jen pozitivně.
Je to jako osvobozovani Prahy v roce 1945 a následný odsun německého obyvatelstva. Je to dostatečně velké vosi hnízdo?
A dále už mlčím a věnují se neškodným věcem jako je pomlouvani osob vlastnícich krokodýla.
postřílet mimina na místě ani ti fašisti nedali (ne že by to jejich průmyslový řešení bylo lepší
).
v Lidiciach to "vyriešili" takto , ale inde kľudne deti strieľali. Alebo vešali.
Celej den si zpivam a vyhlizim :)
Ale musím se teda přiznat, že jsem trochu bezmyšlenkovitě klikla na odkaz a když se otevíral, celou dobu jsem si říkala: panebože ať to není Kryštof, ať to není Kryštof :))
moora a vono prd, co - ted slibujou na zítra
SunEclipse jj, radši jsem přeci jen včera zalila a dobře jsem udělala. ňák se nám to posouvá :(
moora taky se už modlim za déšť, trávník je úplně vypalenej
ale v našem koutě už asi nikdy pršet nebude...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí